Arkiv - molokken.no

Gå til innhold

Arkiv2009
2008
2007
2006

2005
2004
2003
2002
2001

Minnerike hendelser 2009 - 2001

24.12.09:
Så er julen her. En litt hektisk adventstid ligger bak, og vi kan nyte alt det julen bringer med seg av fred, glede, forventning og fellesskap. I år er den ytre rammen om julen akkurat slik vi drømmer om. White Christmas hvor snøen daler stille ned og etterlater seg snødekte trær og et silkemykt, hvitt landskap. Jul i vintereventyrland slik vi gjerne vil det skal være her hvor vi bor under polarstjernen langt mot nord. Og midt i det hele kan vi minnes hva engelen fortalte gjeterne på Betlehemsmarken for mer enn 2000 år siden. Steffen og Øystein kom hjem julaften. Etter julegudstjenesten var hele huset fylt av liflig duft av nystekt kalkun. Charlotte og Robert var med via bildetelefon fra USA. Steffen og Lina holdt kontakten via mobil. En lang og trivelig julekveld med deilig mat, masser av gaver og til og med riskrem også til kaffen!

20.12.09:
Har sikkert sagt det før, men sier det gjerne igjen. Gode venner er bra å ha! Og blant dem har vi knapt noen som Hjerterud og Gunnar. Hyggelig førjulsbesøk i Wahlstrømsgate til kveldskaffen i dag søndag. Gunnar mistet svært så uventet moren sin Ruth for noen dager siden. For min del har de siste dagene nå før jul gått med til noe etterarbeid etter juleforestillingen og alt vi ikke rakk i forkant. Det er alltid en del papirer, regnskap og ikke minst produksjon av DVD’en fra forestillingen. Samarbeidsavtalen Positiv Oppvekst har med Klækken hotell inkluderer et festmåltid på hotellet for sentrale personer i Sentrumkirkemiljøet, slik at vi kunne holde julebord for nærmere 50 personer torsdag kveld. Hadde en lang og hyggelig telefonprat med mamma’n min da hun fylte 77 år 17.desember. Kirsten og jeg i stort 60-års selskap til Lisbeth 18. desember. Svært hyggelig melding også fra USA. Charlotte har endelig fått arbeidstillatelsen sin! Mandag 14. desember kjørte vi flyttelass for Øystein. Han flyttet da inn i en trivelig leilighet i Knut Alvssonsvei litt nedenfor Sinsen i Oslo. Der skal han bo sammen med en kollega som heter Marius. Dagen etter var Kirsten på Balderklinikken i Oslo for å få resultatet av de første allergiprøvene. Ser ut som hun reagerer bl.a. på mel, tomater, egg og sitrusfrukter.

14.12.09:
Nok en strålende juleforestilling er gjennomført til toppkarakter. 1600 besøkende og kjemperespons. Et imponerende arrangement som krever en stor stab av medarbeidere, god planlegging, masse øvelser og ikke minst en gjennomtenkt logistikk. En opplevelse med skrekkblandet fryd for stakkars postmann Pettersen. Jeg er utrolig heldig som får være en del av en så proff oppsetning, og jeg storkoser meg sammen med dyktige barn og unge i ulike roller. Også Hanne da, som rett og slett er ei sprudlende og fantastisk søt jente på 9 år. Etter forestillingen kom hun med en vakker innpakket julestjerne hvor det på kortet sto: ”Takk for samarbeidet, postmann! God jul. Hilsen Hanne”. Nesten vemodig at det hele er over, så nå gleder jeg meg til å se DVD’en. Utover juleforestillingen har vi også gjennomført årets bry-seg-om aksjon med utgivelse av aksjonsavis og finansiering av en bil til prosjektet ”Fargerik idrett”. Fredag 4.desember var vi på julebord med jobben til Kirsten. Vi var på Salt&Pepper hvor det brant lystig i den innebygde peisen i lokalets 2.etg der vi satt og spiste.  Plutselig begynte det å ryke på veggen over peisen. Det var brent hull gjennom skorsteinen og flammene sto ut av veggen. Stor oppstandelse med brannbiler, politi og hele pakka, men heldigvis kom ingen til skade. 2.etg ble stengt og vi fikk kort tid etter et nytt bord i 1.etg hvor middagen ble servert på nytt. Skal si jeg ble god og mett den kvelden. Les ellers hva Ringerikes Blad skriver om årets juleforestilling fra Sentrumkirken og Positiv Oppvekst her.

01.12.09:
Så er julemåneden her. En lang oktober og novemberhøst er omsider tilbakelagt. Og desember åpnet slik det sømmer seg en vintermåned med vinter og snø. I USA ble Thanksgiving markert torsdag 26. november. I følge Charlotte er dette nesten større enn julefeiringa der borte. Stor familiemiddag hvor man tradisjonen tro serverer kalkun med alt hva det innebærer av tilbehør. Ikke minst er old-fashioned turkey stuffing viktig. På våre breddegrader er det aksjonsavisa og juleforestillingen som har fokus. I avisa får jeg prøve meg både som redaktør, journalist og fotograf. Heldigvis har jeg og vi god hjelp av Øyvind som er redaksjonssjef i Ringerikes Blad. Helt avhengig av hans bistand. Snakket med Steffen sist onsdag. Da var han på vei til innebandytrening, dagen etter hadde han avtale etter jobb med Vegar og Kristian, fredag kveld var det party med gamlegutta fra Hønefoss. Helga skulle han tilbringe sammen med Lina. Travel kar. Charlotte har sittet som resepsjonist for avvikling av eksamen for musikkstudentene til mor til Robert, Kirsten har vært på Balderklinikken i Oslo for å sjekke litt allergigreier, og Øystein har truffet gamle kjente her på Hønefoss. Mandag 23. november hadde vi i temakveldprogrammet i kirka besøk av prest og forfatter Per Arne Dahl. En kjempeflott samling, denne gang i Ringerikssalen. Per Arne Dahl evner som få andre å formidle både til hodet og hjertet. Kjell Fjalsett bidro med musikalske innslag. Sist fredag var vi på rakafisklag hos Eva og Tore sammen med Synnøve og Øyvind. Det var toppers. Hyggeligere og bedre blir det ikke!

20.11.09:
Sesongavslutning med gruppa vår. Konsert med Bjørn Eidsvåg i Oslo konserthus. Fremragende musikere både i Eidsvågs eget band og ikke minst i Kringkastingsorkesteret. Stemningsfulle duetter med danske Karen Busck og svenske Lisa Nilsson. En imponerende konsertopplevelse! Live TV-opptak som skal vises på NRK nyttårsaften. Middag i hovedstaden i forkant av konserten, og besøk på en kaffebar i etterkant. Helaften! Hyggelig melding fra USA, Charlotte har fått jobb som frivillig på det internasjonale kontoret på universitetet. Fin erfaring å ta med. Sist mandag var vi samme med en hel gjeng og feiret Trudes bursdag på Jevnaker. Lørdag 14. november ble vi invitert av Sigrun og Steinar til Marit og Nils Henrik Evensen på suppekveld med amerikansk auksjon til inntekt for et misjonsprosjekt i Sør-Amerika. Morsomt og spennende. Jeg ble sittende og prate med Nils Henrik det meste av kvelden. Vi gikk jo på Moland ungdomsskole sammen for en mannsalder siden, og hadde mye artig å mimre om og flire av. Snek litt i helsekøen tirsdag da jeg var oppom Ada på laboratoriet på Ringerike sykehus og fikk tatt en blodprøve. Ingen alarmerende meldinger på prøven, annet enn at kroppen gjør jobben sin slik den skal med å kvitte seg med basseluskene. Gikk glipp av en del bløtkake da jeg ikke fikk vært med da lillebror Oddvar fylte år 20. november og lillesøster Marianne 29. oktober. Litt rart å skrive lillebror og lillesøster forresten – Oddvar og Marianne holder lenge for meg. Ellers har lillesøster Wenche (der var det igjen) og Halid kjøpt seg et eldre hus som de nå er i ferd med å sette i stand. Vi gleder oss til å komme på besøk.

13.11.09:
Da har vi smakt på influensasesongen, både fruen og jeg. Det er noe svineri. Heldigvis har både eldste og yngste sønn gått klar. Det samme har de amerikanerne vi kjenner. Men ”the show must go on”. Ikke minst øvelsene til juleforestillingen, jobb og en god del tilhørende møter. Litt omtale i lokalavisen blir det også, influensa til tross. Se artikkel her. Forrige fredag og lørdag var Kirsten på GLS-konferansen i Oslo sammen med ca 20 andre fra Sentrumkirkemiljøet. Jeg måtte holde meg hjemme. Ble gjort stas på, på farsdagen da. Hyggelige telefonsamtaler ledsaget av marsipan og andre søtsaker. I tillegg hadde Øystein hamstret alt Rema hadde å by på hva gjelder halslinser, sugetabletter, drops og pastiller – og papirlommetørkler. Slike gutter, det vil gamle Norge ha!

02.11.09:
Mandag avsluttet Øystein oppholdet hos Steffen for denne gang. Kirsten og jeg hentet han i Lakkegata. Han flytter nå hjem noen uker i påvente av at det skal dukke opp noe spennende på leilighetsfronten. Vi fikk også hilse på Lina for første gang. Ei flott, naturlig og søt jente som er blitt kjærest med Steffen. Lina er født og oppvokst i Lofoten, men har også studert og bodd 6 år i Frankrike. Nå bor hun i Oslo. Et stilig par! Har de siste dagene pådratt meg en liten forkjølelse som var til hjelp da jeg kunne bruke det som årsak til å utsette timen hos tannlegen i dag. Kjekt! Fikk manus til juleforestillingen i går. Stønn! Charlotte fikk, mot alle odds og rigid reglement, krangla seg til å få igjen sitt amerikanske sertifikat her om dagen. Bra jobba! Av en eller annen grunn måtte det leveres inn mens immigrasjonsmyndighetene behandler søknaden hennes om oppholds- og arbeidstillatelse.  Merkelig! Ellers rykket jo Hønefoss opp i eliteserien i forball i går. Tøft!

27.10.09:
Tirsdager er langdag. ”Huset dag” begynner kl 8:00 om morgenen, og først kl 20:10 forlot jeg kontoret. En hektisk tid med alt som skal opp å gå i forbindelse med juleforestillingen, Bry-seg-om avisen og alle andre løpende oppgaver.  Vi hadde bl.a. et markedsmøte med interesserte fra foreldregruppa i kveld. Har omsider tatt i bruk billett-terminalen i kultursenteret med tilgang til Ringbilletts datasystem slik at plassreservasjoner etc. blir korrekt samordnet. Charlotte venter fortsatt på at søknaden om oppholds- og arbeidstillatelse skal innvilges i USA. Ting tar laaaang tid i de offentlige instanser. En annen ting er at hun faller ut av den norske folketrygden når hun nå begynner å arbeide der, og det er ganske dyrt med helseforsikring på de kanter. Lørdag var jeg med i vertskapet under Manfoldfestivalen på kultursenteret. En spennende opplevelse. Se avisomtale her. På kvelden var Kirsten og jeg i 60-års lag til Terje. Mange gode venner samlet i den nye kårboligen deres på Aurdal. Mandag uken før var gruppa vår hos oss. Hele gruppa skal på konsert med Bjørn Eidsvåg og Kringkastingsorkesteret i Oslo konserthus 20.november. Da blir det helaften med middag i en av hovedstadens bedre restauranter i forkant.

17.10.09:
Fikk lagt om til vinterdekk i dag. Betalte 200 kr på et verksted i byen. Passet på da Steffen var hjemom en tur, slik at jeg fikk hjelp til å løfte dekkene ut og inn av bilen. Steffen fikk lagt om på sin bil samtidig. Så da er vi skodd for vintersesongen langs veiene. Men vinteren må gjerne vente en stund ennå for min del. Telenor var innom fredag for å utbedre bredbåndslinja til internett som har hatt en irriterende ”komme og gå” feil en tid. Onsdag var Kirsten og jeg på temakveld for å høre på TV-pastor Egil Svartdahl. Han er en god formidler, og har mye morsomt å fortelle, men også ting til ettertanke. Tirsdag startet vi i Sentrumkirken det vi har kaldt ”Husets dag”. En dag for flere til å bidra litt med stort og smått som må gjøres ”på huset”, men også til felles måltider og hyggelig samvær.  Søndag hadde vi ”På Tvers” samling med stapp fullt hus i Bysalen Amfi. MiniKompaniet sang og foreldre, søsken, besteforeldre, tanter og onkler klappet begeistret med. Torsdag kveld 8. oktober var jeg i Oslo og spiste middag sammen med mine gamle kollegaer fra IT-avd. på NKI. Flott at vi fortsatt kan holde kontakten og møtes en gang i blant. Ryggen er bedre, i alle fall så pass at jeg får gjennomført ukentlige planmøter på kontoret, møte i koordineringsstyret, møte med Ringerikes Blad, møte med Ringerike Janitsjar, møte med Saga Regnskap, møte i styringsgruppen for juleforestillingen, redaksjonsmøte i Bry-seg-om avisen osv. Hmm.. det var da veldig mye møter på kort tid da. Burde gjøre noe med det. Til helga kanskje..

05.10.09:
Jeg er særdeles begunstiget som har noen utrolig gode venner. Vi er en gjeng gutter som samles første mandag hver måned i Manpower. Her prater vi om livets små og store viderverdigheter, spøker og ler, spiser kveldsmat sammen og i det hele hygger oss. En gang i blant arrangeres ”Manpower gives back”. Da finner man fram til noen som trenger hjelp med noe praktisk. Denne gangen hadde styret i gruppa funnet ut at det var meg som skulle få hjelp med alt det jeg ikke rakk i sommer, grunnet ryggproblemene mine. Det er ganske utrolig. 14 nevenyttige menn med verktøykasser, malekoster, bilhengere og motorsag ringer på døra og er klare til innsats. De gyver på og legger nytt gulv på kjøkkenet, maler ferdig første strøk på terrassen, flytter flere lass med juleforestillings-kulisser fra garasjen til lager på Brufoten. I tillegg fyrer de opp motorsaga og sager ned det gamle plommetreet, slik jeg ønsket, og kjører bort kvist og alt som er. De graver til og med opp rota på treet. Jeg blir forlegen og synes nesten det er vanskelig å ta i mot. Jeg er også omtrent målløs. Alt jeg får sagt er et spinkelt ”tusen takk”.

01.10.09:
September måned avsluttet med 2 frostnetter. Rim på bakken. Vinteren kryper nærmere. Fint da med vedovn på kjøkkenet. Men strålende høstvær i flere dager nå. Kirsten dro til Oslo for å besøke Veronica sammen med Hjerterud i dag. I går kjøpte vi elgkjøtt av Petter og puttet i fryseren. Det blir mye mat, selv av et kvart ungdyr. Sist lørdag hadde vi en flott dag på hytta til Hjerterud og Gunnar. Holmestrand er en koselig liten by med trivelig miljø rundt kaia og bryggene. Det er noe eget med tettsteder ved sjøen. Ellers går dagene til behandling hos fysioterapeut 3 ganger i uken, jeg går småturer for å myke opp ryggen, og prøver å gjøre litt nytte for meg på kontoret innimellom. Hjemmekontoret er også mye i bruk. Vasket forresten bil her om dagen, den var ikke spesielt skitten, men det skal jo skinne litt ekstra av en ny bil.

24.09.09:
Øystein har bursdag i dag! Uten tvil familiens cooleste. Utrolig hva genmiksen fra mor og far har fått fram i en urban, gøyal, kvikk, festlig og kjekk kar som også er snill og morsom, og som i tillegg har en rekke kunstneriske talenter. Lett å trives sammen med Øystein. Vi drar innover til Oslo i morgen fredag for å feire. Det var samling i gruppa vår hos Eva og Tore tirsdag kveld. Her storkoser vi oss, Kirsten og jeg. Temaet denne kvelden var ”det gode liv”. Ikke dumt å stoppe opp en gang i blant og spørre seg hva er viktigst for oss her og nå. Charlotte har møtt byråkratiet på sitt aller verste i et enormt papirvelde i forbindelse med videre opphold i USA. Det er greit nok å gifte seg, men å få bli der på godkjent vis er en kostbar labyrint av skjemaer fra et intrikat og innfløkt regelverk. Steffen jobber mye for tiden, og gjør tydeligvis en glitrende jobb. Han ble i alle fall belønnet med en lønnsforhøyelse på kr 100.000,- her om dagen! Fullt fortjent spør du meg.

20.09.09:
Endelig begynner det å løsne litt. Ryggen er i bedring. Fortsatt 90% sykmeldt, men som jeg sa til legen: det er som å gå opp til Gaustatoppen, ulent, krevende og langt, men det går da oppover. Så nå har jeg også fått prøvekjøre nybilen, og vi har kunnet ta en tur bl.a. til en kaffekopp på Hadeland Glassverk slik vi gjorde det i dag. Så jeg prøver å glede meg over de små ting. Som da vi tilbød plassen vår foran peisen i konditoriet på Hadeland, siden det der var mange sitteplasser, og byttet plass med en familie som måtte nøye seg med ståplasser rundt et bord med plass til kun to. De kjøpte en gavepose med kaker til oss og sa at den skulle vi ha siden vi var ”så nydelige mennesker”. Ja, ja.. Koselig prat på telefonen med lillesøster Wenche som fylte år 3. september. Fredag var vi i 60-års lag til Magne. Fullt hus og stormende jubel i lokalene til en av losjene på Ringerike. Ellers var det en storartet opplevelse å høre Svein Tindberg med forestillingen ”Som skrevet står” i Bysalen Amfi søndag 13.september. Det var ganske enkelt imponerende. Dagene går litt langsommere nå enn ellers, men jeg har hatt hyggelige besøk av gode venner som stikker innom for å høre hvordan det står til, jeg har hatt flere komitémøter her hjemme, Steinar har ofte hentet og kjørt meg til behandling på Spina fysioterapi på dager Kirsten har jobbet, og jeg hadde også Hønefoss Vaktselskap innom en dag for å oppgradere alarmsystemet. Var ellers til Kick off møte med tanke på årets juleforestilling sist uke. Litt artig at der skal jeg spille en postmann med vondt i ryggen! Snakker om spesialskrevet rolle.

09.09.09:
Stor og gledelig begivenhet i familien! I dag kl 00:30 norsk tid giftet Charlotte og Robert seg! Når man er så glad i hverandre som disse to er, så må man jo gifte seg. At det skjedde nå og på denne måten i en enkel, men vakker seremoni hos en vigselsmann i USA så skyldes det amerikanske myndigheter som må ha papirene i orden for at Charlotte kan bli i landet etter endte studier. Skulle så gjerne ha vært der, men vi har vært med i alle forberedelser og var til stede før og etter via Skype og mobiltelefon. Så nå er vi blitt svigerforeldre. I tillegg er Steffen og Øystein blitt svogere. Robert kalte meg dad-in-law da han ringte noen minutter etterpå. Kjennes flott ut! Hele familien Agnew var til stede og de skulle feire med en bedre middag. Men en ordentlig fest skal det bli. Den vil bli designet og tilrettelagt etter Charlotte og Roberts eget ønske senere en gang. Vi gleder oss!

28.08.09:
Gratulerer med dagen, Steff! Han og Øystein tok turen til Hønefoss da far ikke synes noe om å sitte i bil for tiden. Steffen er en kjernekar, han er en som mor og far og bror og søster er utrolig stolt av. Kjekk, flink, raus, hjelpsom og godt likt av absolutt alle. Ingen over, ingen ved siden. Slutten av august altså. Sensommer. Snart høst. Men på en måte er det helt ok. Det er veldig mye med høsten jeg liker og gleder meg til. Skog og vidde er særdeles innbydende på denne tiden av året. Ser fram til å bli bra i ryggen og kunne lange innover i Nordmarka. Jeg ønsker september velkommen!

25.08.09:
Charlotte og Robert har forlovet seg! En glitrende diamantring pryder nå ringefingeren til Charlotte. Robert har lenge ønsket å kjøpe ringen som koster.. nåja.. det skal forbli en hemmelighet, men kun det beste var godt nok for Charlotte. Charlotte forteller at hun lurte på hva det var med Robert, for han virket så spent og gikk i flere timer og smilte og småsnakket med seg selv denne dagen. Men jeg forstår han godt, det å være på frierføtter er neimen ikke bare bare. Utrolig hyggelig er det i alle fall. Både familien Agnew og vi gleder oss sammen med et strålende fornøyd og lykkelig par.

23.08.09:
Våknet tidlig til en sensommermorgen med sol fra skyfri himmel. Det er stille og fredelig her i Tordenskjoldsgate kl 06 om morgenen. Men dugg i gresset og på hagemøblene på terrassen minner om at vi nærmer oss en annen årstid. Jeg er tidlig opp da ryggen ikke tillater noe annet. Har startet behandling hos en manuell terapeut. Fint at det skjer noe konkret. Steffen var hjemom i går og hjalp meg med å slå plenen. Gresset gror som bare det for tiden og ryggen hindrer meg i å gjøre noe selv. Jeg hadde hyret Øystein som privatsjåfør. Rart med det. Artig med en kjøretur når man nå først har skaffet seg en ny bil, men foreløpig ikke kan kjøre selv. Kirsten og jeg hentet Avensisen onsdag 19. august, og den har stort sett stått i garasjen siden. Steffen har vært på en ukes ferie hos Charlotte og Robert i USA. Han reiser mye i jobben, og tjener da opp en del bonuspoeng som han kan ta ut i billige flyreiser. Denne gang dro de bl.a. på noen dagers hotellopphold i Williamsburg som ligger sørøst i Virginia. Her er det bevart mye spennende fra kolonitiden i amerikansk historie. Ellers var Steffen uka før på telttur til Koster på den svenske vestkysten. Fikk en telefon her om dagen fra en amerikaner som spurte om min datter hånd! Trodde det var slutt på den type tradisjoner, men du verden så sjarmerende og hyggelig. ”Absolutely amazing” som Robert ville ha sagt det. Han er en kjempegutt, og jeg tenkte at dette var sandelig et av de magiske øyeblikk som livet gir deg. Storartet! 16. august fylte Hilde 40 år. Tenke seg til at lillesøster har blitt så stor. Hilde var gulljenta mi som liten, og hun er det fortsatt. Dagen ble markert med romantisk tur sammen med Per Ivar til København.

12:34:56 07.08.09
Artig tidspunkt. Et spill med tall klokka litt over halv ett den 7.august 2009. Men det jeg vil huske denne uken for er allikevel uten tvil det at Charlotte presenterte sin hovedoppgave onsdag, og fullførte på den måten sin Bachelor of Individualized Studies in Intercultural Communication ved George Mason Universitetet utenfor Washington DC.  Det overrasker neppe noen at hun fikk en blank A også på den oppgaven. Siden dette er min egen skryteside på nettet, kan jeg like godt si det som det er at jeg er mektig stolt. Kjempebra Charlotte! Sist lørdag var det bursdag for undertegnede, slik det jo er hvert år når august måned tar til. Mange hyggelige hilsninger via sms og på telefon, ikke minst fra USA. Charlotte og Robert hadde også sendt koselige bursdagskort. Min gode nabo John Arne kom på besøk på formiddagen og hadde med kake som vi spiste i finværet på terrassen. Gutta var hjemme fra Oslo for å gratulere sin gamle far, men noe stort selskap ønsket jeg ikke da ryggen dessverre fortsatt er direkte plagsom. Går sykmeldt på 3 uka. Ellers hadde Øystein kjøpt seg ny pc. En Acer med imponerende spek. Steffen har vært hjemom flere kvelder i det siste. Godt å ha en sprek gartner tilgjengelig når jeg nå selv ikke får til noe særlig. Kirsten har vært veldig flink og malt rekkverket rundt terrassen hvit. Litt av en jobb.

29.07.09:
Kl 18:05 landet SAS-flyet på Gardermoen med reisende fra Tyrkia. Øystein var hjemme igjen etter 4 uker i Izmir. Kirsten og jeg hentet ham på flyplassen. Han ble stående i regnværet en liten stund da han kom ut fra terminalen. Litt regn var bare behagelig etter en måned med opp til 45˚C i skyggen. Flott opphold og et fint behandlingstilbud. Må nesten ta med stemningsrapporten vi fikk midtveis i juli: ”Hey! Her går alt bare bra. Var på lang båttur i Middelhavet i helga, og i dag var vi i Konac som er navnet på en bydel i Izmir... Shoppa litt på markedet (funny hvor mye rart de har der ass, hehe). Spiste i solnedgangen seinere... chill”. Så er ferien over. Dvs. jeg ble sykemeldt og har det meste av ferien til gode, men for Kirstens del er den tilbakelagt. Før ryggen slo seg vrang rakk jeg å rydde litt i garasjen og kjøre flere tilhengerlass på søpla. Kirsten og jeg rakk også en tur til Charlottenberg i landskapet Värmland i Sverige. Synes det høres penere ut enn en harry-tur til svenskegrensa. Vi var også en tur til Blaafarveværket. Stedet er nok enda finere når det ikke regner som det gjorde da vi var der. Vi hadde ellers en kjempefin dagstur på besøk hos Hjerterud og Gunnar på hytta deres ved Holmestrand. Vær og føreforhold var de aller beste og tillot også en flott båttur i sommersol i Sandebukta med innlagt lunsj på Kommersøya. Steffen har også ferie. Han har vært på hytta til Christians familie utenfor Lillesand. Charlotte har stått på med hovedoppgaven sin som hun leverte mandag 27.juli. Det er nesten blitt en hel bok. Hun skal presentere den muntlig for en sensorgruppe på universitetet neste uke. Men da er hun også ferdig.

12.07.09:
Det er egentlig ferietid, men en del å gjøre på kontoret samt en kranglete rygg, bidrar til at jeg har avventet igangsetting av feriedagstaksameteret. Første del av ferien var avsatt til en del gjøremål i heimen, men det er mulig underbevisstheten har alliert seg med ryggvirvlene og blitt enige om at dette er noe vi ikke har lyst, og tar derfor ut vitale områder nederst i ryggen til streik. Dårlig gjort. Det betyr at tiltenkt oppussing av tv-stua og andre prosjekter blir utsatt en stund til. Flere hyggelig besøk i det siste. Søndag var Torben og Lorne innom til kveldskaffe etter en liten omvisning i kultursenteret. Lørdag kveld var Gunnar og Hjerterud på besøk sammen med barnebarnet Daniel på 3 måneder og drøye halvmeteren. Kjekk kar! Onsdag var vi til lunsj hos dem etterfulgt av kveldskaffe hos Trond og Tove. Blir jo litt feriefølelse av slike ting også. Besøkte Steffen til middag torsdag ettermiddag. Kirsten og Esther skulle på en liten Oslo-tur, jeg var sjåfør og lånte leiligheten til Steffen for å skrive årsrapporten til Positiv Oppvekst. Kirsten var i tillegg i dameselskap hos Gerd fredag kveld. Steffen var ellers hjemom forrige søndag. Etter uker med tropevarme var det nå regnvær og kjøligere. Passet derfor fint med en kaffekopp på Bakeriet på Hadeland Glassverk. Utover dette tyder artige, men sparsomme meldinger fra Tyrkias vestkyst på at Øystein stortrives i Izmir. Charlotte er i sluttfasen med sin hovedoppgave om internasjonale studenter og deres møte med et nytt land og en fremmed kultur. Et krevende research arbeid og en omfattende rapport er i ferd med å ta form. Felte de to siste store trærne på tomta 2. juli. RingerikesKraft var her med kranbil og to ”tømmerhuggere” og deiset trærne i bakken. Deretter har Morten, kollegaen til Kirsten, tatt hånd om oppdeling og bortkjøring. Utrolig mye kvist og grener, men også mye bra ved som Morten beholder som takk for hjelpen.

01.07.09:
I dag dro Øystein på 4 ukers opphold til Balcova Termal i Izmir i Tyrkia. Vi kjørte fra Hønefoss til Gardermoen kl 06:00 og kl 14:30 kom følgende sms: ”Da har jeg ankommet Tyrkia! VELDIG varmt og sol! Blir digg dette ”. Varme og sol er det på våre breddegrader også. Tropenetter og en gradestokk som har problemer med å holde seg under 30˚C på dagtid. En smule uvant for nordboere som oss.  St.Hans aften tilbrakte vi på Osakervika sammen med ca 100 andre fra Sentrumkirke-miljøet. Lørdag kjørte vi siste flyttelasset og vasket ut av leiligheten til Øystein i Jess Carlsensgate 6. Søndagen før syklet vi langs Storflåtan sammen med Tore og Eva, Geir og Ada, og Liv-Mertehe og Ole-Henrik. Flott i skogen når vær og føreforhold er som nå, og det er ingenting som smaker som kaffe og niste ute i det fri. Dagen før var vi i innflytningsfest og Jørn og Edel til langt på natt. Hyggelig å bli invitert. De bor nå i et praktisk og artig hus i bunnen av gamle Livbakken. Har ellers hatt besøk av Ringerikes nye rådmann til en prat og en omvisning på kultursenteret sammen med Jørn, Erik og Tage. Burde kanskje hatt tittelen rådkvinne. All right dame i alle fall.

19.06.09:
Kirsten og jeg sang bursdagssangen så godt vi kunne via telefon for Charlotte i dag. Dvs. det var vel Kirsten som sang og jeg prøvde å nynne med. Robert hadde laget frokost og serverte den på senga da vi ringte. Bursdagspresanger fra familien der borte og fra oss her hjemme. Senere på dagen spanderte Robert middag på en bedre restaurant etterfulgt av kinobesøk på kvelden. Steffen nyter feriedagene i Barcelona. Øystein jobber og teller ned dagene til Tyrkia-turen, og jammen slår tanken på ferie inn på kontoret mitt også. Sommeravslutning for stab og medarbeidere, og samling til grilling og ettermiddagskaffe i finværet på hytta til Sigrun og Steinar på Storøya i Tyrifjorden, bidrar også til smak av sommer. Hyggelig besøk av Lisbeth og Steinar og Ulf og Solveg mandag kveld for å markere Kirstens bursdag. Ellers er det travelt nok med mange ting å ta tak i, bl.a. årsmøte i Rådet for kultursenteret hvor jeg ble gjenvalgt som nesteleder og medlem av valgkomiteen. Nåja, akkurat det høres finere ut enn det er. Kjøpte forresten ny gressklipper her om dagen – ble lei av å reparere den gamle.

06.06.09:
Steffen og Øystein hjemom for å feire Kirstens bursdag litt på forskudd. Steffen drar til Barcelona 11. juni og blir derfor borte på selve bursdagen med jobb og en påfølgende ferieuke. Deilig bløtkake i sommervær på terrassen. I pinsen var vi og besøkte Gunnar og Hjerterud på hytta deres utenfor Holmestrand. Smak av sommer også da. Tok da også en tur til gamle Eidsfoss som tradisjonen tro 1. pinsedag innbyr til stor markedsdag i det de selv kaller ”verdens minste by”. Ellers lever vi fortsatt på opplevelsene og minnene fra besøket i USA. En kjempeopplevelse å se tilbake på, bl.a. i fotoalbumet Kirsten har laget med over 260 bilder i.

22.05.09:
Alltid litt trist når man skal reise og si farvel for denne gang, men vi kan se tilbake på noen fantastiske dager i USA. Dagen vi skulle reise hadde Hugh tatt seg fri på morgenen for lage frokost med amerikanske pannekaker til. Det har vært så hyggelig å besøke familien Agnew. Dagen før var Robert og jeg i nasjonalparken Great Falls, en snau times kjøring fra Dunston Street. Vi besøkte også Washington National Cathedral mens Charlotte og Kirsten shoppet. På kvelden gikk vi alle fire tur i bydelen Old Town Alexandra. Trivelig sted og behagelig sommertemperatur til langt på kveld.

19.05.09:
Tilbrakte formiddagen utenfor Panera Bread, et spisested hvor Charlotte ofte sitter med skolearbeid. Her har de fri tilgang til trådløst nett og velsmakende lunsjretter.  På ettermiddagen dro vi inn til Washington DC. Denne byen har en annen ro over seg enn hva New York hadde. I deilig sommervær spaserte vi fra George Washington universitetet hvor Robert har gått og nå underviser i geologi, ned til det 169 m høye Monumentet som kan sees fra det meste av byen, videre til gata nedenfor Det Hvite Hus som ligger flott til omringet av høye gjerder og en stor park. Et maktsentrum. Beslutninger som treffes her får føringer for en hel verden. Vi spaserte ned til kongressbygningen Capitol og derfra via grøntområdet National Mall hvor mange spilte softball eller var ute og jogget. Kvelden tilbrakte vi i bydelen Georgetown.

18.05.09:
Ny dag i NYC. Amerikansk frokost på hotellet, dvs. relativt enkelt utvalg hvor de fleste besøkende valgte sterk kaffe og ristet loff med sirup på.  Etter frokosten tok vi Metroen ned til Battery Park med utsikt til frihetsgudinnen. Statue of Liberty står på den lille øya Liberty Island i munningen av Hudson River. Deretter tok vi Metron tilbake til Fifth Avenue og West 34de Street hvor Robert og jeg var oppe i Empire State Building. Kirsten og Charlotte ventet nede på Starbuck Coffee. Observasjons dekket på 102 etasje gir deg en imponerende 360 graders utsikt over denne enorme byen. Lunsj på Café Lalo, litt shopping, og til slutt en snarvisitt innom Central Park før vi satte oss på bussen til DC. New York var fascinerende. Byen sover aldri og man trenger flere dager bare for å komme inn i det litt oppjagede tempoet byen bærer preg av.

17.05.09:
Vi sto tidlig opp på selve 17.mai for å dra til New York. Hugh kjørte oss inn til DC hvor ”Kinabussen” som den kalles sto og ventet. Drøye 4 timer senere kunne vi se de første skyskraperne fra denne enorme verdensmetropolen. Etter å ha sjekket inn på Hamton Hotel på 24.street, spist lunsj og vandret oppover mot Times Square, kjøpte vi billetter til Madam Tussauds vokskabinett. Veldig artig å se og bli fotografert sammen med flere amerikanske presidenter og andre kjendiser. På kvelden kjørte vi åpen 2 etasjers buss gjennom deler av bydelene Manhatten og Brooklyn. Byen er imponerende også i nattemørket. Skyline fra den andre siden av Huston River er et storslått skue. Vi så også hvor tvillingtårnene i World Trade Center hadde stått. Stedet kalles nå Ground Zero. Flott busstur, men svært så kaldt etter hvert på toppen av busstaket.

16.05.09:
1 ½ times biltur til Harpers Ferry, en liten landsby som har beholdt mye av sin opprinnelige bebyggelse. Her møtes også 3 stater: Virginia, Maryland og West Virginia. Imponerende veier i USA, selv ”ute på landet” er det flere felts motorvei. På ettermiddagen dagen før dro vi inn til et friområde tett ved Ronald Reagen flyplassen rett utenfor Washington. Her fikk vi se fly som gikk inn for landing i svært lav høyde rett over hodene våre. Robert forklarte hvilke flytyper det var som kom. Han vet jammen mye om ulike flytyper.

15.05.09:
Gratuation day! Wow! Det er virkelig en stor begivenhet i USA. Utrolig morsom å få være med på. Hele den enorme salen på George Mason universitetet var fylt med tusener av mennesker, og på gulvet sto det 1.700 stoler til alle som gikk ut av The College of Humanities and Social Sciences den dagen. Vi hadde klump i halsen, både Kirsten, Robert og jeg, da dørene ble åpnet og alle studentene kom marsjerende inn til feiende flott musikk og stor jubel – og fra en av de fremste rekkene fikk vi øye på Charlotte som smilte og vinket. Høytidelig, stilig, flott og rørende. Så fortsatte seremonien med taler og alt som hører til før alle studentene i sine kapper og karakteristiske firkantede studenthatter ble ropt opp på podiet og fikk sine diplomer. Jeg tenkte at dette har du virkelig fortjent, Charlotte. Ingen har jobbet så hardt som deg. Etterpå inviterte universitetet alle studenter med familie og venner til fingermat og tilhørende drikke.  Imponerende det også. Vi hadde med gave fra Øystein, Steffen og moromor i anledning dagen. Fra Robert fikk Charlotte en stor rosebukett. Colin hadde sin graduation day ved George Washington universitetet samme dag, så Nancy og Fiona var naturlig nok der hvor Hugh holdt dagens tale for studentene. Hugh er også en glimrende kokk og serverte en stor graduation middag senere på kvelden.

14.05.09:
Frokost på kjøkkenet med Nancy og Fiona. Jeg liker den uhøytidlige stilen deres. Hjertelig og hyggelig og ”ta det som vi har det” stilen. Robert, Hugh og Colin var allerede dratt på skole og jobb da vi kom ned til frokost. Charlotte tok oss med på omvisning på George Mason universitetet. Et gigantisk område med egne parker og flere parkeringsplasser med plass til tusener av biler. Universitetet har 30.000 studenter, og i tillegg til store konsertlignende saler, auditorier, klasserom, flere bibliotek og laboratorier, har de også eget politikorps, egen kino, egen tv- og radiostasjon, butikker, legesenter osv. Neppe ulikt mange andre store amerikanske universiteter, men nok til å imponere en enkel kar fra indre østland. Charlotte tok oss også med til South Riding, stedet hun bodde i flere år som aupair og hvor hun studerte ved Lado og NVCC. South Riding er et flott nytt boområde som bygges ut i rekordfart og hvor det nå bor omtrent like mange som på hele Ringerike.

13.05.09:
Den store amerikareisen har begynt. Steffen kjørte oss til Gardermoen. Etter en grundig sikkerhetssjekk gikk Kirsten og jeg om bord i Continental flight 039 til New York. Der landet vi nesten en time før skjema til ny sikkerhetssjekk med fingeravtrykk og full pakke. Den ekstra tiden kom godt med til skifte av terminal, hente og få bagasjen med videre, og ikke minst til en forferdelig lang og saktegående kø før ny innsjekking til Washington DC. Charlotte tok i mot oss på Dulles flyplassen utenfor DC. Derfra dro vi til en restaurant for å spise hvor vi også møtte Robert. Utrolig godt å se dem igjen og møte dem her som for dem i det daglige er deres hjemland. Charlotte forblir vel alltid norsk, men er jo i tillegg blitt litt amerikanerinne etter hvert. Senere på kvelden (dvs. nærmere kl 5:00 på morgenen norsk tid) hilste vi på resten av familien. Mange gode klemmer! Det var første gang vi hilste på far og bror til Robert. Mor og søster besøkte oss som kjent i Hønefoss i fjor sommer. Familien Agnew bor i et kjempestort og spennende hus som fortsatt er under ombygging. Charlotte har innredet rommet hvor hun og Robert bor, og hvor vi skulle sove, med valg av farger og møbler. Lekkert!

08.05.09:
Stor dag på jobb i Positiv Oppvekst. Åpning av Freezone ungdomsklubb og café. Skal skrive mer om det siden, men ta gjerne en titt ved å laste opp mainummeret av SK-nytt her, eller disse linkene fra Ringerkes Blad her:
http://www.ringblad.no/liv/article4315052.ece
http://www.ringblad.no/liv/article4316953.ece
http://www.ringblad.no/liv/article4317751.ece

05.05.09:
Denne tiden på året er utrolig travel. Det blir nesten ikke tid til å se det våres, se graset og trærne grønnes, høre sangen fra de første trekkfuglene, kjenne solstrålene, varmen og lukten av vår. Men det har ikke bare vært vår, det har vært smak av sommer flere dager nå i slutten av april. Det ble satt gjennomsnittelig varmerekord i april i følge metrologene. Noen spaserturer ute i det fri har vi heldigvis fått tid til mellom slagene. Vi hadde fellesskapskapsgruppe hos oss rett etter påske, jeg holdt foredrag for Kultur- og oppvekst¬tjenesten i kommunen dagen etter, jeg var ute og spiste sammen med den gamle IT-avdelingen påfølgende uke, jeg var også invitert til NKI for å fortelle gamle kollegaer om hva jeg nå holdt på med (veldig hyggelig!), jeg satte sammen noen bakgrunnsbilder til et foredrag av Anne Dahl som hun holdt i Bysalen amfi på temakvelden 16.april, vi har vært i Drammen 2 turer sammen med Øystein, har jobbet med våronna i hagen, rengjort bilen innvendig etter vinteren og lappet sykkel. Vasket og beiset terrassegulvet har vi også gjort i tillegg til en god del jobbing, bl.a. med alt knyttet til ferdigstilling av Freezone Café, en del møter både på dag- og kveldstid, foreldrekafé osv. Lørdag 25.april var vi i 60-års lag til Aud. Jeg ledet Sentrumkirkens konfirmantfest søndag 3. mai og Kirsten og jeg var invitert i hyggelig attpålag til Natalie dagen etterpå. Det er i alle fall noe av det jeg kommer på i farten – og til uka drar vi til USA!

09.04.09:
En rødstrupe har kommet tilbake til Tordenskjoldsgate fra sitt vinteropphold i sør-vest Europa. Fra tidlig på morgenen kan man høre den synge en strøm av klare, sprudlende og boblende vakre toner. Det er vår i landet, og Rødstrupen er nok på frierføtter. Så er det også påske. Kirkens kanskje største høytid blekner litt i mediabildets fokus på turer til fjells med ski, ryggsekk, appelsin og kvikklunsj, og hytter pyntet med gule kyllinger, påskeharer og påskeegg. Alt sammen er vel og bra. Påskens mysterium gir dog dagene perspektiv. Vi feiret bursdagen til Hjerterud 8. april. Samme dag ble hun mormor til en liten gutt. Veronica og Egil ble foreldre. 1. april tok telenettet meg fram til en postbil langs veien sør i landet. Bror Øyvind fylte år og måtte selvfølgelig gratuleres. Noen dager tidligere hadde Robert bursdag. Via moderne kommunikasjons-teknologi kunne vi være tilstede i Virginia, USA. Ikke dårlig. Men noe helt annet er det tross alt å være tilstede på ordentlig, og nå er flybillettene bestilt! I midten av mai drar vi. Under Ringerike Sparebanks gavedryss på Byscenen 23. mars ble Kultursentrum tilgodesett med kr 500.000. Det er ganske fenomenalt. Med dette har banken i løpet av de 3 siste årene bidratt med 1,5 mill til ferdigstilling av klubb og oppvekstsenter. Kirsten var på seminar med Adaptor (tidligere Blindes produkter) på Olavsgård hotell utenfor Lillestrøm i begynnelsen av april. Steffen var i Sverige noen dager med en kollega fra sin jobb Conax. Har forresten arvet en del kontormøbler fra Conax som jeg har nyinnredet kontoret mitt med. Nå har det blitt ordentlig staselig her med stort skrivebord og greier. Føler meg som den direktøren!

19.03.09:
Jeg gikk til jobb i dag. Har ikke vært så flink til det i vinter. Lett å sette seg i bilen selv om veien ikke er så lang. Men i dag når vårsola tittet over Ringkollåsen og sendte sine første varme stråler mot kvitrende spurv og kjøttmeis, da tok jeg på meg spasersko og vandret ut i vårdagen. I går kveld var det en fin samling i Bysalen Amfi under temaet ”Når livet og troen utfordres”. Har hatt gleden av å være med i en plangruppe for arrangementet som samlet over 60 deltakere.  Sist mandag var vi i fellesskapsgruppe hos Eva og Tore, og lørdag 7. mars feiret vi Solveigs 60-års dag. Flotte sammenkomster. Flott også i ”På Tvers”-samling under Krafttak for kultur 8. mars. Dagene mangfoldig og skiftende, og det skjer en hel masse som ikke kommer med i dagboken min her. Men jeg kan ta med at jeg var i begravelsen og påfølgende minnesamvær etter mor til Werner torsdag 12.mars. Noen dager tidligere var Hjerterud og Gunnar blitt besteforeldre til lille William til Gro-Heidi og Fred. Livets ytterpunkter. Ellers fylte Esther 89 år 27. februar. Hun er fortsatt uforskammet sprek. Steffen og Øystein var hjemom for å feire mormors bursdag og Charlotte var med på telefon fra USA. Dagen etter måkte Steffen og jeg bort ”flere tonn” med snø som var falt ned fra taket bak huset. Store menger som lå inn mot kjellervinduene. Bra å få bort så ikke det renner vann inn i kjelleren når varmen og vårsola kommer. Kirsten og jeg fikk med oss litt ”finkultur” på Byscenene 1. mars da det var konsert i Kultursenteret med forestillingen In Temoralis. Se omtale i Ringerikes Blad her: http://www.ringblad.no/liv/article4162355.ece

22.02.09:
Endelig opphold etter at snøen har lavet ned i mange dager nå. Jobbet med snømåking i over 2 timer i dag. I tillegg til snøfallet fyller brøytebilen både inngangen opp til huset og plassen foran garasjen med tettpakket tung snø. Var i attpålag til nabojenta Anne Kristin som giftet seg med sin Kim på lørdag. Anne Kristin og hennes to brødre Jostein og Trygve har jo vokst opp her i gata sammen med våre, og har som smårollinger vanket ut og inn hos hverandre. Anne Kristin gikk også i klassen til Øystein både på folkeskolen og på ungdomsskolen. Lørdag oppsto en fortvilet situasjon for Charlotte. Harddisken krasjet på hennes flunkende nye Mac som hun hadde fått av Robert til jul. Det var helt umulig å få kontakt med harddisken. De dro til butikken hvor de hadde kjøpt den og fikk serviceavdelingen der til å se på den, men også de måtte gi opp. Alt Charlotte hadde jobbet med i skolesammenheng var lagret på denne, men umulig å få tak i. Dessverre hadde hun heller ingen fersk backup. Hun hadde brukt store deler av fredagen til å skrive en 8 siders oppgave som skulle leveres lørdag. Den var borte. I tillegg notater og andre ting det var jobbet med gjennom flere uker. Må si jeg synes synd på jenta. Men tror du ikke hun bøyde nakken og satt det meste av natt til søndag for å rekonstruere oppgaven hun hadde mistet. Det står det respekt av. Sist lørdag kveld markerte Kirsten og jeg, sammen med mange kjente, Valtentines dagen med en 3 retters middag på Restaurant Palett i Hønefoss. Deilig middag ledsaget av levende musikk og vakker sang. Min bror Tore var innom en tur på ettermiddagen samme dag. Han hadde vært på Hadeland og kjøpt seg en motorsykkel. Veldig hyggelig med besøk. Må prøve å få det til litt oftere framover. Steffen landet tirsdag etter en innholdsrik USA-tur hvor han også fikk noen dager hos Charlotte og Robert. Flott teknologi når han kan ringe fra gata i San Diego og jeg står på torget i Hønefoss og forbindelsen er like klar som om vi skulle ringe fra kvartalet bortenfor. Øystein er i gang med bedriftssalg for Tele2 i ny jobbsammenheng etter at virksomheten i ucan2.no måtte trappe ned. Finanskrisa slår til over alt, men Øystein vet å ordne seg.

05.02.09:
Februar er en fin måned. Den begynner med Grethes bursdag. Jeg hadde en lang og hyggelig telefonsamtale med min på dagen et og et halvt år yngre søster. Mandag dro Steffen på forretningsreise til vestkysten av USA. En nokså lang reise til San Diego i Sør-California. 15-16 timer i lufta i tillegg til all ventetid i forbindelse med flybytte. Fint da å reise på Business Class. Steffen drar om Washington på vei hjem og besøker Charlotte og Robert noen dager. Kirsten og jeg var innom i Oslo på søndag for å levere ting han skulle ha med når han besøker dem. Onsdag 28.01 var vi samlet til fellesskapsgruppe hos Synnøve og Øyvind. Det er samlinger vi setter stor pris på. Se også her hva Øyvind skrev i RingBlad under lørdagstanker noen dager senere. Travle dager både til hverdags og helg, men slik skal det være. Det viktige er at vi trives og har det bra.

25.01.09:
Dagene flyr av sted og snøen daler ned. Vinter i Norge. Travle og lange arbeidsdager med møter både på dag og kveldstid og mange ting som skal håndteres nå ved årsskifte. Men hyggelige ting med middag på spisesteder som Gjestegården og Salt&Pepper, besøk hos gode venner og også en Oslo-tur for å besøke både eldste og yngste sønn. Går lite på ski, men går lange turer til fots. Nokså kaldt og surt så man må kle seg godt. Vi bruker brodder når føreforholdene tilsier slik redskap under føttene. Charlotte er i gang med studiene igjen, men hadde fri da Barack Obama ble innsats som ny president. Store deler av den amerikanske hovedstaden var kontrollert og delvis sperret av den dagen. Ledet årsmøte i Ringerike KrF den 19.1 slik jeg har gjort de siste årene. Var til synsprøve her om dagen og har bestilt nye briller. Fruen mener jeg bør fornyes litt på den fronten. Har hatt dagens briller i ganske mange år, så det var vel på tide.

09.01.09
Så har godjenta vår reist tilbake til USA. Tilbake til studier og godgutten sin som ventet med blomsterbukett på Dulles flyplass utenfor Washington DC da det store Lufthansa flyet landet presis etter kjøreplanen kl 20:48 norsk tid. Kirsten og jeg kjørte Charlotte fra Hønefoss til Gardermoen kl 05:00 om morgenen. Kvelden i forveien hygget vi oss med krumkake, krem og titt i gamle fotoalbum. Man blir nesten litt sentimental av slikt. Tenkt om man kunne reise tilbake i tid og gjenoppleve tider som var. Uansett er det flott å ha gode minner. Mandag var jeg gjest i sofaen på Manpower hvor jeg fortalte om hjertedagen vår. Ble ellers intervjuet i Ringerikes Blad 8. januar om støtte til istandsetting av Freezone kafé. Se artikkel her.

01.01.09
Et nytt år har begynt. Nå skal vi venne oss til å skrive 2009. Overgangen fra 2008 har for min del vært myk og smertefri uten de helt store og dyptpløyende årsrefleksjonene. Det kan muligens skyldes at første del av det nye året på mange måter blir en videreføring av der vi var mot slutten av det gamle. Men vi gleder oss til det som kommer og har forventninger til mye som står for tur nå i 2009. En milepæl vil være Charlottes graduation fra George Mason universitetet som Kirsten og jeg skal være til stede på i midten av mai. Øystein drar til Tyrkia på nytt behandlings¬opphold i 4 uker til sommeren. Steffen har en del reiseplaner i embetets medfør, første tur går til USA allerede nå i januar. Men selve nyttårsfeiringen foregikk for vår del på aller beste måte hos Hjerterud og Gunnar sammen med Ulf og Solveig, Svein og hans brasilianske kjæreste Gleusa. Veldig trivelig selskap med masse god mat, munter samtale om alt mulig, løst og fast, og ikke minst om søramerikanske Brasil og forskjellene hit til kalde nord. Charlotte jobbet til 16:00 nyttårsaften og feiret deretter kvelden hos Hege. Steffen og Øystein var sammen med flere av gutta, først hos Vegard og senere dro de ut i hovedstadens glade og støyende nyttårsmarkering. Esther var invitert til Ruth Felberg.
_______________________________


24.12.08
Så har endelig julen kommet. Freden senker seg over land og by og den gode følelsen kommer når lysene tennes og alle samles til middag og gavene bugner under juletreet. Charlotte jobbet fram til kl 14:00 på Bryn i Oslo. Hun og Steffen var så vidt kommet før Kirsten, Øystein og jeg kom fra julegudstjeneste i Sentrumkirken som jeg ledet også i år. Vi har fått mange hyggelige julekort fra Sørlandet og andre steder.  Moderne teknologi må til slik at jeg kan kompensere min manglende julekortskriving med noen sms. Artig å ha med Robert på Skype sin billedtelefon via nettet under gaveutdelingen i stua hos oss. På samme måte var Charlotte, Kirsten og Øystein med under gaveutdelingen hjemme hos familien Agnew i USA. Da hadde jeg og Steffen sovnet. Klokka var da tross alt 03:00 midt på natta norsk tid. Julen er en fin tid. Noen rolige dager i gode venners lag. 1.juledag hadde vi besøk av hele familien Andersen med Ulf og Solveig, Hege og Terje. 2. juledag var vi alle bedt til middag hos familien Øvereng hvor hele storfamilien med svigersønner og svigerdatter var hjemme. Disse familiene er absolutt blant våre aller nærmeste venner – og venner er godt å ha! Innimellom alle de overdådige måltidene går Kirsten og jeg lange turer. Det meste av snøen fra først i desember er dessverre borte, men en 5-6 minusgrader gir et hvitrimet vinterlandskap. Når småfuglene kvitrer i julenek med røde sløyfer på, og en lav vintersol flømmer utover Ringeriksbygdene så blir det julestemning i stort monn likevel. Eller som hyrdefar sa under juleforestillingen ”julen er en gave sendt av Gud til alle mennesker”.

18.12.08
En utrolig innholdsrik weekend ligger bak! Charlotte landet fra USA lørdag ettermiddag mens jeg var i full gang som baker Hansen i årets juleforestilling. Flott å få godjenta hjem til jul! Øvelser nesten hver kveld og det meste av fredagen før generalprøve lørdag med 3 fullsatte forestillinger lørdag og søndag. Utrolig morsomt å være med sammen med alle barna. Ikke minst ble jeg fullstendig sjarmert i senk av min strålende motspiller Hanne på 8 år. Se foto fra menyen til venstre. Mange hyggelige tilbakemeldinger. Ringerikes Blad skrev at forestillingen ”Et juleønske” oppfyller alle forventninger om en inderlig, hjertevarm og ektefølt julestemning.... Se omtalen her. Vi har gitt ut vår egen avis, vi har startet en aksjon til inntekt for fullføring av Oppvekstsenteret nå fram til jul, og Positiv Oppvekst har mottatt 150.000 fra Gjensidigefondet på bakgrunn av en søknad jeg skrev i september. Ellers fortsetter julebordsesongen for fullt. Mandag 8.des var vi hos Lisbeth og Steinar, mandag 15.des hos Ulf og Solveig, og nå torsdag var det lederteamet i kirka som inviterte. Heldigvis ble det ikke servert riskrem noen av stedene, så da har jeg det å se fram til på dessertfronten, slik jeg jo til de grader gjør hvert år, på selve julekvelden. Den 17.des fylte min kjære mor bursdag og eldste sønn var naturlig nok blant gratulantene.

05.12.08:
Jeg trodde aldri jeg skulle synke så dypt. I dag gikk jeg med på å kjøpe et kunstig juletre! Tenk det – en sammenleggbar stribusk av grønn plast skal liksom skape julestemning i stua hjemme! Julen blir aldri mer den samme. Hvor er det blitt av mine ungdommelige idealer og prinsipielle og modige standpunkter? Saker vi kjempet for og holdninger og meninger man kunne være stolt av? Jeg skjemmes. Fortvilet prøvde jeg å rette opp noe med et bidrag i miljøkampen ved ikke å velge å kaste, men selge videre til andre som trenger. To lenestoler og vårt gamle spisebord med 6 stoler forsvant på kort tid etter at de var publisert på finn.no. Salget bidro til en delfinansiering av investeringsbehovet knyttet til innkjøp av ny sofa i tv-stua. Vi følger lydig finansministerens oppfordring om å la bankkortene gå varme i førjulsstria. Øystein har fått ny jobb! Han begynner i ucan2.no som er en underbruk av NetCom i nærheten av Majorstua. Onsdag var Kirsten med på åpning av det nye Blindehjemmet med besøk av kommunalministeren, ordfører og andre prominente gjester. Sist mandag var jeg og nærmere 50 andre mannfolk på julebord i Bysalen Amfi i regi av Manpower. Flott arrangement og stor stemning!

29.11.08:
Kirsten og Steffen på ”Grease” forestillingen i Oslo spektrum lørdag. Bjørnar fra Hønefoss spiller Danny etter at han vant den tv-sendte auditionen. Hilde og Per-Ivar med hans to døtre kom med Sørlandsbussen for å være med på samme forestilling. Artig å kunne hilse på kjentfolk i pausen! Fredag kveld var vi og gruppa på fartsfylt juleshow på Sundvolden med Jan Erik “Autofil” Larssen, Trond Lien og flere proffe sangere og musikere. Entertainment i toppklasse. Etter showet var vi hjemme hos Tore og Eva til te og kjeks og hyggelig lag. Øystein har pendlet til Drammen denne uka etter at Oslo-kontoret ble lagt ned grunnet finanskrisa. Spennende å se hvordan det utvikler seg. Sist helg var det storstilt julebord på Holmenkollen Park Hotel med jobben til Kirsten. Fasjonabelt sted med utsøkte delikatesser på menyen. Vi hadde hotellrom med panoramautsikt utover hele hovedstaden. Adaptor, som er det nye navnet på tidligere Blindes Produkter, hadde samlet ansatte med følge fra avdelingen i Oslo og Hønefoss. Dagen etter spiste vi lunsj hos Steffen sammen med Øystein. Kjekt å ha voksne gutter som dekker på etter alle kunstens regler når mor og far kommer på besøk. Søndagen førte hjertedagen meg og fruen til julemiddag på Hadeland glassverk. Den 20.de denne måneden fyller lillebror Oddvar år slik han pleier på denne tiden av året. Selv så markerer fruen og jeg bryllupsdagen den 16.de slik vi også har fått for vane ved disse tider – nå for 34. gang. Ikke dårlig!

11.11.08:
Da nærmer vi oss den tiden på året hvor min store skrekk og nattlige mareritt er å få hjerneteppe på scenen. Jeg gruer meg like mye hvert år, men nå er i alle fall første øvelse til juleforestillingen overstått. Nytt og morsomt manus hvor jeg skal spille baker Hansen sammen med en hel rekke barn i små og store roller. Kirsten har blitt ordentlig finkulturell. Lørdag var hun i Den Norske Opera og så Dissimilis opptre. Sist søndag kom Øystein hjem fra Tenerife, 12 timer forsinket! Slitsomt og kjedelig. Ellers hadde det vært en kjempeflott tur. Kirsten og jeg hentet han og reisekameraten Arthur på Gardermoen tidlig søndag morgen og kjørte dem hjem til Oslo. 29. oktober fylte min kjære lillesøster 50 år! Hvem skulle tro det. Marianne må være en av dem som har vært borti selve ungdomskilden. Få aldringstegn å spore der i gården! George Mason universitetet hvor Charlotte går er blitt “Named the #1 national university to watch by U.S. News & World Report”.  M.a.o. foran mer kjente som Harvard, Yale og Princeton.

26.10.08:
I dag tidlig dro Øystein sammen med en kamerat til Tenerife. En uke ved sydhavets strender i varme og sol, mens stormen og høsten herjer her hjemme. Ikke dumt. Fornuftig kar! I dag er også vintertiden kommet. Klokka er stilt en time tilbake og det blir enda tidligere mørkt om kveldene. Det sies at skiftingen mellom sommertid og vintertid er gjort for å utnytte dagslyset på best måte? Stiller meg noe tvilende til den forklaringen. Men det er lite å få gjort noe med. En person skrev en gang: ”Gud gi meg sinnsro til å godta det jeg ikke kan gjøre noe med, til å endre det jeg kan gjøre noe med, og visdom til å forstå forskjellen”. Klokt sagt. Lørdag var vi i rakfisklag hos Sigrun og Steinar sammen med Kari Anne og Annar. Rakfisk i førjulstider er en særegen norsk tradisjon. Smaken av rakfisk er helt grei uten å være blant mine favoritter, men selve laget eller selskapet setter jeg umåtelig pris på. Sist søndag var jeg på båttur på Tyrifjorden sammen med Gunilla og Geir. De kjøpte seg en helt ny, svært praktisk og kjekk båt på forsommeren og har blitt erfarne båtfolk allerede. Flott tur i lav høstsol over stille vann.  Onsdag hentet Kirsten og jeg et helt hengerlass med fine kontormøbler fra arbeidsplassen til Steffen. Conax skal flytte til nye kontorer hvor alt er nytt. Dermed gav de bort brukte kontor¬møbler til alle ansatte som ville ha. Nå skal jeg fornye kontoret hjemme! Charlotte har fått enda en utmerkelse. Nå er hun også tatt opp i Golden Key International Honour Society på bakgrunn av hennes ”outstanding academic achievements at George Mason University” . Imponerende! Se www.goldenkey.org.

18.10.08:
Denne uken ble avsluttet med hyggelig besøk hos Lisbeth og Steinar fredag kveld. Vi var invitert sammen med Ulf og Solveig. Fredag kveld åpnet også ungdomsklubben Freezone i nye diskoteklokaler i tilknytning til Kultursenteret. Dagen før hadde vi besøk av Trude og Werner som ellers tilbringer mye av tiden i Hemsedal denne høsten. Senere på kvelden sørget Jørn og jeg for at biskop, prost og ordfører m.fl. ble bevertet under paneldebatten i Bysalen Amfi. Ellers har det store arrangementet i år vært GLS-konferansen til Willow Creek som Sentrumkirken var vertskap for fra fredag 10. til lørdag 11.oktober. Da skulle jeg omsette i praksis det jeg var i Stockholm for å lære tidligere i høst. Over 200 deltakere fra store deler av landet, og mer enn 50 medarbeidere var på plass i Kultursenteret. Blant mine mange medarbeidere, knyttet til praktisk gjennomføring og bevertning, hadde jeg også 5 personer fra Minnesota i USA. De har kommet hele den lange veien, betalt alle utgifter selv, for å hjelpe til under konferansen. Mye planlegging og arbeid, men spennende og morsomt, og mange positive tilbakemeldinger. Steffen har vært på forretningsreise til Brasil. Lang reise, men på business-klasse til ca kr 40.000 for et par møter. Da blir møtene viktig! Var på kino og så den norske filmen ”De usynlige”. Bra film! Første søndag i oktober var vi en tur på Kongens utsikt sammen med Kristina. Kristina er fra Sverige og flyttet til Hole sammen med sin norske mann Erik for et års tid siden. Onsdag 1.oktober hadde vi gruppe hos oss med Ada og Geir, Eva og Tore, og Synnøve og Øyvind. Flott gjeng! Mandagen før var vi på besøk hos Hilde og Odd Egil i deres flotte og nye hjem utenfor Lillestrøm. Ellers var jeg med på markedsdager i Positiv Oppvekst på Hvalsmoen i slutten av september da vi flyttet ut av lageret der oppe.

24.09.08:
Øystein fyller år i dag!  Det sies at alderen setter sine spor, men ikke på denne karen! Like cool og up to date som alltid. Vi feiret dagen allerede på mandag med spasertur i Oslos gater, pizza på Peppes inkludert en stor bananasplit til dessert. Så dro vi på kino og så Batman-filmen The Dark Knight. Steffen dro på ny forretningsreise til Kina. Han blir der det meste av uken. Dyktig kar! Jeg har vært på Kick-off møte til årets juleforestilling. Blir spennende! Var tirsdag forrige uke på et seminar med Antidpoing Norge. Mye jeg ikke visste om den ”bransjen”. Ellers travle dager med nok å gjøre og flere møter både på dag- og kveldstid. Kirsten har tatt det nye senteret i byen i nærmere øyesyn, Kuben som det nå heter.  Det sies å ha blitt veldig fint med over 60 butikker. Charlotte fikk brev fra universitetet hun går på. Her sto det bl.a.: ” I am writing to personally invite you to apply for George Mason's 14th Annual Oxford Honors Program at the prestigious University of Oxford in England. This academically rigorous study abroad program administered by Mason's Center for Global Education is only open to select students. Your academic record indicates that you would be an excellent candidate to represent George Mason while studying abroad at Oxford.”  Kan informere om at pappa’n er utrolig stolt og imponert! Men Charlotte flytter ikke til Oxford, i alle fall ikke i denne omgang, hun konsentrerer seg om å bli ferdig der hun er.

05.09.08:
Var på Hvalsmoen i dag da Positiv Oppvekst ga bort skaterampene sine. Store dimensjoner på disse rampene. Folk kom med flere traktorer og bilhengere for å få ting med seg. Hadde en hyggelig prat med lillesøster Wenche som fylte år den 3. september. Alt vel med alle sørpå. Stemningen var på topp da første Manpower ble arrangert i Sentrumkirken mandag kveld. Mye latter og litt alvor da det ble satt fokus på ulike sider ved det å være mann. Sist helg var jeg på kurs i Stockholm sammen med Gunni og Tore. Kursdeltakere fra store deler av nord Europa ble trenet til å gjennomføre konferansen ”Led der du er” som skal arrangeres i oktober. Den arrangeres 3 steder i Norge i år. Sentrumkirken i Hønefoss er et av stedene. Jeg skal prøve å ivareta oppgaven som Event-manager. Var ellers på sopp-tur sammen med Eva og Tore søndag ettermiddag. Pølser og hamburgere smaker godt på engangsgrill ute i skogen. Det gjør også kaffekoppen etterpå.

28.08.08:
Steffen fyller år i dag og vi dro i bursdagsselskap, Kirsten, mormor, Øystein og jeg. Charlotte og Robert på telefon fra USA. Blant mye godt også en deilig marsipankake. Mmm.. Alltid hyggelig å komme på besøk til Lakkegata. Praten går lett og Steffen viste bilder fra tur han og noen kamerater hadde langs Rallarvegen forrige helg. Storslått natur. Omtales som en av verdens vakreste sykkelturer. Charlotte har påbegynt nest siste semester ved George Mason Universitetet. Har ellers vært en del sammen med Sigrun og Steinar i det siste. Spiste middag sammen på Hadeland Glassverk for en drøy uke siden, og sist søndag var vi sammen med mange andre venner til grillparty på hytta deres på Storøya i Tyrifjorden. Lørdag fikk jeg være med når Kirsten og kollegaer fra Blindes produkter hadde sommertur med elvebåten dronning Tyra. Flott tur!

16.08.08:
Jammen er vi halvveis i august allerede. Lillesøster Hilde har bursdag i dag og feirer den i eget nytt hus som hun og Per Ivar flyttet inn i for en uke siden. På disse kanter har det vært Ringeriksmaraton i dag. Det samler masse mennesker i sentrum av Hønefoss og langs ruta fra Hole til Jevnaker. Torben og Lorne var også innom en snartur på vei hjem til Danmark fra ferie i Trøndelag. Steffen er på Reunion med klassen fra Hov ungdomsskole i kveld. Det er utrolig nok 15 år siden han gikk ut av ungdomsskolen. Øystein er på plass i egen leilighet. En del tilhengerlass er kjørt mellom Hønefoss og Jess Carlsensgate 6 i Oslo sist uke. Turer til IKEA hører også med ved slike anledninger. Han fikk nøkkelen den 10.august. Ikke så store leiligheten, men han har fått det veldig fint. Ser litt på OL fra Beijing om dagen. Lekene begynte 08.08.08. Spesiell dato. Robert har vært i flere jobbintervjuer. Han er ellers engasjert som lærer på George Washington universitetet. Det tyder på at han er en glimrende lærer. Normalt må man ha en master og helst en doktorgrad i tillegg for å få en lærerstilling på det universitetet. Hadde 90.000 km service på bilen her om dagen. 4 år er bilen blitt. August begynte slik den har begynt de siste 57 årene for min del. Bursdagsfeiring flere dager til ende. Først på kontoret fredag. Deretter flere telefoner, hilsninger, sms’er og besøk søndag med kake og presanger. Lørdag 2. august var vi i 2x60-års lag til Sigrun og Steinar. Kjempeflott fest som startet med en fasjonabel båttur med Ringerikes nye elvebåt, Dronning Tyra. Se bilder her.

30.07.08:
Samme dag som Øystein satte nøkkelen i døra i Westye Egeberggate for siste gang, fikk han tilslag på en av de mange leilighetene han vært til visning på. Flott at det har gått i orden! Utleiemarkedet i Oslo er ganske vilt om dagen, ikke minst nå rett før skolestart på universitet og høgskoler. 30-40 personer på hver visning. I tillegg byr de over hverandre for å sikre seg et sted å bo. Denne siste uken har vi sammen med Steffen brukt tid på å flytte for Øystein. Tingene har vi tatt med hjem. Øystein bor foreløpig hos Steffen. I dag brukte vi 6 timer sammen med Arlette og Arnulf på vask og siste finpuss av leiligheten. Tirsdag dro vi innover i strålende sommervær. På vei hjem, med rammemadrassen øverst på hengerlasset uten pressenning, ble det rimelig mørkt på himmelen i nordvest. Vi kjørte det vi turde og rakk akkurat å få hengeren inn i garasjen før det høljet ned fra et forrykende tordenvær. Steffen og Øystein var hjemme sist helg. Steffen hjalp til med slamming av murvegg på baksiden av huset. Litt av en jobb! På kvelden var han og Øystein på kino sammen med Trygve og Jostein. Hjerterud og Gunnar var innom til en kaffekopp lørdag ettermiddag. Kirsten har malt de hvite hagemøblene på nytt. De ble veldig fine.  Torsdag 24.7 dro vi på besøk til Ulf og Solveig i campingvogna deres på Knatvoldstranda camping på Hurum. Flott ytterst i Oslofjorden der den møter Drammensfjorden. Sol og sommer og gode venner. Bedre kan man knapt ha det. Ellers har det vært en del rydding i garasje og kjeller. Er vel oppe i 9 hengerlass kjørt til søppla til nå. Vi kjøpte forresten to nye liggestoler til terrassen her om dagen og en elektrisk grill. Slik været er nå om dagen er det ekstra fint å sitte ute til langt på kveld og hygge seg med litt grillmat. Ikke er det noe særlig med mygg heller.

19.07.08:
Første del av juli måneds største begivenhet var besøk av mor og søster til Robert. Vi hentet dem på Torp flyplass ved Sandefjord. Nancy og Fiona bodde hos oss i 4 dager og vi snakket amerikansk fra tidlig om morgenen til sent på kveld. Utrolig sjarmerende og hyggelige mennesker. Første dag etter middag spaserte vi en tur i Hønefoss. Dagen etter var vi i Oslo. Vigelandsparken, Aker brygge og Holmenkollen i tillegg til panoramautsikten fra takterrassen hos Øystein. Ettermiddagsmat spiste vi i leiligheten til Steffen. Neste dag var vi på Hadeland glassverk hvor amerikanerne bl.a. fikk blåse sitt eget glass som de fikk med hjem til USA. Tirsdag 15.juli var vi tidlig oppe for å kjøre Charlotte til Gardermoen. Nok en sommer i gamlelandet var over, og vi vinket god tur til jenta vår. Som alltid med en klump i halsen og en tåre i øyekroken. Men i mai neste år er det vår tur til å besøke Charlotte og Roberts familie. Da skal vi være med under Charlottes graduation på George Mason universitetet. Det gleder vi oss veldig til. Dagen etter at Charlotte var dratt stakk Kirsten og jeg på en liten snartur til Danmark. Allerede kl 04:30 dro vi fra Hønefoss. I Larvik ventet Color Lines nye Superspeed, som i liten kuling tok oss over til Hirtshals i løpet av 3 timer og 3 kvarter. Etter å ha booket inn på First Slotshotel i Aalborg dro vi for å besøke Lisbeth og Steinar på camping Rolighet. Sammen med Lisbeths søster Torhild og mannen Ånund dro vi alle inn til Løkken for å spise middag sammen. Torhild og Ånund har skaffet seg campingvogn og tilbrakte ferien samme sted. Dessverre var ikke været det aller beste, det blåste ganske kraftig. Men mellom regnbygene var vi innom både Hjørring, Lønstrup, Løkken, Blokkhus og Aalborg – alle steder i løpet av en dag. På vei hjem stoppet vi hos Gunnar og Hjerterud på hytta deres utenfor Holmestrand. Gode venner hvor man alltid er velkommen er bra og ha. Steffen tilbrakte sin ferieuke på Vestlandet sammen med flere kompiser. Det ble både Besseggen, Geriangerfjorden og flombanen med sykkel langs Rallarvegen. Imponerende natur. Han var også innom Videseter som snarest hvor han jobbet en sommer som 15-åring.  Lørdag 5.juli var Kirsten, Steffen og jeg på sykkeltur Storflåtan rundt. Vi rakk akkurat tilbake til bilen før det kom et forrykende uvær. I Oslo var det kaos. Det var lynnedslag, strømbrudd og oversvømmelser flere steder. Strømmen gikk også på Ultra så det var et svare strev for Charlotte i kassefunksjonen der. Det gnistret i strømkontaktene hos Øystein slik at og pc’en hans kollapset helt. Heldigvis gikk det bra med TV’en. De første feriedagene brukte jeg til å male vinduer og beise de to sidene av huset som jeg ikke fikk gjort i fjor.

01.07.08:
Så er en innholdsrik juni måned tilbakelagt. Vi har brukt mye tid på å sette i stand i stua etter at den ble malt ferdig lys og fin mens vi var på Rhodos. Vi innviet ny salong med besøk av Ulf og Solveig i går søndag. Lørdag var vi i 60-årslag til Liv Teslo. Vi møtte Steffen i Sandvika fredag ettermiddag. Kjøpte først en ny TV på Lefdal. 42” full-HD flatskjerm. Flott, men dyrt. Var også innom IKEA. Steffen ble med hjem til dagen etter og var til god hjelp med å bære og få på plass en de siste tingene. Torsdag var vi til sommeravslutning hos Frode og Gunni på Røyse. Kultursentrums to ungarske arbeidere, Hanzi og Tibor, laget retten Gullasj(?) som de kokte over åpen flamme. Kjempegodt. Sist onsdag var jeg innom min gamle kollega Georg Kalleberg for å bistå litt på pc-siden. Samme kveld var jeg ute sammen med gamle kollegaer fra IT-avd. på NKI og spiste i restaurant Rorbua på Aker brygge. Charlotte og Steffen har vært på danmarksferie sammen med mormor. De tok fly til København. For mormor var dette hennes aller første flytur.  Det synes hun var veldig spennende. Etter noen netter i kongen by, hvor Charlotte også feiret bursdagen sin, tok de toget videre til Randers. Her besøkte de Karl Emil, Torben og Lorne. En natt ble også tilbrakt på hotell i Fredrikshavn før båtreisen hjem til Oslo. På båten traff de Øystein som hadde tatt en snartur til Danmark. Ellers er Charlotte i gang med sommerjobben på Ultra på Bryn. Hun bor hos Steffen disse dagene. For min del har det vært travelt med årsmøter, styremøter, grillaften på hytta til Liv og Petter og også rådsmøte i Ringerike Kultursenter hvor jeg har vært leder siste året. Tirsdag 17.6 var jeg med på en morsom filminnspilling på Veinmarka ungdomsskole. Jeg skulle være lærer, ungdom fra miljøet vårt hadde hovedroller, og ellers var elever fra skolen statister. Ordentlig proft med masse folk bak kamera i ulike funksjoner. Scenen som ble spilt inn, og hvor jeg var med, skal vare kun i 38 sek, men vi brukte nesten 3 timer med rigg og opptak. Slitsomt, men artig! Om alt går som man håper vil det bli vist som en ungdomsserie på TV-Norge høsten 2009.

15.06.08:
Hjemreisedag. Etter frokost booket vi inn bagasjen direkte på hotellet. Kjekt. Da behøver vi ikke tenke mer på den før vi er tilbake i Norge. Det ble en del ventetid både på flyplassen og etter at vi kom om bord i flyet. Men hjemreisen gikk fint. En litt kald junikveld tok i mot oss på Gardermoen. Vi kjørte gutta hjem til Oslo før vi ankom Hønefoss litt over kl 21.00 på kvelden.

14.06.08:
Nå er feriestemningen tunet inn på ordentlig. Synd det er siste hele dag på ferieøya. Men vi nyter det hele med 3 fulle runder med minigolf etterfulgt av sol, sol og atter sol, og en dukkert eller to i middelhavets behaglige og småkrusende bølger. Kvelden ble tilbrakt i gamlebyen. Vi bestilte på ny Farmer’s pork på Rustico. Restauranten satte som vanlig fram den lokale drikken Oyzo (smaken er en blanding av lakris og hostesaft), og spanderer også en flaske rødvin som vi fikk med hjem. Inger Hagerup sier i et av sine dikt ”..og alt er godt og ingenting er viktig”. Slik føles det også, ikke noe som haster, ikke noe må gjøres eller roper på oppmerksomhet. Ingenting er viktig unntagen det å være til. Det eneste problemet vi hadde, men som vi raskt la til side var et filmkamera som ikke funket. Litt synd, men til gjengjeld tok vi en drøss med stillbilder. Se noen av dem under fotomenyen til venstre.

13.06.08:
Etter noen dager kommer man inn i et mønster hvor den ene dagen blir nokså lik den andre. Det er faktisk helt greit. Det er en hel masse flere ting vi kunne ha vært med på, ting vi kunne ha gjort, steder vi kunne ha besøkt, men å rusle ned til en solseng på stranden med en god bok under armen er sommerferie framfor noe. Vi står opp til ferdig frokost, rommet blir vasket, sengene redd, vi spiser lunsj når det passer oss og vi blir servert velsmakende middag fra en rikholdig
meny. Late dager smyger seg av sted. Så blir det kveld på ny. Det mørkner allerede i nitiden på disse breddegrader. Lysene tennes og fløyelsnatten senker seg til gresk musikk fra et utall fortausrestauranter. Et virvar av stemmer og lyder blandes med gresshoppens høylytte spill. Her rusler vi ute under en klar nymåne og en og annen funklende stjerne i gamlebyen, eller lar oss underholde av programmet fra scenen på hotellet mens vi nyter en kopp mørk arabisk kaffe eller noe annet godt å drikke og bite i – eller vi lar det være. Slik går dagene, ferie på sitt aller, aller beste.

12.06.08:
En ny dag under en skyfri himmel. Utrolig at det ikke er en eneste skydott å se dag etter dag. Man våkner opp om morgenen, kikker ut og solen skinner slik den gjorde dagen før. Slik har det vært og slik vil det bli i lang tid framover. Nesten for mye av det gode for en uvant nordbo. Vi hilser på rengjøringshjelpen på vei til frokost. Hun smiler og sier ”Kalimera” som betyr god morgen på gresk. I dag har vi vært i Lindos. Den lille hvite by under sitt majestetiske Akropolis. Vi leide bil for å komme dit. En Nissan Note. Kjørte nedom enkelte av strendene på vei sørover, men bestemte oss for å dra direkte til stranden nedenfor Lindos. En flott langgrunn strand med fin sand i en vakker bukt ut mot et asurblått hav omkranset av goldt fjellandskap. Her ble vi i flere timer. Deretter dro vi opp til byen for å spise middag og ruslet i Lindos trange gater. Det er ikke lov å kjøre bil her, og det er nok ikke bare av miljøhensyn, det er rett og slet for smalt til at vanlige biler får plass her. Men eseltransport finnes. Enkelte hyrer disse for å ta seg opp til Akropolis eller tilbake til parkeringsplassen et stykke ovenfor byen.

11.06.08:
Rhodos i sommersol ved middelhavets strender var en praktfull ramme om Kirstens bursdag. Steffen og Øystein hadde kjøpt kake til morgenkaffen, og skaffet seg stjerneskudd fra baren på hotellet for å ha noe riktig i øyenfallende å overraske mor med. Charlotte hadde vært med og kjøpt bursdagskjolen, og sammen med flere gaver, penger og ikke minst mange sms fra Norge, ble det en flott start på fødselsdagen. Etter frokost dro vi igjen ned til stranda. 3 € per solseng per dag. I tillegg tilbud fra en ivrig greker som går rundt mellom solsengene med et stort brett og roper ”donuts, melon”. 22˚C i vannet blir en fin avkjøling når gradestokken ligger et sted mellom 30 og 40˚C i sola. Gamlebyen ”bye night” er utrolig stemningsfyll. Særlig om man beveger seg inn i de smale smugene hvor kun en enkel lampe viser vei. Da får man en smak av eldgamle tider. Disse gatene, eller smugene må ha stått uforandret i flere hundre år. Kirsten kjøpte seg halssmykke og armbånd for pengegavene. Ellers bursdagsmiddag som seg hør og bør. Det hele rammet inn i et yrende folkeliv som trolig varer natten lang. Temperaturmåleren i taxien på vei hjem til hotellet viste 29˚C på utsiden kl 22:30 på kvelden. Tropenatt.

10.06.08:
Etter frokost spaserte vi ca 10 min til nærmeste supermarked Champion for å kjøpe inn litt lunsjmat og andre småting. Greit å bo i leiligheter på det området som kalles Ariadne så man kan stelle seg selv. Det er kun frokosten vi har bestilt på hotellet. Kirsten og jeg bor i nr 557, Charlotte, Steffen og Øystein i nr 655. Nede på stranda kjenner jeg at jeg allerede begynner å bli litt solbrent til tross for en ”tonn” med solkrem smurt utover en vinterblek kropp. Taxi til gamlebyen på kvelden. Utrolig mange butikkeiere som har lært seg norsk eller svensk. Hyggelig med en prat, men man skjønner raskt at bakenfor sjarmen finnes en nokså pågående selger. Jeg smiler og svarer noen høflighetsfraser, før jeg trekker meg unna og går videre. Velsmakende middag på restaurant Rustico i en sidegate øverst oppe til hovedgaten Sokrates. Kveldene på Rhodos er deilige, selv etter mørkets frambrudd er det varmt og godt og hyggelig å spasere gatelang, hvor det lyser innbydende fra butikker, gatelys og hundrevis av uterestauranter. Fotball på storskjerm på hotellet på kvelden. Sverige – Hellas 2-0. Gjett om stemningen var høy blant svenskene som satt kledd i svenske landslagsdrakter og hoiet.

09.06.08:
Lang, delig og doven frokost etterfulgt av info for nye gjester. Deretter ventet strandstolene med utsikt utover et turkisblått middelhav. Etter en times tid i sola går man forsiktig noen meter på gloheit strand før man stuper ut i vannet til en forfriskende og avkjølende dukkert. Bedre kan man knapt nok ha det. På ettermiddagen bestemte vi oss for å bli med på en guidet busstur til Rhodos by og til Akropolis på høyden utenfor byen. Høres kanskje ut som massetursime de lux, men det var faktisk ganske interessant, ikke minst på grunn av en meget kunnskapsrik og dyktig svensktalende gresk guide. Turen inkluderte også en spasertur i den gamle by med servering av kaffe og kaker underveis. Vi spiste middag på nabohotellet til Sunwing, Sun Garden, og fikk også med oss aftens-showet på hotellet før vi trette og fornøyde krøyp til køys etter første dag i det greske ferieparadiset.

08.06.08:
Hello Rhodos! Here we come! Kl 02:30 startet vi fra Hønefoss på vei til Gardermoen via Oslo for å hente Steffen som kom hjem fra Praha kvelden før. Selvbetjent innsjekking og frokost på en av kafeene i ventehallen før vi gikk om bord til 4 timers flytur mot øya med flest soldager blant alle Hellas sine mange øyer. 320 dager med sol. Vi skal nyte 7 av dem. I år er det 18 år siden vi var her sist. Utrolig morsomt å dra tilbake samlet, hele vår lille familie. Øystein var ikke mer enn 7 år den gang, men også han husker mye fra turen sammen med Øverengs sommeren 1990. Sunwing lå badet i ettermiddagssol da bussen svingte inn foran hotellet. Etter en enkel lunsj på terrassen dro vi ned og hoppet til havs i middelhavet. En etterlengtet sommerferie er begynt!

04.06.08:
Endelig! Charlotte er kommet hjem! Et krevende vårsemester ligger bak, og en velfortjent ferie står for tur. Noen timer forsinket via København og uten koffert, men den ble heldigvis kjørt hjem til Hønefoss senere på kvelden. Robert ville også gjerne ha vært med, men han skal bruke sommeren til å fullføre studiene slik at han kan begynne å jobbe fra høsten av. Senere på ettermiddagen var jeg i møte for å planlegge årets juleforestilling. Litt vanskelig å finne den store julestemningen i begynnelsen av juni med sol fra skyfri himmel og temperatur opp mot 28 °C selv i skyggen, men tidlig planlegging er viktig. Siste del av mai måned har vært relativ travel. Mye å stå i med. Vi har begynt å male stua hjemme, så det er rimelig kaotisk med møbler stablet både her og der. Flott å ha en proff maler til å gjøre jobben. Kirsten har vært på seminar med jobben til Sole ved Noresund noen dager. Jeg har holdt på med markedsdager og dugnader, vårkonsert med ArtKompaniet på Byscenen, bursdag for Gunnar på hytta ved Holmestrand, middag med gruppa på Salt&Pepper, møte i valgkomiteen til Ringerike kultursenter, rydding i garasjen med kasting og bortkjøring til Trollmyra, utforming av en brosjyre for FAU på Tyristrand skole, besøk hos Steffen og Øystein i Oslo, innkjøp av litt sommerklær med tanke på Rhodos-tur osv. Ellers krever våronna i hagen sitt med gras som vokser i rekordfart og busker og blomster som skal stelles og plantes.

17.05.08:
Iskald nasjonaldag. Så kaldt kan jeg ikke huske det har vært noen gang tidligere. Kun 3 °C og regn med snø i lufta oppe i Åsbygda. Men barnetog, flagg og 17.mai-stemnig ble det likevel. Kirsten, Esther og jeg kom blåfrosne inn til kaffe, varme karbonadesmørbrød og bløtkake på Café Bien. Ettermiddagen ble tradisjonen tro tilbrakt på Jevnaker. Øystein feiret i hovedstaden. Steffen er i Barcelona på Telenors internasjonale økonomiskole i Spania. Charlotte har avsluttet skoleåret på George Mason Universitet med toppkarakterer. Hun får besøk av Hege på selve nasjonaldagen og gleder seg naturlig nok til det. Charlotte kommer hjem til Norge på ferie 4. juni. Ellers har jeg denne uken tatt i bruk mitt nye kontor i Kultursenteret og synes jeg har fått det kjempefint.

12.05.08:
Vi har hatt 2 strålende dager på Sørlandet. Sammen med Øystein og Steffen ankom vi Hotel Tyholmen 1. pinsedag. Etter en snartur ut til Tromøya var vi alle invitert til middag hos Hans og Marianne i deres flotte nyoppussende bolig. De har tatt over barndomshjemmet til Hans og totalrenovert hele huset. Du verden så fint det har blitt. Dagen etter spiste vi lunsj hos Hilde og Per Ivar på Fevik. Kjempekoselig! Vi tok også en spasertur ned til Storesand som bare ligger noen få minutters gange unna. Var etterpå en snartur innom Tore som var alene hjemme. Rimelig herskapelig der også. De er flinke og får det til alle sammen. Besøket ble avsluttet hjemme på Tromøya. Det er utrolig hyggelig å komme hjem på besøk, man blir tatt i mot med åpne armer og skjemmes bort med alt som godt er, og det etter alle kunstens regler. Pinseaften var vi invitert i 60-års dag til Steinar på Tolpinrud. Hageselskap med over 30 gjester. Tidligere på dagen slo jeg plenen for første gang i år. Sjelden jeg må gjøre det så tidlig på året, men det har vært ordentlig sommertemperaturer i lang tid. Øystein og Steffen tok en forsmak på sommeren da de var på hytta til Christian utenfor Lillesand første helgen i mai. Hos oss var det konfirmantfest 4. mai. Hyggelig for meg å lede festen i Bysalen amfi slik jeg har gjort de siste årene. Gruppe hos Ada og Geir sammen med Hilde og Odd Egil tirsdag 6.mai.

01.05.08:
En grå og regntung 1. mai, men det våres. Bjørka har fått et lett grønt slør bare nå i løpet av de siste dagene. Spasertur på Eggemoen i lett duskregn. Ellers en dag uten de store utskeielser. Godt det også en gang i blant. Gutta hadde også en rolig start på dagen etter en sen kveld på byen. Charlotte derimot hadde eksamen i antropologi og satt oppe det meste av natta, samt natta før for å lese. De siste dagene har jeg vært med og skrudd kontormøbler m.m. i administrasjons¬fløyen av menighetssenteret. Blir fint å bli ferdig og komme på plass fra pappesker og hjemmekontor som flyter over av litt for mye løse papirer. Mandag fikk jeg den nye pc'en jeg hadde bestilt! Ser veldig bra ut. Det er en del forskjeller mellom den jeg har hatt og Vista og Office 2007. Steffen var hjemom en tur i helga for å planlegge danmarkstur sammen med mormor. Han og Charlotte tar mormor med på en rundreise i Danmark i sommer. Mormor skal opp i fly for første gang. De flyr til København og blir der et par dager før de tar toget videre til Randers. Derfra drar de til Skagen og så med båt hjem. Ikke dårlig å ta sin 88 år gamle mormor med på ferietur! Fredag var Kirsten i overraskelsesparty for Gunilla i anledning hennes 50-års dag. Lørdag brukte jeg det meste av dagen ute i hagen. På kvelden var vi en gjeng samlet til selskap ute hos Trond og Tove.  Der snakket vi om hvordan vi best skulle legge til rette for seniorgenerasjonen i vårt fellesskap. Må litt motvillig medgi at det inkluderer også Kirsten og meg. Hyggelig besøk av Sigrun og Steinar til kvelds på søndag.

18.04.08:
Nå tror jeg våren er kommet på årnt’li. Skyfri himmel, og deilig varmt i solsteiken. I går så jeg til og med Linerla gå trippende rundt. I dag dro Kirsten for å besøke Steffen i Oslo. Hun blir der til i morgen. Blir spennende å høre hva de to har funnet på i selveste tigerstaden. Som vanlig full fart på de fleste fronter. Dagene er fulle av en hel del ting jeg ikke skriver om her, og slik må det være, men noe kan jo røpes. Onsdag var jeg meddommer i Ringerike tingrett. Tirsdag var jeg og mottok 500.000 i gave til Kultursentrum fra SpareBank1 Ringerike. De avholdt sin årlige gaveutdeling til frivillige lag og foreninger på Byscenen. Litt ekstra i år med 175 års jubileum. En halv mill er ikke dårlig! Søndag var det konsert med ArtKompaniet etterfulgt av middag hos Hjerterud og Gunnar sammen med Svein. Lørdag var vi og så Hole kulturskoles oppsetning av Greace-forestillingen. Kjempebra! Fredag var jeg vakt på klubben da den åpent i nye lokaler i Kultursenteret. Kirsten er tilbake i halv jobb etter å ha jobbet fulltid siden før jul.  Hun nyter fridagene hun har nå når våren er kommet. Ringte og gratulerte lillebror Tore med dagen den 15. april. Ellers er det hyggelig å høre nytt fra Sørlandet når jeg snakker med mamma’n min på telefon i hvert fall en gang i uka. Charlotte holder meg løpende orientert om utviklingen i USA, Steffen er også flink til og ringe, Øystein treffer jeg oftest på msn. Sånn er det bare! Har forresten bestilt meg ny pc. En liten råtass fra Dell. Ble lei av den gamle som nå i det siste litt for ofte har gått i "heng". Det betyr at den helt uten forvarsel låser seg og må slås av og på igjen, med den følge at noe av det jeg har holdt på med blir borte. Irriterende!

09.04.08:

I dag hadde vi møte med Willow Creek, Norge. GLS-konferansen på Østlandet skal i år arrangeres av Sentrumkirken på Hønefoss fra 10 til 11. oktober. Det er et relativt stort arrangement med flere hundre mennesker til stede. Ved siden av selve konferansen skal det ordnes med overnatting, bespisning osv. Jeg skal i den anledning på et kurs i Stockholm i slutten av august med tanke på den praktiske og tekniske gjennomføringen av konferansen. Det blir spennende. Charlotte ble høytidelig tatt opp i ”Phi Beta Delta” ved George Mason Universitet mandag 7. april.  På engelsk heter det at “Phi Beta Delta is the first honor society in the United States dedicated to recognizing individuals who have demonstrated scholarly achievement in the area of international education and exchange”. Ikke dårlig å bli invitert i et slikt selskap spør du meg! Torsdag sist uke var Kirsten og jeg på seminar og hørte på Egil Svardahl. Han er alltid fin og høre på. Hyggelig at han kjenner oss igjen også, selv om vi ikke møtes spesielt ofte. Fredag var jeg invitert til å være tilstede da Ringerike Sparebank overrakte en gave til byen i anledning bankens 175-års jubileum. Gaven var nytt inngangsparti til Kultursenteret på 5,5 mill kroner. Utrolig bra! Tirsdag var vi i bursdagsselskap til Hjerterud. Dagen ble feiret på hytta deres utenfor Holmestrand. Vi kom til delig middag kl 18:00 og etter kaker og annet godt dro vi tilbake til Hønefoss og landet der en gang etter midnatt. Har sagt det før og sier det gjerne igjen: gode venner er godt å ha!

01.04.08:
Denne helgen har vi hatt kjempehyggelig sørlandsbesøk av mamma, Øyvind, Hilde og Per Ivar. De kom fredag kveld og overnattet i hytte på Tyriheim. Lørdag dro vi sammen til Hadeland glassverk etterfulgt av en omvisning i Ringerike kultursenter før middag på Salt&Pepper i Hønefoss. Lørdagskvelden ble tilbrakt i Tordenskjoldsgate. Søndag etter lunsj startet hjemturen i regnværet som hadde pågått det meste av helgen. Veldig koselig med besøk med mye fleip og moro, men også prat med mening. Det er dessverre litt for langt mellom oss til at det blir så ofte vi sees, men da blir det ekstra hyggelig når vi først treffes. Vi gleder oss allerede til neste gang. I dag fyller Øyvind år slik han gjør hvert år omtrent på denne tida, altså 1. april. Den siste uken har jeg vært travelt opptatt med flytteprosessen fra gml. Handelsskolen. Utrolig mye som skulle sorteres, pakkes og bæres. Det skulle i tillegg snekres, males og bones. Vi holdt på med dugnad 5 kvelder til over kl 23:00. Puhh!  I dag hadde vi befaring sammen med huseier som heldigvis var godt fornøyd.

23.03.08:
Påskeværet overrasker. Fra smak av vår til full vinter med snøvær i løpet av noen dager. Tror knapt det har vært så kaldt før i år. – 16ºC natt til langfredag. Steffen dro på tur med danskebåten til København sammen med Vegar torsdag. Hyggelig besøk av Øystein som kom hjem påskeaften og ble til dagen etter. Han lånte bilen til Steffen. Kirsten og jeg er stadig ute og går. Påskeaften var det surt og kaldt da vi gikk, men 1. påskedag var det sol og fint vær. Vi gikk en tur ved Lamoen nedenfor Moe gård i Hole. Man kjenner sola varmer, men jeg tror allikevel jeg sier som Bjørnson ”Jeg velger meg april”. Koselig besøk av Hjerterud og Gunnar til kveldskaffen. Vi skulle egentlig ha vært på hytta deres i Holmestrand i dag, men det er ikke noe egnet sted nå ”vinterstid”.

20.03.08:
I dag har Robert bursdag. Happy birthday, Robert! Vi har sendt en pakke i posten. Han og Charlotte har flyttet midlertidig til en eldre dame mens snekkerne holder på med ombygging av huset til Roberts foreldre. Hele huset skal totalrenoveres, og det er umulig å bo der mens det står på. Ellers er det eksamenstid på de kanter og det er skolearbeid bokstavlig talt døgnet rundt for å rekke med alt. Uforsvarlig arbeidspress spør du meg. Steffen og jeg holdt på deler av tirsdag, og hele onsdag med å legge gulv i gangen. Det gjorde seg. Tore og Anne var innom en snartur tirsdag. De var på vei til påskeferie på Lillehammer. Mandag var det flyttedugnad igjen på gml. Handelsskolen. Steffen kom hjem på påskeferie lørdag. Søndag gikk vi en lang spasertur i Holebygda etter møtet i Bysalen. Se bilder derfra på fotosidene. Senere hentet vi Esther og tok en kaffekopp på Hvervenkastet. Ellers brukes mye tid på dag og kveldstid til flytteprosessen til nye lokaler i Samfunnshuset. Gleder meg til å flytte inn i helt nyoppussede kontolokaler. Tirsdag hadde vi i Positiv Oppvekst invitert naboer, kommune og politi for å informere og svare på spørsmål i tilknytning til at ungdomsklubben flytter inn sentralt i byen. Torsdag kveld var det ledermøte.

08.03.08:
Øvelse til et dramainnslag som skal framføres under ”På Tvers” samlingen i Bysalen Amfi morgen. Denne gang spiller jeg vaktmester Olsen. Artig! Kirsten og jeg var i hyggelig bursdagsselskap til Solveig fredag kveld. Øystein kom hjem for å være med på den aller siste klubbkvelden på gml. Handelsskolen. Han var invitert sammen med andre tidligere medarbeidere i klubben, til ”Exit-Party”. Etter påske åpner klubben igjen i midlertidige  lokaler i Kultursenteret. Flytteprosessen fra Handelsskolen tar en del oppmerksomhet for tiden. Jeg har bl.a. lagt ut en del møbler som skal gis bort på finn.no. Bra respons. Det jobbes med å få ferdig de nye kontorlokalene i Samfunnshuset, og det ryddes og gjøres klart til flytting. Onsdag var Kirsten og jeg vertskap i foreldrekafeen under MiniKompaniets øvelse. Torsdag til lørdag denne uken arrangerte vi markedsdager til inntekt for Positiv Oppvekst. Se omtale i Ring Blad her. Sist helg var det Krafttak for kultur i Kultursenteret. Jeg var involvert litt praktisk, og også i en PowerPoint presentasjon på Byscenen under konserten søndag kveld. Flott konsert og mange veldig dyktige lokale utøvere. Deriblant også ArtKompaniet fra Sentrumkirken. Ellers har det jo vært skuddårsdag siden sist, og hyggelige nyheter meldes fra Sørlandet i dagens anledning! Hilde fridde og Per Ivar sa ja! Så nå er de forlovet. Vi gleder oss og gratulerer!

27.02.08:
Svigermor Esther fyller år i dag. Sprek dame på  åtteogfirs danske år. Selskap med besøk av Hjerterud og Gunnar, Ragnhild og Magne. Vi var i bursdag i går også, Geir fylte 50 år og det var fest til langt på kveld i Svenåveien på Jevnaker. Øystein har fått seg ny jobb. Nå skal han selge bredbånd og telefoniløsninger. Steffen og Vegar var på guttetur til Göteborg i helga. Kirsten var på den amerikanske ambassaden for å fornye passet sitt mandag. Jeg var sjåfør. Hjerterud var også med. Dermed fikk damene en Oslotur. Jeg lånte leiligheten til Steffen og jobbet litt derfra. Han og jeg spis lunsj sammen på Egon ved Sentralbanestasjonen. Han har jo kontor like ved. Flott med en velholden sønn som spanderer på sin gamle far! Charlotte er høytidelig invitert som medlem i Phi Beta Kappa ved Georg Mason Universitetet. Et slikt medlemskap henger utrolig høyt i USA, og kun topp 5% av studentene innstilles fra universitetet på bakgrunn av ”academic excellence”. Phi Beta Kappa er et ”global network comprised of the best and brightest from all academic disciplines”.

17.02.08:
Smak av vår. Gradestokken krøp opp mot 15ºC i solveggen! Kirsten og jeg gikk tur langs Stensfjorden og kjente sola varme ordentlig. Vi måtte rett og slett ta av oss vinterjakkene der vi gikk. Det skifter jammen brått om dagen. For bare noen få dager siden var vi nede på - 10ºC. Kaffe på Hadeland glassverk. Bilvask på Statoil-stasjonen på vei hjem. Onsdag hadde vi gruppa med Hilde og Odd-Egil, Ada og Geir hjemme hos oss. Hyggelig å møtes igjen. Det er en stund siden sist. Hyggelig også i foreldrekafeen tidligere på ettermiddagen. Mange blide og fornøyde mennesker. Tirsdag ledet jeg årsmøte i Ringerike KrF slik jeg har gjort de siste årene. Jeg la også fram årsregnskap og budsjett. Usikker på hvor lenge jeg kommer til å holde på, jeg har jo egentlig lite med partiet å gjøre, men har nå sagt ja til et år til som kasserer i første omgang, så får vi se.

10.02.08:
Andre søndag i februar hvert år feires morsdagen her i landet. En hyggelig tradisjon. Steffen og Øystein kom hjem en tur lørdag, og hadde med både kake og presang i anledning dagen. Lørdag var ellers en flott dag med smak av vår i lufta. Jeg tok en tur til fots med kamera og stativ, men det var litt trøblete å ta seg fram da det er mye is på skogsbilveier og stier for tiden. Charlotte fortalte at nå rives og bygges det for fullt i huset hvor hun bor. Selv på rommet hennes flyter det av byggestøv og materialer. De må vaske og støvsuge nesten hver dag for å kunne være der. Trøsten er at man nå er i gang og forhåpentligvis er ferdige i løpet av 2 – 3 måneder. Hun forteller også om et nesten umennesklig arbeidspress på universitet om dagen. Det er overhode ikke tid til annet enn skole, sove og spise. Men hun kom på Deans list sist semester også. Det krever A i snitt. Tirsdag var jeg sammen med Jørn og Jon Erland på Willow seminar i Oslo, Leaders Gathering som det kalles hvor Bill Hybels og Bob Merritt delte erfaringer og svarte på spørsmål fra salen.

03.02.08:
På besøkt hos min fetter Kjell og Kari-Anne på Jevnaker. Det var hos dem vi hadde søskenbarntreff i august i fjor. Vi snakket om løst og fast som om vi var gamle kjente.  På en måte er vi det kanskje også, men det er neimen ikke mange timene vi har vært sammen de siste 30 årene. Derfor var det ekstra hyggelig endelig å kunne treffes og ta en kaffekopp sammen. Espen og kona Kaja med junior Amadeus på ca et år var også innom. Det samme var yngstejenta Christel. Storesøster Sidsel venter barn i april i år. Dermed blir Kjell og Kari-Anne besteforeldre til to. Vi fikk for øvrig med to malerier min onkel Martin har malt. Han hadde absolutt et talent som maler. Det kunstneriske er nok videreført hos Espen som er en habil musiker som spiller og synger egenkomponert musikk. Hør smakebiter på www.poles-apart.org. Fredag 1. februar fylte min søster Grethe år. Jeg er veldig stolt av søstra mi, altså! Det har vært en innholdsrik uke. For å nevne noe så hadde svigermor Esther besøk av Kari-Gro og John Arne på mandag. Kirsten og jeg var også invitert. Tirsdag var jeg i planmøte hos Gunnar sammen med Jørn. Onsdag var det foreldrekafe for ArtKompaniet i Kultursenteret etterfulgt av dramaøvelse i rollen som vaktmester Olsen. Torsdag fotokurs. Fredag i møte med banksjef og kulturens eiendomsselskaper. Vi kjøpte også en ny tørketrommel da den gamle ga opp etter mange års bruk. I tillegg en ny og mindre fryser. Lørdag var vi i Oslo og besøkte Steffen og Øystein en liten tur. Skal ellers  hilse fra Charlotte og Robert i USA som har svært travle dager på universitetet for tiden. Skal også hilse fra mamman min som jeg snakker med på telefonen både titt og ofte. Jeg er veldig stolt av mamman min, altså!

27.01.08:
Strålende vintervær. Rene påskestemningen i vintersola. Lang spasertur over Tandbergmoen og ned til Norderhov etter søndagsmøte i Bysalen Amfi. Innom Ulf og Solveig til en kaffekopp. Ulf er hjemme igjen etter en snartur på sykehuset hvor han fikk operert høyre skulder som han har slitt med i flere år.  Litt forkjølelse hører årstiden til, men ellers er alt bra både her på Hønefoss, i Oslo, på Sørlandet og også i USA hvor Charlotte er i gang med vårsemesteret på George Mason universitetet. Hun er fortsatt nanny noen timer i uka for å tjene litt ekstra. Robert underviser i geologi for to førsteklasser på Georg Washington universitetet hvor han studerer.  Selv var jeg på foto-kurs sist torsdag og skal forsette med det i to uker til. Spennende og lærerikt! Artig også å drive kafé for foreldrene som møter opp når mini- og ArtKompaniet øver på onsdager. Her kryr det av unge talenter fra 4 år og oppover. Slik er hverdagen - full av store og små begivenheter, telefoner, samtaler, møter og gjøremål. Vi trives og har det bra.

19.01.08:
Vi nordmenn er visstnok mer opptatt av været enn de fleste andre. Kanskje er det fordi vi har så masse av det her på våre breddegrader? Det må jo være enklere på Kanariøyene for eksempel, hvor sola skinner stort sett hele tiden. Nå skifter det fra full vinter til smak av vår fra den ene dagen til den andre, selv her på indre Østlandet. Jeg hadde foretrukket stabilt vintervær når det nå først er vinter. Sist fredag sto jeg vakt på klubben. Da var det vinter, og enda jeg hadde kledd meg bedre enn noen gang, ble det kaldt å stå stille utendørs i nærmere 4 timer. Har vært innom onkel Leiv ved et par anledninger for å sette opp en oversikt over boet etter tante Gudrun. Alt i alt er det 18 personer som skal dele. Greit at det da blir noenlunde oversiktelig. Steffen var hjemom en snartur fra fredag til i dag lørdag. Torben og Lorne var også innom til en kaffekopp, og for å hente ski på vei til vinterferie ved Sjusjøen utenfor Lillehammer. I USA er Charlotte i gang med, sammen med familien til Robert, å gjøre klart til ombygging av huset. Masse pakke- og ryddejobbing. Det er en omfattende jobb snekkerne skal i gang med. Bla. skal taket på huset av, og ny etasje bygges. Da må det meste ut i konteinere og lignende så lenge.

08.01.08:
Vi kjørte Charlotte til Gardermoen i et forrykende vintervær natt til tirsdag. Snøen lavet ned i store mengder over Hadeland. Selv om det etter hvert har blitt en del ganger Charlotte har reist til USA nå, så er det fortsatt litt trist å vinke farvel, vel vitende om at det vil gå mange måneder før vi sees igjen.  Men kl 23.15 ringte hun fra Dulles flyplassen utenfor Washington DC vel framme hos Robert som ventet med åpne armer og en stor blomsterbukett. Det nye arbeidsåret er allerede en uke gammelt. Kirsten jobber litt ekstra grunnet noe sykdom på Blindes. Årsskiftet er travle dager for økonomifolk som Steffen. Øystein skal i gang med litt andre oppgaver på Viasat, og selv så har jeg jobbet med planer og budsjetter, og også tatt i mot en gave på vegne av Positiv Oppvekst. Se omtale fra Ringerikes Blad her.

02.01.08:
Et nytt år har tatt til. Huset står fortsatt julepyntet, men oppmerksomhet og fokus har flyttet seg mot det som nå ligger foran. Vi gleder oss over det som har vært, men også til det som kommer. Det er jo bra det er slik. Nyttårsaften feiret vi hjemme hos oss sammen med Ulf og Solveig, Hjerterud og Gunnar. Gode venner det er hyggelig å ønske det nye året velkommen sammen med. Hyggelig også å få nyttårshilsninger på mobilen fra venner og kjentfolk, og ikke minst fra min kjære familie på Sørlandet. Charlotte var invitert til Hege, Steffen og Øystein feiret i hovedstaden. Masser av fyrverkeri både før og etter 12-slaget var et flott skue mot en stjerneklar vinterhimmel. Du verden så fint vi har det her vi bort langt mot nord. Jeg stopper opp et øyeblikk, kikker takknemlig opp mot stjernehimmelen og vinker, før jeg skynder meg innomhus til varmen og gode nyttårsklemmer.

_______________________________


30.12.07:
Deilige juletid. Hele familien samlet for første gang på mange år. Huset er fylt med liflig duft av herlig julemat. Det spraker i peisen og julelysene skinner om kapp med selve juletreet. Og tror du ikke, at blant de mange gavene under treet, var også en tur for Kirsten og meg tilbake til Rhodos til sommeren! Charlotte, Steffen og Øystein hadde gått sammen om gaven. Dermed reiser vi hele gjengen tilbake til den greske øya vi besøkte som familie for 18 år siden. Det blir kjempeartig! 2. juledag våknet vi til nysnø og vinterstemning. På kvelden var vi alle invitert til Ulf og Solveig. Hege og Terje var også hjemme. Charlotte har jobbet på Ultra både før jul og nå i romjula. Kirsten og jeg var også på jobb et par dager i romjula. Vi hadde ellers besøk av Vegard, kameraten til Steffen på fredag. Lørdag dro vi til Oslo og var hele gjengen samlet i leiligheten til Steffen. Søndag hadde Kirsten og jeg en lang og fin spasertur. Nydelig å kunne gå en tur etter dager med masser av god mat og søtsaker. Men vi fikk god bruk for broddene våre, da det er blitt svært så isete utenfor de store hovedveiene.

16.12.07:
Julen må være tiden framfor noen hvor drømmer blir virkelighet og hvor juleønsker går i oppfyllelse! Tenk deg noe du ikke trodde var mulig plutselig bare skjer rett foran øynene dine. Jeg fikk en slik opplevelse i dag. I pausen mellom to forestillinger av ”Et juleønske” på Byscenen i Hønefoss kommer Charlotte smilende mot meg inn i foajeen hvor jeg satt og spiste. Jeg trodde ikke det jeg så. Jeg satt som paralysert. Det kunne ikke være sant. Men så kastet jeg meg om halsen på jenta mi og tårene rant. Jeg tror jeg fikk sjokk! Hun var kommet helt fra USA hjem til jul og for å se meg i rollen som bestefar i årets juleforestilling. Jeg og Kirsten visste ingenting. Bare Steffen var involvert i planene. Du snakker om julepresang! Dette overskygget alt annet i en ellers strålende helg med fulle hus, hvor til sammen over 1600 mennesker var til stede i storstua i Ringerike Kulturhus. Se omtale i Ringerikes Blad her. Etter forestillingen hadde vi alle 3 barna våre samlet hjemme. Det er faktisk 7 år siden sist at alle er hjemme til jul. Fantastisk! Dette var julekvelden på forskudd.

14.12.07:
I dag kom avisen vi har jobbet med en stund. Den ble distribuert sammen med Ringerikes Blad til 13.500 husstander i Hole, Jevnaker og på Ringerike. Mange dyktige medarbeidere har bidratt til et flott produkt, ikke minst takket være produksjonsapparatet i Ringerike Blad. Jeg er nokså stolt over å få være redaktør i denne avisen. Jeg skal legge ut en link til pdf-utgaven av avisen her så snart den foreligger.

02.12.07:
Så er adventstiden her. Julegrana er tent og julegatene åpnet. ArtKompaniet sang på Søndre Torv 1. desember. Litt blåst og regn satte ingen demper på stemningen. Fredag sto jeg vakt i klubben. Tirsdag hadde jeg sammen med Werner og Gunnar et 2 timers møte med ordfører og varaordfører hvor vi snakket om og viste rundt i lokaler tiltenkt klubb og oppvekstsenter i Samfunnshuset. Mye tid brukt i det siste på juleforestilling og alt hva det fører med seg. Ellers satt jeg i billettluka under ”Mini-krafttak for kultur” sist lørdag.  

22.11.07:
Helaften i hovedstaden torsdag kveld for Kirsten og meg med middag på mongolsk restaurant i Oslo sammen med Ada, Geir, Hilde og Odd-Egil. Middagen ble etterfulgt av en svært stemningsfull førjulskonsert med Carola og hennes internasjonalt sammensatte ensemble i Kulturkirken Jakob. Mye av repertoaret var hentet fra juleplaten hun spilte inn i Betlehem tidligere i år. Sist lørdag var det også fest - da i Bysalen amfi hvor Trude inviterte til storstilt 50-års feiring med over 150 gjester til stede. Jeg hadde gleden av å holde en ørliten tale til jubilanten. Dagen etter gikk vi en flott tur i vinterskogen langs Øyangen i Nordmarka. 20. november feiret lillebror Oddvar bursdag.

16.11.07:
Røde roser i stor blomstervase på salongbordet. 33 år med gode og onde dager som det heter. Jeg husker faktisk nesten bare gode dager, og gleder meg til de neste sammen med dama jeg er så heldig å dele livet med. Hektiske dager flyr av sted med mange morsomme og utfordrene oppgaver både på dag og kveldstid. Møte mellom driftsselskapet og eiendomsselskapene på kulturfronten, møter og forberedelser til juleforestilling og Bry seg om avis. Styremøte i Positiv Oppvekst, kontakt med kommune, banker og sentrale sponsorer, besøk både hos tannlegen og frisør. Sist lørdag fikk jeg endelig inn hagemøblene for vinteren. Steffen var hjemom og vi fikk oss en lang og fin spasertur i klart og flott høstvær lørdag ettermiddag. Tirsdag kjørte jeg bilen til Steff til NAF-test på Eggemoen. Bilen er i god stand den. Min egen bil var utsatt for noe  hærverk da den sto ute natten over. Noen hadde brutt opp bensinlokket. Irriterende skader på lokk og området rundt. Charlotte og Robert bruker nesten hele døgnet på universitetsstudier, Steffen jobber lange dager i Conax og Øystein gjør det meget bra i Viasat. Alle gleder vi oss til jul og noen roligere dager. Jeg gleder meg nok også til at juleforestillingen er gjennomført. Jammen er det mye tekst å lære seg til en slik rolle jeg har fått i år. Har nattlige mareritt med tanke på et mulig hjerneteppe på direkten framfor flere hundre tilskuere.

04.11.07:
Høst er i ferd med å bli vinter. Flere netter denne uken har gradestokken krøpet ned mot -6 °C. Jeg liker det slik. Tele i bakken og hvitrimet landskap før snøen kommer. Sludd og slaps er ikke min greie. Lørdag tok vi et siste tak før vinteren med å rake og kjøre bort resten av løvet som lå igjen i hagen. Vi gikk også en lang tur i det flotte høstværet, jeg vasket bilen og la om til vinterdekk. Ellers har uken vært travel nok. Redaksjonsmøte i Bry seg om avisen, foreldrekafé med øvelse til juleforestillingen, dugnadsfest etter at vi nå på det nærmeste er ferdig med oppussing av kulturdelen av Kultursentrums lokaler. Drøye 3000 dugnadstimer ligger bak. I tillegg en rekke andre møter og samlinger. Snakket forresten med min lillesøster Marianne som fylte år den 29. oktober. De har nettopp flyttet inn i et eldre hus, som de har pussett opp fra gulv til tak, utenfor Arendal og stortrives der. Fredag var vi invitert til Ulf og Solveig sammen med Lisbeth og Steinar til en svært hyggelig kveld. Tre retters middag, kaffe og kake og koselig prat langt ut i de sene kveldstimer. Lite er mer verdt enn gode venners lag.

28.10.07:
Hjertedag på kalenderen. Lunsj på Bakeriet på Hadeland glassverk sammen med Hjerterud og Gunnar.  Vi var også sammen lørdag kveld til konsert og fest for Arnold Børud i Filadelfia, Oslo. Han fyller 60 år i disse dager og feiret også 40 år som musiker og artist. Få har preget kristen populærmusikk, brukt blant alle generasjoner her til lands, som han disse årene med over 500 sanger formidlet via Frisk luft, Tvers, mini-Tvers, B-gjengen, Børud family osv., osv. Flott konsert med overrekkelse av kongens fortjenestemedalje i gull som et høydepunkt helt til slutt. Konserten ble ledet av Rune Larsen og blant flere kjente fjes var Sissel Kyrkjebø, Egil Svartdahl, Dagfinn Høybråten m.fl. – også Kirsten og meg da! Fredag kveld var jeg vakt på klubben. Surt og kaldt i høstkvelden. Timene går sakte mot midnatt der man står i porten, men det er heldigvis stille og rolig. Mandag kveld spilte vi inn reklamefilm for de unges Nyttårsaften hjemme hos oss. Kanskje er ikke en tradisjonell familiemiddag det de unge drømmer mest om med tanke på en slik kveld? Se filmklippet her.

http://www.youtube.com/watch?v=6g8dorXZS1w

21.10.07:
Anne Helene inviterte Kirsten og meg til en svært hyggelig middag søndag ettermiddag. Hun har bor i en ordentlig trivelig tomannsbolig på Jevnaker. Fredag og lørdag tilbrakte vi i Storsalen i Oslo på lederkonferansen GLS, arrangert av Willow Creek, Norge. Ca 20 personer fra Sentrumkirke-miljøet var med. Neste år legges konferansen hit til Hønefoss. Det blir spennende å samle flere hundre deltakere fra ulike kirkemiljøer i Norge. Har vært med Øystein til sykehuset i Drammen denne uken. Han skal begynne med noen nye medisiner og var til kontroll i den anledning. Mandag var vi sammen med Ada og Geir til gruppesamling hos Hilde og Odd-Egil. De to siste onsdagene har vi drevet en liten kafé for foreldre i Mini- og ArtKompaniet. Ofte så venter foreldrene mens barna øver, og da både passer det og smaker det med en kaffekopp med noko enkelt attåt.

14.10.07:
Kjempeflott konsert på Byscenen. 100 barn fra prosjektet ”Positiv høstferie” og Sentrumkirkens ArtKompani fremførte låtene fra cd-plata som ble spilt inn i høstferien. Det var også kunstutstilling av malerier malt av de barna som deltok på male-workshop i prosjektet. Se omtale på Ringerike Blads nettsider her. Ellers har helgen gått med til å pusse opp kjøkkenet i leiligheten til Esther. Steffen og Øystein var hjemme, så jeg fikk god hjelp av gutta. Litt av en jobb, så det var deilig endelig å bli ferdig. Nå gjenstår kun noen småting. Torsdag kveld var jeg ute og spiste på en indisk restaurant i Oslo sammen med gamle kollegaer fra IT-avd. på NKI. Hyggelig å se igjen folk du har jobbet sammen med i flere år. Kontakten var der med en gang. Skulle ikke tro det var gått mer enn et halvt år siden sist vi møttes. Vi var enige om fortsatt å holde kontakten. Onsdag var Gunnar og jeg i møte med Ringerikes Blad for å fornye sponsoravtalen Positiv Oppvekst har med avisen.

07.10.07:
Hyggelig besøk i Sentrumkirken av Willy Ludvigsen. Han er i dag leder av TV-Inter. Kjent bl.a. som pappa’n til Kine og fra aviser og tv etter at far hans som misjonær styret med småfly og ble borte i jungelen i Afrika. Flyet og levningene ble funnet først mange år senere. Fikk en sms med invitasjon til besøk og kveldsmat på hytta til Elisabeth og Terje øverst i Hedalen 9 mil fra Hønefoss. Det er flott på 950 m.o.h. når kveldssola går ned, skumringen tar til og mørket tenner stjernehimmelen over fjellheimen. Fint med gode venner, et måltid mat og trivelig prat rundt bordet attmed peisen. Sist helg var Steffen på hytta til Christians familie ved Lillesand sammen med venner. Sist helg påbegynte vi oppussingen av kjøkkenet til Esther etter at stua var ferdig med nytt gulv og det hele. Søndag etter møtet og felles middag i Bysalen amfi, dro vi for å besøke Øystein. Sammen dro vi på Saga kino i Oslo. Ellers har Positiv Oppvekst kjørt en spennende opplegg for skolebarn i Høstferien. Det ble bl.a. spilt inn en barne-CD til inntekt for årets TV-aksjon. NRK var også innom og filmet og viste innslaget både på distriktsendingen og på nyhetene på kvelden. Se omtale fra Ringerikes Blad her.

24.09.07:
Så var det prins over alle prinser - Øystein sin tur til å feire bursdag. Ingen over, ingen ved siden! Vi fylte bilen med nødvendige ingredienser og dro inn til Westye Egebergsgate i Oslo. Der ventet jubilanten og bofellesskapkompis Ivan. Steffen var også ankommet. Se bilde her. Charlotte var med på telefon fra USA. Robert hadde sendt e-mail. Øystein har kjøpt seg ny hjemmekinoløsning med bl.a. en 42” flatskjerm. Wow! Hjemme på Hønefoss har vi påbegynt oppussing av stua til Esther. Tak og første strøk på veggene er tatt denne uken. Tirsdag var vi i fellesskapsgruppe hos Ada og Geir sammen med Odd Egil og Hilde. Steffen dro på forretningsreise til India mandag og var hjemme sent lørdag kveld. Se bilder fra India her. Krevende, men fin tur. Mange inntrykk, og ikke minst sterkt krydret mat som gjør magen litt ”løen” når man kommer hjem. Fredag kveld sto jeg vakt på ungdomsklubben. Litt småkaldt å stå stille i 4-5 timer selv om gradestokken ikke var lavere enn 7-8 °C.

16.09.07:
Litt høstlig vær. Minimumstemperaturen ute var nede på kun en drøy varmegrad i løpet av natta. Fyrte i peisen og i ny ovn på kjøkkenet. Ingen tvil om at det nærmer seg en annen årstid. At jeg var på kick-off samling for juleforestillingen tirsdag bekrefter også det.  Flott ”På Tvers”-samling i Sentrumkirken søndag formiddag. Esther, Kirsten og jeg dro deretter til Hadeland glassverk og spiste middag på den gamle låven der. Steffen og Vegard er på hyttetur til Nesbyen i helga. Lørdag var det strålende høstvær, men en del vind. Øystein jobbet også lørdag i Viasat hvor han selger som bare det. Charlotte er nedlesset i arbeid på universitetet, men tar allikevel noen timers barnepass på fredagene for å tjene litt ekstra. Robert underviser noen timer i geologi for en av de lavere klassene på universitetet hvor han studerer. Jeg var i stemmestyret for valgkrets Hønefoss Nord under kommunevalget mandag, (se omtale i RingeriksPorten her) og i styremøte i Positiv Oppvekst torsdag. Lørdag kveld var Kirsten og jeg i bursdags-selskap til Ragnhild og Magne. Lorne og Torben var også med sammen med Arlette og Arnulf. Hektiske og travel dager, men stortrives – ikke minst med at det kun tar 5 minutter på sykkel hjemmefra til jeg er på kontoret.

14.09.07:
I begravelse til tante Borghild i Norderhov kirke. Jeg fikk holde minnetalen på vegne av hennes nære familie. For meg var det en ære å bli vist en slik tillit, og jeg tenker ofte tilbake på tiden da jeg som guttunge tilbrakte sommerdager nede på Fredly hvor de bodde ved Juveren. Der var tante Borghild en trygg, blid og god person i min barndoms sommeridyll. Tante Borghild var real, oppriktig og ærlig og sa ikke noe negativt om noe menneske. I hennes øyne var det noe godt i alle. Og hun klaget aldri selv om det kunne være strevsomt og litt tungvindt på Fredly til tider. Senere flyttet hun og Martin til et moderne rekkehus på Veigin ved Hønefoss. Vemodig når det slik tynnes i søskenflokken til pappa. Heldigvis er det utrolig mange fine minner å tenke tilbake på.

07.09.07:
Flott tur til Aklangen ovenfor Tyristrand i fint sensommervær lørdag. Øystein og Steffen kom fra Oslo. Jeg hadde gjort klart ryggsekken med primus og turlapskaus og no’ godt til kaffen. Kjempefint i skogen på denne tiden av året. Høsten har foreløpig kun satt noen forsiktige spor, og sola varmer fortsatt godt og speiler seg i vannflata sammen med nøkkeroser og bølgeskvulp. Sist lørdag tok vi en kaffekopp på bakeriet på Hadeland glassverk sammen med Ulf og Solveig. Søndag 2.9 gikk vi sammen med en gjeng med Gunni og Frode i spissen opp Mørkgonga. På vei opp den stupbratte lia blir det virkelig turtall på maskineriet. Jeg pustet og peste og kjente pulslagene hamre under ei svett t-skjorte. Deilig å komme opp til Migartjern, slappe av og grille pølser over åpen flamme fra bålet vi laget. Mandag begynte jeg i full jobb som adm.leder i Positiv Oppvekst. Jeg tror jeg vet litt om hva jeg går til, men spennende og utfordrende allikevel. Morsomt å få jobbe med noe meningsfylt sammen med et flott team av dyktige kollegaer. Ellers fylte min kjære lillesøster Wenche år samme dag.

31.08.07:
Tidlig fredag morgen lastet Kirsten og jeg kommoden som har tilhørt min bestemor, og som tante Gudrun arvet og som nå går i arv til Grethe som eldste jente i familien, inn i Toyotaen og satte kursen for Sørlandet og Tromøya. Til tross for stadig bedre veier sørover, er det fortsatt en relativt lang kjøretur, i alle fall når som vi gjorde nå, drar tilbake samme vei samme dag. Hjemme på Tromøya ventet Grethe og Mams med et delig lunsjbord. Senere kom Wenche med sine to sjarmerende smårollinger Josef og Asisa på besøk, før Øyvind kom hjem fra jobb til middag og kveldskaffe. Huset hjemme er nymalt og inngangspartiet er utbedret. Mange gode hjelpere har bidratt til et flott resultat. Veldig hyggelig å komme hjem til Tromøya. Det er fortsatt ”hjem”, selv om det nå er langt over 30 år siden jeg bodde der. Må prøve å ta turen litt oftere. Ellers er det full fart etter sommerferien på alle kanter. Charlotte er i gang med studiene igjen ved Georg Mason. Hun har også jobbet noen dager som frivillig ved det internasjonale kontoret ved universitetet, etter at hun og Robert kom tilbake til USA.

28.08.07:
Steffen har bursdag i dag! Vår første prins kom til verden på Bærum sykehus kl 22:25 den 28. august 1977. 30 år er gutten blitt! Vi dro til Oslo for å markere dagen. Steffen hadde laget lasagne og vi hadde med marsipankake og bursdags-presanger slik det seg hør og bør. Blant presangene var et Canon digitalkamera. Vi gleder oss allerede til å se bilder fra India som han reiser til 17.sept.  Vi kikket ellers på bilder tatt med engangskamera i Italia tidligere i sommer. Se noen av dem her. Charlotte og Robert ringte fra USA. Lørdag hadde det vært gutteparty med innlagt gokart-kjøring, middag og feiring utover kvelden. I tillegg er det flere selskaper på gang utover i uken som kommer. Begivenheten går m.a.o. ikke upåaktet hen. Forstår godt at flere vil være med å feire en slik kjekk kar! På selve dagen var det ellers en hel rekke telefoner, sms’er og diverse gratulasjoner fra både fjernt og nær. Dagen ble også markert på jobben hans i Conax.

24.08.07:
Fortsatt smak av sommer. Sol og varme slik det ofte er når skolen begynner igjen etter ferien. Tirsdag var Kirsten og jeg og besøkte Hjerterud og Gunnar på deres nyinnkjøpte hytte ved Holmestrand. Hytta er stor og romslig med 3 soverom, og den ligger fint til med utsikt utover fjorden. Det følger også med båtplass, så de har vært riktig så heldige og gjort et godt kjøp. Gunstig at det også bare er 20 min med bil til Gunnars jobb i Drammen. Da kan de tilbringe store deler av sommeren på hytta om de vil. Vi spaserte også en liten tur langs bryggene i Holmestrand. Det er en egen stemning på steder med sjø, båter og brygge. Kirsten har vært på seminar med Blindes Produkter på Sole konferansehotell ved Noresund i 3 dager. For min del har det vært jobb i Positiv Oppvekst, dugnad i Samfunnshuset og ellers jobbing med overbygg til terrasse. Ting tar tid! Ellers var Øystein på Ullevål da Norge slo Argentina 2-1 i fotball torsdag. Morsomt, spennende og stor stemning!

19.08.07:
Fredag dro Kirsten og jeg for å besøke Ulf og Solveig i deres campingvogn på Knatvoldstranda camping på Hurum. Flott sted med utsikt utover Breiangen, der hvor Drammensfjorden og Oslofjorden møtes. Hyggelig å besøke gode venner. Vi spaserte en tur i kveldssola og ruslet også litt i det idylliske tettstedet Holmsbu som med sine hvite hus og båtbrygger minner om en småby på Sørlandet. Lørdag var det for øvrig bryllup på Sørlandet, både Laila og Øyvind til Grethe giftet seg. Torsdag kveld malte jeg lister og kjøkken i leiligheten etter Gudrun sammen med Christian. Steffen var hjemom lørdag og bisto med overbygget over terrassen som vi er i gang med. På kvelden var han invitert på middag til Monica og Trygve. Søndag hadde vi besøk i Sentrumkirken av flere av aktørene bak Bucuresti-musikalen som ble vist på Byscenen tidligere i år.

15.08.07:
Kl 8:30 startet vi hjemmefra på vei til Gardermoen. Først kl 01:00, etter 17,5 timer er Charlotte og Robert tilbake i Spring Field utenfor Washington i USA. Litt uvirkelig nok en gang å vinke farvel for nesten et helt år framover. Selv om Charlotte har reist for å være borte lenge, mange ganger før, så er det like trist hver gang. Vi laget til en liten markering i går kveld med bløtkake og vafler til kaffen. Steffen og Øystein hjem fra Oslo for å være med. Charlotte og Robert hadde kjøpt en flott mikrobølgeovn til Steffen som takk for oppholdet hos ham i sommer. Tidligere på dagen var Robert og jeg på en hyggelig båttur på Tyrifjorden sammen med Gunnar. Ellers gikk de siste dagene med til en del praktisk ting som skulle ordnes, både med banken og med pakking før reisen tilbake til USA.

11.08.07:
Kjempestemning på søskenbarntreff lørdag kveld! 16 av i alt 21 søskenbarn i Moløkken-familien med følge var samlet på låven til Kari-Anne og Kjell på Jevnaker. Det var flere jeg ikke hadde sett på mange år. Allikevel fant vi tonen og mimret om gamle dager, fortalte om barn og barnebarn og hva man ellers var opptatt av. Oddvar og Svein bidro med sang og musikk, deilig mat fra rikholdig coltbord og naturlig nok Ringerikskringle til kaffen slik det alltid var i Moløkka den gang det var selskap der. Se bilder fra samlingen her. Steffen og jeg hentet en gammel rosemalt kommode hos tante Kjellaug sist søndag. Bestemor Anna fikk den som ung, tidlig på 1900-tallet. Den skulle gå i arv videre til den eldste jenta i slekta. Etter Anna ble det Gudrun, deretter Grethe. Den har stått i Moløkka i alle år, men Kjellaug synes det var koselig at Grethe nå kunne overta den etter at Gudrun ble borte. Ellers har Robert vært i London sist uke for å besøke familie der. Charlotte har bodd hjemme noen dager, og jeg har jobbet videre ute med rekkverket på terrassen. Fryktelig mye mygg! Kjøpte meg en ny Nokia N95 etter at bursdagsfeiringen gikk med et hyggelig overskudd.

05.08.07:
Da er vi hjemme igjen etter en deilig danmarksferie. De siste dagene ble brukt til soling på terrassen ved hytta, handletur i Løkken, sykkeltur til Saltum og Nols sø. Hilste på Fred og Ann Christin, og Ole Jørn og Toril med barna på båten hjem. Steffen og Øystein ble med fra Oslo. Charlotte og Robert var i Hønefoss allerede. Øystein var beste selger på Viasat siste uke. Det bidro til at teamet hans også vant ukekonkurransen med pizza og kinobesøk i premie. Forsinket bursdagsfeiring søndag med bl.a. medbrakt pærepai fra Danmark.  Gunnar og Hjerterud kom innom på kvelden direkte fra Sørlandet. Men fortsatt sitter danmarksferien i kroppen. Benny Andersens vise ”Se hvilken morgenstund” formidler stemningen på en fortreffelig måte. Les teksten her.

01.08.07:
Så er skroget blitt et år eldre. Noen ytre cm2 er dekket av litt rødlig skjær etter nærgående behandling fra vennlige danske solstråler. Ellers er det meste i lyse farger som før. Inni skroget derimot finnes fortsatt en forundret guttepjokk som med blå øyne lar seg fasinere av blomstene på marken, vinden som rusker i gresstråene på heden, lyset, havet og klittene. Det er noe med den danske vestkysten som ikke finnes andre steder. Mange hyggelige bursdagshilsninger både på mail, sms, mobil og facebook. Solen tittet fram etter hvert og vi kunne nyte solen og en god bok på terrassen. Syklet langs stranden til Løkken og hjem på sykkelstien langs hovedvei 55. Kvelden ble tilbrakt i idylliske Lønstrup. Der serverte de varme belgiske vafler med softis på.

31.07.07:
Vi tilbrakte formiddagstimene i solsenger på terrassen. Lunt og med ordentlig smak av sommer på østsiden av hytta. Sykkeltur via Kettrup til Ingstrup og derfra til Løkken og tilbake på ettermiddagen. En distanse på over 2 mil. Kjempefint å sykle. Sidevinden er helt grei, men sterk motvind hjem fra hovedveien ned til stranden sugde krefter. Dansk bøff på middagsmenyen. Kveldstur til stranden. Skyfri himmel, brukbar temperatur i solen, men fortsatt sterk vind. Søndag hadde vi hyggelig besøk av Karl Emil, Lorne og Torben. Kaffe på terrassen, tur på stranden og til Løkken by før Lorne serverte medbrakt kylling til middag. Mmm.. Mandag var Kirsten og jeg på handletur til Aalborg. Puhh..

28.07.07:
Endelig Danmarksferie. Kirsten og jeg dro fra Oslo fredag kveld. Fin overfart. I Fredrikshavn kl 08:00 lørdag morgen. Frokost på Damsgård, dro deretter til Hjørring, videre til Løkken hvor vi spiste lunsj, og til sist til Blokhus hvor vi skulle hente nøkkelen til hytta kl 15:00. Bruktbart vær, men kraftig vind. Spaserte en tur ned til stranden. Nærmest sandstorm i klittene. Lunere oppe ved hytta og langs veien. Syklet en tur. Kom akkurat inn før det begynte å regne. Kraftige regnbyger og vindkast som hylte rundt hytteveggen. Hyggelig og fascinerende å sitte inne i hytta og se ut gjennom store vinduer ned mot Jammerbuktens hvitskummende bølgetopper. Flotte farger i kveldslyset fra en svært skiftene kveldshimmel.

26.07.07:
Hyggelig besøk av Torben og Lorne som overnattet hos oss fra mandag til tirsdag etter sommerferie hos Lornes mor i Trøndelag. Steffen nyter varme dager i Italia. Charlotte og Robert var sammen med Solgunn og Carl Philip på en av fergene ut i Oslofjorden her om dagen. Øystein jobber i Viasat på dagtid og enkelte kveldsvakter også på Meny, men nå er han heldigvis ferdig på Meny i løpet av måneden. I møte sammen med Helge Stiksrud torsdag kveld for å se på innhold og disposisjon til en søknad som skal sendes Kulturdepartementet om midler til fullføring av kultursenteret på Hønefoss. Ellers fikk Charlotte brev fra Georg Mason universitet om at hun denne våren var kommet med på Deans list som det heter. En liste kun de som har karakteren A i snitt kommer med på. Wow!

22.07.07:
Etter en lang og god frokost i sommersol på terrassen, påbegynte jeg maling av brannmuren på kjøkkenet. Fredag tok jeg ut den gamle ovnen, murte igjen hullet etter det ovnsrøret og slo gjennom til nytt hull tilpasset ny ovn. Ettermiddagskaffe på verandaen oppe hos Esther. Dro en tur til Sandvika søndag kveld. Der møtte vi Charlotte, Robert og Øystein. Sammen spaserte vi en tur på Kalvøya. Fint ut mot Oslofjorden. Behagelig temperatur til tross for litt småyr i lufta. Har hatt kontakt med Steffen fra ferietur i Italia. Han ringte da de var på vei i leid bil fra Roma til Firenze. Roma med Peterskirken hadde vært imponerende. Dessverre ble fotoapparatet med alle bildene de hadde tatt stjålet. En fyr hadde vært litt innpåsliten og tigget penger, og fikk på den måten oppmerksomhet mens en annen da fikk rappet apparatet. Frekke som flatlusa. Lørdag var det hagearbeid og tur til Trollmyra med søppel for min del. Samling for ledergruppen i Sentrumkirken til grillkveld hos Trude og Werner på kvelden.

17.07.07:
Da har jeg endelig fått laget, printet, konvoluttert, frankert og sendt ut sommernummeret av Sentrumkirkens Nyhetsbrev. Innholdsmessig med god hjelp av Jørn. Var også innom Hjerterud og Gunnar søndag kveld til en kaffekopp, og fikk printet litt av opplaget der. Du kan lese Nyhetsbrevet ved å klikke her. Kirsten har holdt på med å beise brystpanelet i gang og kjøkken. Slike ting tar tid, men sluttresultatet blir bra. Sist mandag på sentralsykehuset i Drammen til sjekk av ryggen. Ok å få prate med noen som har peil. Skal til MR senere. Er heldigvis blitt en del bedre. Gledet meg over å kunne gjennomføre en spasertur på Storøya søndag uten nevneverdig gangsperre. Charlotte og Robert var på Hønefoss i helga. Kjempehyggelig med besøk. De lånte bilen til Steffen og dro tilbake søndag formiddag for å kjøre han og Vegard til Gardermoen. Fly til Roma og 14 dagers ferie i Italia. Wow! Øystein var også hjemom fra søndag til mandag. Søndag ettermiddag og hele mandag var det endelig sol og sommer. Etter uker med regn og gråvær var det flott å kunne nyte både frokost og middag ute på terrassen igjen – og en is ved rasteplassen på Vik med utsikt utover Steinsfjorden. Det er jo slike ting sommeren består av. Små dovne og behagelige øyeblikk som plutselig bare er der, og som må nytes der og da.

07.07.07:
Se på denne datoen. Minner meg om at vi bør se alle dager like unike. Som 07.07.07 kommer de aldri igjen, og de har ikke vært her før. Robert er på fjelltur med norsk-klassen denne helga. Charlotte begynte på Ultra 2.juli. Øystein er i gang med opplæring på Viasat. Vi kjøpte nytt kombinert kjøle- og fryseskap onsdag. Fikk hjelp av naboen til å bære det inn. Vårt gamle kjøleskap skal tilbringe pensjonsalderen på Blindes Produkter. Men det krever noen justeringer på kjøkkenet med flytting av høyskap, litt maling og listing m.m. Store nedbørsmengder i det siste. Vannmassene dundrer ned Hønefossen og vannstanden i Tyrifjorden stiger kraftig. Kirsten og jeg i bursdagsselskap til Ulf fredag kveld sammen med Lisbeth og Steinar. De var tilbake etter en ukes busstur til Lofoten. Pratet med mams på telefonen fra Sørlandet. Det er ferietid og de er i gang med å male huset. Hovefestivalen er over og Arendal by har hatt kongelige på besøk, så nå er det igjen stille og rolig ute på øya. Ellers går det mot giftemål for Laila og også Øyvind til Grethe. De skal begge skal gifte seg 18. august.

30.06.07:
Litt hagearbeid på formiddagen. Steffen og Øystein hjemom i helga. Enklere å ta en svipptur når Steffen nå har egen bil. Charlotte og Robert på besøk hos Monica og Trygve på kvelden. I går fredag var Charlotte i den amerikanske ambassaden for å fornye studentvisa sitt. Det gikk greiere denne gangen. Mindre avhør. Jeg var med Øystein til Majorstua hvor han leverte oppsigelse på Meny. Øystein begynner i ny jobb på full tid i Viasat fra mandag. Grei grunnlønn og god provisjon. Kontoret ligger kun 5 min fra der han bor. Fredag kveld var Kirsten og jeg med Blindes Produkter for å se Hønefossrevyen. Ellevill humor og morsomt å se - for min del for 2. gang. Torsdag hentet vi en rullator til Esther. Greit for henne å ha litt og støtte seg til når hun går på butikken og ned til byen. Robert er i gang med norsk-kurset som også inkluderer enkelte sosiale samlinger utenom klasserommet. Ellers har jeg brukt en del tid på Aktivitetshuset denne uken.

23.06.07:
Hele familien samlet hos Steffen på ettermiddagen. Øystein, Charlotte, Robert, Kirsten og jeg. Robert var også innom universitetet på Blinderen for å registrere seg til norsk-kurset i sommer. Han og Charlotte var bedt i 30-års dagen til Solgunn på kvelden. Steffen og Øystein fikk besøk av Vegard og skulle ut en tur sammen. For Kirsten og meg regnet St.Hans feiringen som skulle ha vært på Onsakervika bort. Store nedbørsmengder gjorde det helt umulig å oppholde seg ute. På formiddagen overvar vi utdeling av Bry-seg-om-prisen utenfor Sentrumskvartalet i Hønefoss. Her fikk vi møte bl.a. møte Hønefoss sin hoppyndling Anders Jacobsen. Se bilde her.

21.06.07:
Så var dagen kommet som vi hadde gledet oss til så lenge. Charlotte og Robert landet på Gardermoen ca kl 10:40. Se bilde her. Endelig var de tilbake i Norge igjen. Godt å se dem begge, glade og fornøyde, men litt trette etter en lang natts flytur uten særlig søvn. Middag på terrassen og en litt forsinket bursdagskake før de stupte i seng og sov til neste ettermiddag. Ellers ble jeg valgt til leder av rådet for Stiftelsen Ringerike kultursenter på dens generalforsamling (rådsmøte) 20.juni.

19.06.07:
I dag fyller veslejenta år! Rart det der, selv i voksen alder vil hun alltid være vår lille søte lotte-mor. Hun og Robert holdt på med å pakke til ferie/jobbe/skole-oppholdet i Norge i sommer. Men litt feiring ble det allikevel tid til. Øystein har bokstavelig talt jobbet natt og dag med hovedoppgaven på Noroff. Det var innlevering og framføring i dag. Nå gjenstår kun en utstilling og litt annet småtteri før skoleferien kan begynne. Steffen var hjemom med sin nye Peugeot sist helg. Virker som han har gjort et riktig godt kjøp. Han drar til Stockholm i jobbsammenheng fra onsdag til fredag denne uken. Selv har jeg holdt på litt i leiligheten etter tante Gudrun. Den skal pusses opp før den legges ut for salg. Var også hos AS3 i Oslo denne uken og hadde en sluttevaluering av opplegget der. Jeg har vært godt fornøyd. Styremøte med etterfølgende avslutningsmarkering for medarbeidere i Positiv Oppvekst, hvor også Kirsten var med, mandag. Grilling og hyggelig samvær ute på hytta til Liv og Petter ved Steinsfjorden.

11.06.07:
Hagebursdag for Kirsten i strålende sommersol søndag. Besøk på terrassen. Se bilde her. Hjerterud og Gunnar var innom litt senere på kvelden. Vi var til middag og kveldskaffe hos dem lørdag kveld sammen med Runhild og Per. Lørdag var jeg også med på et lite filmprosjekt i fjøset på Aurdal. Det var litt spesielt å skulle skape julestemning med 30 varmegrader på utsiden. 7 timers opptak skal bli 20 minutters film. Kirsten har ellers vært på sommertur med Blindes Produkter sist uke. De ansatte var med som ledsagere for beboerne på institusjonen. Tur med overnatting til Hunderfossen familiepark og Maihaugen ved Lillehammer. Steffen har kjøpt seg bil. En pent brukt 2002-modell Peugeot 307 XS som var gått ca 80.000. Han kjøpte den hos en Peugeot-forhandler i Moss. Regner med å få den i løpet av uken.

03.06.07:
I guttebursdag til Gunnar fredag. Meningen var å dra ut i båt, men det øsregnet. Gunnar var heldig og fikk billetter til Hønefossrevyen ”Helt på kanten” i stede for. Ordentlig morsom. Fikk en 5’er i VG. For øvrig buffé og kaffe på hotell Ringerike. Steffen hjem fra Kina lørdag kveld. Masse inntrykk og trening med bruk av spisepinner. Et svært så hyggelig besøk hos tante Kjellaug torsdag kveld. Hun har leid seg en leilighet i Heradsbygda, men bor også fortsatt litt i Moløkka. På allmøte søndag ble det gjort kjent at jeg fra høsten begynner som adm.leder i ”Sentrumkirke-konsernet”.

30.05.07:
Har for første gang jeg fått telefon fra Kinas hovedstad. Steffen ringte på mobil fra Beijing i dag. Han hadde vært i møte med ansatte i lokalkontoret til Conax, skal i morgen i nye møter før han fredag ettermiddag får en liten sightseeing i byen etterfulgt av nok et møte før hjemreise lørdag. Travelt program og lang reise med lite søvn, men behagelig på business class. Tok røntgen av rygg/hofte på Ringerike sykehus fredag. Får håpe det bidrar til noe mer presis diagnose og tilhørende behandling. Fikk meg krykker her om dagen, ikke fordi jeg må ha det, men tenkte det kan være greit å ha for å avlaste litt når jeg går. Var sammen med onkel Leiv og onkel Elmar og flere fettere og kusiner lørdag for å fordele ting i leiligheten etter tante Gudrun. Fullførte terrasseplatting foran huset med god hjelp av eldste sønn. Da gjenstår kun rekkverk før vi er ferdig. Ellers solgte Øystein Golfen sist uke. Måtte gå ned litt i pris, men det var som forventet.  

20.05.07:
Kirsten og Hjerterud på handletur til Sandvika og Liertoppen. Steffen og Øystein hjemme i helga for å hjelpe til i hagen og påbegynne legging av terrassegulv på framsiden av huset. Flott med bistand når egnen rygg/hofter ikke henger helt med. Festlig vårkonsert med Sentrumkirkens ArtKompani i en fullsatt Bysalen amfi søndag. Se omtale i RingBlad. 17.mai forløp på tradisjonelt vis med barnetog, 17.mai kake på hotell Ringerike og grill og hagefest på Jevnaker. Øystein og Steffen feiret med felles venner i Oslo. Onsdag i bisettelse til Asle Raaen som gikk bort svært så brått i forrige uke. Han var en særpreget kunstner og kulturpersonlighet jeg hadde gleden av å bli kjent med i kulturkomiteen de siste årene. Charlotte hadde ham også som lærer på videregående. Lørdag kveld 12.5 i bursdag hos Steinar Wenstad. Dagen etter i grillparty hos Tore og Eva i Haugsbygd. Charlotte og Robert avsluttet vårsemesteret på universitetet. Det har vært et forferdelig kjør nå på tampen av skoleåret med godt over 100 timers skolearbeid hver uke. Men så har også resultatene blitt meget bra. Nå er det endelig litt ”ferie”, dvs. jobbing for å tjene til livets opphold og tur til Norge. Jeg har ellers begynt med litt fast arbeidstid på Aktivitetshuset. Foreløpig på frivillig basis ca 20 timer pr uke.

06.05.07:
Konfirmantfest i Bysalen amfi for første gang. Stilfull høytid som en slik fest bør være. Hyggelig å få lede ved en slik anledning. Steffen har vært hjemme denne helga og bistått med å slå gress og beise framsiden av huset. Kirsten har gjort en kjempejobb med å beise gjerde. Jeg fikk skrapet vekk en del gammel beis. Jørn og jeg på HMS-kurs på Hotell Ringerike onsdag. Torsdag på bokutgivelse av ”Hvem er ditt barn” som handler om rusmisbruk blant barn og unge på Ringerike. Koordineringsstyret på kvelden. Charlotte og Robert lander på Gardermoen torsdag 21. juni kl 9:50. Vi gleder oss! Steffen skal ikke bare til Kina nå i mai, men også til Riga i Latvia i embetets medfør i løpet av juni.

30.04.07:
April måned runder av med ordentlig smak av sommer. Sol fra skyfrihimmel og over 20°C. Uken som gikk har inneholdt litt av hvert. En del arbeidslunsjer på Aktivitetshuset sammen med Jørn, Stian og Gunnar. Ledersamling i Sentrumkirken med middag på Big Horn torsdag. Skjermen på pc’en min sviktet. Fær’t å være uten pc. Fikk heldigvis reparert den på garantien i løpet av noen få dager. Er invitert av unge bekjente til den nye nett-farsotten facebook.com. Fullt kjør for skoleungdommen i familien. Både Charlotte, Robert og Øystein er i innspurten på vårsemesteret. Charlotte forteller at foreldrene til Robert er i gang med ombygging av huset. Det kommer til å bli kjempebra, men litt kaotisk når man skal bo og bygge samme sted samtidig. Kirsten og jeg på Ikea sammen med Steffen og Øystein onsdag. Steffen skal for øvrig til Kina i embetets medfør i slutten av mai. Spennende! Har lagt terrassegulv på verandaen utenfor soverommet. Uteplass for Esther. Besøk i Sentrumkirken av gospel-koret Inc fra Østfold søndag formiddag. Kjempebra! Se bilde her. Hyggelig besøk av Lisbeth&Steinar og Ulf&Solveig til kaffe på ettermiddagen.

22.04.07:
Våronna er i gang på Ringerike. Det er den også i Tordenskioldsgate, men ”bonden” sliter fortsatt litt med skroget så da er godt å ha voksne gutter som kan trå til når det trengs. Apropos voksne gutter så har Steffen vært i gang i ny jobb i Conax noen uker og trives allerede svært godt med nye utfordringer. Øystein gjør det kjempebra på Noroff og kom hjem med karakteren A fra siste eksamen før påske. Kirsten og jeg var på Bucuresti-oppsetningen på Byscenen 15. april. En flott musikal av og med ungdom, og til inntekt for gatebarn i Romania. Det skjer en del uforståelige ting ute i den store verden fra tid til annen. Nå sist den tragiske massakren på Virginia Tech i USA ca 3 timers kjøring fra hvor Charlotte bor. Det medførte ekstra vakthold med oppbud av politi i dagene etterpå også på George Mason universitetet hvor Charlotte går. Grethe og Tore tok turen fra Sørlandet til tante Gudruns begravelse 18. april i Norderhov kirke. De var innom oss til en kaffekopp og en hyggelig prat før hjemturen senere på dagen.

12.04.07:
Etter et drøyt halvår med betydelig dugnadsarbeid og oppussing var endelig dagen kommet for offisiell åpning av vår del av kulturlokalene i Samfunnshuset. Det nye navnet er Bysalen amfi og jeg hadde som styreleder i Sentrumkirken og Positiv Oppvekst sitt eiendomsselskap Kultursentrum gleden av å overrekke ”nøkkelen” til lokalen til kulturens driftsselskap Ringerike Kultursenter. Det ble en flott markering med mange prominente lokale gjestet til stede med ordfører og banksjefer i spissen. Se en pdf-utgave av avisomtalen her.

11.04.07:
Vinteren varte ikke lenge. Ingen tvil om at nå har våren tatt kommandoen. Sikre vårtegn som blåveis og også Linerla har jeg sett. Fikk en trist melding om at tante Gudrun døde mandag etter lengre tids sykdom. Hun var den eldste i søskenflokken til pappa. Gudrun var utrolig snill, hun hadde en kjapp og treffende replikk og ikke minst en fin humoristisk sans. Torben og Lorne var innom en snartur på vei hjem til Danmark fra besøk hos Lornes mor i Trøndelag.

08.04.07:
Påske – en høytid ment til ro og ettertanke, men for de fleste kanskje like mye noen ekstra fridager, med tur på hytta, lange skiturer på snaufjellet, påskekrim, eller i alle fall Kvikk-lunsj, appelsiner og gule påskekyllinger. I hyggelig bursdagsselskap hos Hjerterud i dag 1. påskedag. Etter flere uker med vårvær og bare veier kjørte vi hjem derfra i snøvær og på sommerdekk. Ellers har vi hatt besøk av Steffen og Øystein noen dager. Fikk bl.a. hjelp til å slamme murveggen ved terrassen. På tur med engangsgrill til Røsholmstranda fredag. Men etter å ha fått ordentlig varme på grillen fant vi ut at vi hadde glemt pølsene vi skulle grille. Det var nedtur, men vi kjørte hjem i rasende fart og hentet pølsene, og rakk akkurat å grille dem før varmen på engangsgrillen gikk ut. Sol fra nesten skyfrihimmel, men relativt kraftig og iskald vind. Vi var alle til hyggelig middagsselskap hos Ulf og Solveg fredag kveld. Hege og Terje var også hjemme. I USA er det ingen ekstra fridager i forbindelse med påske. Der et er fullt kjør som vanlig. Charlotte fortalte at hun skal begynne å jobbe som frivillig på det internasjonale kontoret ved universitetet 14 dager før skolestart til høsten. En fin erfaring og en god referanse og ha med videre.

01.04.07:
”Lillebror” Øyvind fyller 50 år i dag. Hadde en lang og hyggelig prat på telefonen. Det var flust med presanger som det seg hør og bør, også fra et 10-talls onkel unger. Steffen kom hjem fra Teneriffe i dag. Stedet var kjempefint, og ikke fullt så charterturist som fryktet. Så er også påsken begynt, og det fine påskeværet fortsetter. En helg både med kafébesøk og tur ut i det fri. Har tatt fram sykkelen. Fin trim og svært så praktisk når man for eksempel skal ned i byen en snartur.

26.03.07:
Deilig vårvær. Sol fra skyfri himmel. Kirsten og jeg drakk kaffe ute ved Røsholmstranda. Steffen ringte fra Teneriffe. Han og Vegard lå ved bassengkanten og nøt sommeren. De skal være der en uke. Lørdag var vi på Hanne Boel konsert med fullt trøkk på Byscenen. Dette er musikk jeg liker, full av roots, rock, soul og jamsessions. Se bilder her. Onsdag kveld var jeg i Ringerikssalen i nykinoen på gavedryss fra Ringerike sparebank. Jeg fikk ta i mot en sjekk på kr 500.000,- på vegne av Kultursentrum. Utrolig morsomt! Øystein var hjemom en snartur. Han satt på med meg hjem fra Oslo torsdag og kjørte med Stian innover på lørdag. Snakket med mams på telefonen fredag. Hun er heldigvis allerede mye bedre selv om det ennå vil gå flere uker før bekkenet er helt leget.

20.03.07:
Happy birthday, Robert, som fyller 25 år i dag! Vi hadde en lang og hyggelig prat på telefonen. Han er kort og godt en kjernekar. En liten presang fra Norway hører med, og da er det kjekt med hjelp fra moderne nett-teknologi. Men det ble ikke tid til så mye feiring. Studiene på universitetet tar all tid, så og si natt og dag. Vi får ha feiringen til gode når han og Charlotte kommer til Norge til sommeren. Da skal også Robert ta et 6 ukers norsk kurs, så det blir spennende. Vi fikk ellers montert inn ny oppvaskmaskin i dag. Moderne husholdning klarer seg ikke uten.

19.03.07:

Fikk en trist melding fra Danmark om at moster Gerda var død. På en måte var det ventet, men det er allikevel litt spesielt når det skjer. Vi vil savne Gerda, hennes smil og gode humør. Men du verden så mange gode minner vi har om en særdeles sjarmerende og flott dame med stil og personlighet. Vi følte oss alltid velkommen hjem til moster Gerda og hennes Tytte, og vil huske hennes gjestfrihet, storslåtte middager, wienerbrød og gode historier.

12.03.07:
Oddvar ringte og fortalte at mamma hadde falt og brukket bekkenet da hun var på tur med Grethe til Brunstad. Hun ble først kjørt til sykehuset i Tønsberg. Så ringte Hilde og fortalte det samme, og at hun nå var kommet til sykehuset i Arendal. Der hadde Wenche vært innom og besøkt henne. Uff av meg. Slike ting er jammen tøft nok. Det vil trolig ta 7-8 uker eller mer før tingen er grodd, og i mellomtiden må det til en del fysioterapi for å holde ting i gang. Uff av meg. Så uheldig. Men nå har hun i alle fall sine nærmeste rundt seg. Oddvar og jeg snakket om at kanskje skulle mamma få seg en trygghetsalarm. Hun er tross alt en god del timer alene på dagtid. Ellers hadde jeg en lang og hyggelig prat med både ”lillebror” og nest yngste ”lillesøster”. Lillebror har en ny Toyota RAV4 i bestilling for levering etter påske. Fornuftig kar. Lillesøster hadde gjort klart til fotografering av leiligheten. Nå var alt skinnende reint og i orden til eiendomsmegleren dukket opp sammen med fotografen i morgen. Innen 20. mai skal flyttelasset være på plass i Arendal.

09.03.07:
Kirsten og jeg i bursdagselskap fredagskvelden hos Solveig. Steffen og Øystein sammen med en gjeng for å se en Stand Up forestilling i Oslo samme kveld. Charlotte hos frisøren. Det var nå på høy tid, i følge henne selv, og det var visstnok så ille at hun hadde valgt å gå med lue på skolen den siste tiden. Men jenta er kjempeflink og blid og fornøyd når hun ringer hjem for å snakke litt med pappan sin. Hun skal ellers jobbe noen timer i uken som frivillig ved det internasjonale kontoret på Georg Mason universitetet. For min del bød uken på arbeid med både eiendoms¬selskaper, kulturhus, kirke og Positiv Oppvekst. I tillegg møte med AS3 i Oslo og alt som følger både i forkant og i kjølvannet av det – og ikke minst behandling hos osteopat, fysioterapeut og ”trening” på Elixia. Kirsten kjøpte forresten ny mobil. En Nokia 6233 til kr 1,- på Elkjøp. Bra mobil med bl.a. 3G og 2 megapixels kamera.

01.03.07:
Spiste middag torsdag kveld i Oslo sammen med gamle kollegaer fra IT-avd. på NKI. Hyggelig å treffes igjen, mimre litt og prate om hva som har skjedd siden sist. Hilde ringte og fortalte at hun og Per Ivar flytter til Sørlandet. Han har fått jobb i fylkeskommunen, og Hilde var hjertelig velkommen tilbake til sin gamle arbeidsplass på sykehuset i Arendal. Esther feiret sin 87-års dag 27. februar. Se bilde her. Vi anskaffet oss en mikrobølgeovn her om dagen. Det var litt flaut å være blant de eneste husholdningene her i landet som aldri har hatt en slik før. Har ellers jobbet litt kultur på flere fronter. Var bl.a. i hyggelig møte med banksjefen i Sparebank 1 her på Ringerike på torsdag. Charlotte måtte reparere bilen for leden. Heldigvis kunne Robert bistå slik at prisen ble overkommelig, men selv noen få tusenlapper er tøft nok for en stram studentøkonomi. Steffen var hjemme i 30-års lag til Christopher sist fredag. Øystein brukte en del av vinterferien på å fullføre en større oppgave med web- og flash-programmering. Utrolig mye jobb med slike ting.

23.02.07:
Ekstremvær på Sørlandet. Snakket med moderen på telefon. Hjemme på Tromøya hadde de vært innesnødd i 3 dager før det ble brøytet inn til huset. Selv da var omtrent uframkommelig. Øyvinds bil var helt nedsnødd. Bare taket var synlig over snøfonna. Øyvind hadde måket de 20 meterne fra inngangsdøra og ned til bilen. Da han kom fram kunne han begynne forfra igjen. I dag fikk de stolpet seg fram til veien hvor Oddvar plukket dem opp med sin 4-hjulstrekker slik at de fikk handlet inn mat for helga og flere dager framover. Sterk vind og store snømengder gjorde at selv E18 mellom Grimstad og Kristiansand måtte stenge. Folk ble sittende i bilene langs veien opp mot et døgn og måtte hentes ut med snøscootere.

16.02.07:
Kirsten og jeg på besøk hos Trude og Werner fredag kveld. Werner og jeg hadde behov for å prate litt om fylkeskommunens tilbakemelding på forutsetninger for søknad om kulturmidler osv, men det meste av kvelden ble brukt til å prate om alt mulig annet. Hyggelig felleskap og deilig nybakt til kaffen. Steffen hadde hjemmekontor på Hønefoss fredag. Meningen var å ordne ting før turen til India, men så fikk han melding om at turen var utsatt i 14 dager av forskjellige årsaker. Da har dessverre ikke Steffen anledning til å dra grunnet oppdrag i nåværende jobb. Men det blir helt sikkert en anledning senere. Tirsdag hadde Kirsten smykkeparty med masse damer til stede. Jeg rømte til Gunnar. Onsdag møtte Kirsten og jeg Øystein og Steffen etter mitt møte med AS3 i Oslo. Vi dro til Ikea, spiste der og kjøpte noen småting. Hjerterud og Gunnar var også med. Var også innom styremøte i KrF på kvelden med regnskapstall hittil i år. Torsdag var Kirsten og jeg sammen med Hjerterud og Gunnar på kino for å se den norske filmen Mars&Venus. En romantisk komedie med en lykkelig slutt slik slike filmer vel skal være. I USA er det et kjør uten like på universitetet for både Charlotte og Robert, men det hender at skoler og offentlige kontorer stenger grunnet snøvær og glatte veier. Charlotte med erfaring fra vinter i Norge synes nok det virker litt pinglete, men slik er det altså der borte.

11.02.07:
Morsdag med middag og kake for Kirsten og mormor i Lakkegata sammen med Steffen og Øystein. Vi benyttet anledningen til å ta ut litt av julepresangen fra Charlotte og Robert som til jul sendte penger vi skulle bruke til å finne på noe hyggelig sammen for. Vi vurderte å gå ut å spise, men fikk like godt kinamaten levert hjem på døra. Det var for kaldt til å være ute. Gradestokken viste -18˚C da vi sto opp i dag tidlig. Flott da med en vedovn på kjøkkenet. En telefon hjem til mammaen min på Tromøya for å gratulere henne med morsdagen hørte også med. Ellers er det godt å være på beina igjen. I retningslinjer fra Nasjonalt Ryggnettverk leste jeg bl.a. følgende anbefalinger: 1) Vær i mest mulig normal aktivitet. 2) Sengeleie anbefales ikke. Kan i enkelte tilfeller være nødvendig de første dagene for å lindre smertene. 3) Når du har vondt, skal du ta smertestillende medisiner med jevne mellomrom, ikke bare når smertene er på sitt verste. I tillegg bør man nok søke lege for å få sjekket at det ikke er noe galt. Jeg fikk en rekvisisjon til behandling hos en fysioterapeut.

04.02.07:
Det er de som sier at man ikke helt kan vite hvordan ting er før man har prøvd det selv. Jeg er enig. Etter flere dager i senga med ryggproblemer uten å klare å stå, langt mindre gå på egne ben, så har jeg enorm sympati med, og er full av beundring av dem som permanent er lenket til ei seng eller en rollestol. Selv de mest dagligdagse gjøremål som et toalettbesøk blir rene marerittet. Heldigvis har jeg hatt Kirsten som har vært kjempeflink til å stelle og hjelpe. I dag har jeg, ved å bruke armene til å holde meg oppe på høye gåstaver, selv kunnet gå noen meter. En liten, men svært gledelig framgang. Hyggelig besøk av Gunnar som var innom for å høre hvordan det sto til. Steffen var snill å ta turen fra Oslo med et par krykker han har hatt stående etter at han skadet foten for en tid tilbake. Det hele er nok en ganske klar melding om at noe mer systematisk trening er på sin plass. Ellers er trådløs telefon og mobil gode hjelpemidler ved slike anledninger. Fikk på den måten gratulert min kjære søster Grethe med dagen 1. februar. Hadde også en lang prat med Charlotte på skype fra USA som bl.a. fortalte at hun og Robert ble vitne til en dramatisk politiaksjon midt i et lyskryss hvor de sto og ventet på grønt lys. Plutselig kommer det flere politibiler i rasende fart etter en annen bil som blir presset ut av veien og stopper noen meter fra bilen der Charlotte og Robert sitter. Ut stormer flere politimenn med pistol som de retter mot mannen i bilen. De kommanderer han ut av bilen og legger ham i bakken og får på håndjern før de frakter den mistenkte bort. Wow! En ting er å se ting på TV, men her var de midt oppe i en røff virkelighet med skarpladde skytevåpen.

26.01.07:
I nytt møte med AS3 i Oslo i dag. Jeg synes bra om opplegget de kjører. Så gjenstår det å se om det bidrar til at jeg får en jobb jeg kan trives med. Øystein satt på med meg hjem. Han var innom øyelegen til kontroll. Alt så greit ut. Ellers er Øystein er i gang med avansert flash-programmering på Noroff. Det blir spennende web-sider av slikt. Steffen har vært i møte med sentrale personer på ny arbeidsplass. Hyggelig miljø og kjemien er god, så han er invitert til å bli med til India i midten av februar for å hilse på avdelingskontoret der. India er et av stendene han får ansvar for å følge opp siden. Ikke dårlig! Charlotte fortale en artig historie fra sitt første møte med George Mason universitetet. Hun har fått en litt eksentrisk kvinnelig professor i asiatiske religioner. Hun sier visstnok mye rart, og det er livlig i auditoriet med over 90 studenter. Denne professoren sa de fikk ta henne som hun var for hun var norsk! Charlotte var usikker på om hun hadde hørt riktig, så hun spurte i en pause om hun hadde hørt rett. Professoren ble over seg av begeistring over å ha en norsk student i klassen, og gjorde det kjent for alle sammen. Hun inviterte Charlotte til lunsj etter undervisningen og la ut i det vide og brede, spurte og fortalte at hun hadde bodd i USA i 20 år, var gift og skilt for annen gang, men lengtet i alle fall ikke hjem til ”kjedelige” Norge. Charlotte visste nesten ikke hva hun skulle si. Det var et møte med en spesiell dame uten hemninger, men også en meget dyktig professor. Opp i det hele var det selvfølgelig artig å kunne snakke norsk.

22.01.07:
Kjørte Esther til Sentrum Røntgeninstitutt i Oslo. Hun hadde time der for å ta bildet av ryggen som hun har hatt en del problemer med, særlig ukene før jul. Heldigvis er hun bedre nå. Hilste også på Øystein som kom fra skolen og var på vei til jobb på Majorstua. Årsmøte i Ringerike KrF på kvelden. Jeg er på ingen måte aktiv i partiet, men har påtatt meg kassererjobben og la derfor fram årsregnskap og budsjett. I tillegg ble jeg som vanlig også bedt om å lede selve årsmøtet.

20.01.07:
Så er vinteren her. Gradestokken viste minus 12 °C da jeg sto opp i dag. Fint da og kjenne varmen ved frokosten fra vedovnen på kjøkkenet. Kirsten og jeg gikk hjem fra Hønefoss i tett snøvær lørdag ettermiddag. Det begynte å snø mens vi drakk kaffe på Café Bien. Litt ommøblering i stuene etter at vi kjøpte to skinnstoler til tv-stua og kastet ut den gamle sofaen torsdag.  Fredag hadde jeg sammen med Werner omvisning i kulturlokalene i Samfunnshuset for Rindal og banksjef Erevik fra Sparebank 1. Var innom DnBNOR onsdag og fikk ordnet med et forskudd på studielån for Charlotte. George Mason universitet skal ha sitt, og kunne ikke vente på at Lånekassa skal få overført til konto vårsemesterets lånetilsagn. Stakk innom NKI torsdag etter møte hos AS3 og hilste på gamle kjente for første gang etter at jeg sluttet 1. desember. Hyggelig å bli tatt i mot med åpne armer, og med mange gode klemmer fra alle uten skjeggvekst.

15.01.07:
En del ekstremvær på sørvestlandet for tiden. Også her på indre østlandet er det spesielt. Ikke så mye vind og nedbør, men 7 varmegrader kl 23:00 om kvelden i midten av januar er ikke akkurat vanlig. Dugnad på Samfunnshuset fredag. Malearbeid oppunder taket. Nokså støl i høyrearmen etter noe ensidig og uvant arbeid over lang tid. På siste-rest-av-jul party hos Liv og Frode på kvelden. Hyggelig selskap og rikholdig servering. Lørdagskvelden spiste vi tacco hos Hjerterud og Gunnar. Bisto litt med oppsett av gelender til leiligheten i 2.etg. Steffen dro sammen med noen kamerater på hyttetur til Trysil i helga. Kaotiske kjøreforhold, spesielt på vei oppover. Ellers har uken gått med til spaserturer på snø og is med brodder under skolsålene, diverse møter, en del skrivearbeid, legebesøk, litt pc-rep. for kjentfolk og hjemmelekse fra AS3 – og ikke minst skiflyging i Vikersund. Heia Anders!

07.01.07
Fikk sms fra Hilde: ”Heia Hønefoss og Anders Jacobsen  Kult at han vant hoppuka!”  Ja, det var spennende foran tv-ruta. Selv Kirsten er blitt hoppinteressert. Jeg sendte en sms til pappa’n Arne:” GRATULERER! Vi er mektig imponert! Og ikke lite stolte over å kjenne en verdensstjerne i hopp! Strålende! Artig å se deg på TV, Arne. Hilsen Kirsten & Arnbjørn.”  Ellers traff vi flere kjendiser da idol-deltaker Audun sang på møtet vårt i kirken i dag. Lørdag kveld var vi i rakfisklag hos Ragnhild og Magne. Faktisk ganske godt med fullt tilbehør med lefse, rødbeter, rømme, løk og ikke minst ringerikspotet. Travle dager etter nyttår. Steffen har jobbet 14 – 16 timers dager. Charlotte har påtatt seg en god del ekstra barnepass nå før skolen begynner. Jeg er i gang med AS3-opplegget. Var i møte i Oslo og var også innom Øystein. Vi tok en tur på byen. Jeg kjøpte meg et teleobjektiv 90-300 mm til fotoapparatet mitt for gavekortet jeg fikk fra NKI da jeg sluttet.

31.12.06
Nyttårsaften hos Hjerterud og Gunnar. Deilig å være sammen med gode venner, nyte god mat, pludre litt om løst og fast og påbegynne et nytt år i en behagelig og hyggelig atmosfære. Steffen og Øystein tilbrakte en del av nyttårsaften sammen, før de dro hver til sitt opplegg, for så å møtes igjen i samme selskap et annet sted inn i det nye året. Charlotte og Robert dro down town DC for å overvære fyrverkeriet og markeringen av det nye året i USAs hovedstad. 2006 var et innholdsrikt år. Noe av det som skjedde kan du lese om nedenfor. 2007 blir spennende. Kirsten begynner i fast jobb på Blindes Produkter. Charlotte begynner på George Mason universitetet, Steffen begynner i ny jobb i Conax, Øystein skal fullføre studieåret på Noroff, og for egen del er jeg spent på hva som dukker opp av muligheter på jobb-fronten.

27.12.06:

Noen late dager med lavt turtall og julekos. Slike dager er vanedannende! Kirsten og jeg var på den nye kinoen i Hønefoss for første gang 2. juledag og så premieren på den norske filmen ”Mirakel”. Besøk av Lisbeth og Steinar, Solveig og Ulf 3. juledag sammen med Terje. Vegard, kameraten til Steffen, kom fra Oslo og var innom til lunsj samme dag. Koselig besøk. Charlotte fortalte at katten hennes, Kari Norman, hadde dratt en halvspist fugl gjennom kattedøra og lagt fangsten foran soveromsdøra til Charlotte. Det var fjær over alt og litt av et kaos, men Kari katt var riktig så stolt! Svært motvillig måtte Charlotte selv rydde opp da hun var alene hjemme. Robert var dratt til Canada hvor også foreldrene var for å besøke besteforeldrene på morssiden. Charlotte ble ikke med for ikke å risikere problemer med studentvisaen når hun skulle tilbake derfra til USA.

_______________________________


24.12.06:
Så er julekvelden kommet. Julesangen minner oss om at ”nå er den hellige timen, nå ringes julen inn”. Duft av deilig julemiddag med ribbe, surkål, rødkål og det hele fyller hele huset.  Under juletreet bugner det av gaver og julefreden senker seg også over Tordenskioldsgate 22. Vi har telefonkontakt med Charlotte og Robert i USA som nok lengter litt hjem til Norge nå når det er jul. Og vi savner dem. Vakker og høytidsstemt julegudstjeneste i Sentrumkirken som jeg tradisjonen tro ledet også i år. Gavedryss hvor vi fikk alt på ønskelistene og mer til. Julekveld er blitt natt og ny dag før vi mette, tilfredse og nokså trøtte kryper til køys.

23.12.06:
En travel førjulstid er snart over. Jobbet med Nyhetsbrevet til Sentrumkirken det meste av dagen før vi dro til Oslo for å hente Øystein og Steffen. Nynnet litt på "Driving home for Christmas…". Ikke noe snø, men et hvitrimet landskap skaper allikevel litt julestemning. Steffen har fått ny jobb i det Telenor-eide selskapet Conax. Se www.conax.com.  Han skal nå jobbe mer internasjonalt med ansvar for økonomisk oppfølging av avdelings-kontorene i bl.a. USA, Tyskland og India. Det medfører nok også noe reisevirksomhet til disse stedene, og kanskje også til salgskontorene i Singapore, Beijing i Kina, Sao Paulo i Brasil, Moskva og Sør-Korea. Han flytter arbeidssted fra Fornebu til kontorer sentralt i Oslo. Spennende nye utfordringer, med mer jobb og mer ansvar, men også bedre betingelser.

18.12.06:
I dag har vi pyntet juletre. Det ble kjøpt inn i går. Edelgran og ny juletrebelysning. Fint å være ferdig i så pass god tid før jul. Forkjølelsen jeg har slitt med i flere dager har ikke sluppet taket ennå, men i dag har jeg vært en del oppe av senga om ikke annet. Øystein hadde avsluttende eksamen før jul i dag. Han synes det gikk svært så greit, og leverte en 7 siders besvarelse etter 3 timers eksamen.  Min kjære mor fylte år i går den 17.de. Dagen ble feiret stille og rolig hjemme på Tromøya.

14.12.06:
Kirsten og jeg til hyggelig førjulskveld på Klækken hotell sammen med Ada og Geir, og Hilde og Odd Egil. Hotellet var pyntet flott til jul både inne og ute. Buffeen på Klækken er overdådig og viden kjent. Her manglet ikke noe. Fisk, kjøtt og pålegg i alle tenkelige varianter, julemiddag med ribbe, pinnekjøtt, rødkål, surkål og lutefisk for de som foretrekker slikt. Også dessertbordet da, med karamellpudding, riskrem, kaker, sjokolade og søte sauser. Ved slike anledninger kunne gjerne magen vært ennå større. Onsdag var jeg sammen med Werner og flere fra kulturlivet på Ringerike i møte på Rådhuset med Rådmann, kultursjef og fylkeskultursjef for å se på mulighet for spille-midler til investeringer i kulturlokalene i Samfunns-huset. I går hadde jeg siste gjennomgang med Charlotte i forkant av hennes web/xhtml eksamen. Fikk også ny digital dekoder fra kabelselskapet Get. Mandag denne uken var jeg i Oslo i møte med Outplacement-selskapet AS3. Var også innom Ikea som snarest.

10.12.06:
Etter dager og uker med øvelser var det duket for 3 juleforestillinger denne helgen. Nær 1400 mennesker hadde kjøpt billett og fylte Byscenen med begeistret applaus. Nesten 100 aktører var med i oppsetningen og jeg fikk være ordfører og far til gjeterne også i år. Ringerikes Blad hadde en fin reportasje fra forestillingene som du kan lese her. Det hele er krevende, med mye å gjøre også administrativt og bak kulissene, men utrolig morsomt og meningsfylt å være med på.

07.12.06:
I dag kom Bry-seg-om avisen som vi har jobbet med en stund. Avisen fulgte med som innstikk i Ringerikes Blad, og når på den måten de aller fleste på Ringerike, Hole og Jevnaker. Jeg har hatt gleden av å være redaktør, men det er Ringerikes Blad med Øyvind Lien i spissen som har vært produksjonsansvarlig. Inspirerende å jobbe sammen med dyktige mennesker. Se en pdf-utgave av avisen her.

04.12.06:
Mer enn nok å drive med selv om jeg ikke skal innover til arbeid på NKI lenger. Fredag var jeg til lunsj sammen med styret i NKI AS på Værtshuset Bærums Verk. Hentet deretter Steffen på Fornebu. Hadde hentet oppvaskmaskinen fra Expert på Hønefoss som Steffen kjøpte forrige lørdag. Vi monterte den på plass i leiligheten, men han trenger en rørlegger for å koble den til. Søndag var det øvelse til juleforestillingen det meste av dagen. Se reportasje fra Ringerikes Blad her. Kirsten var i gang med julebaksten og det duftet deilig av kringle og kromkaker da jeg kom hjem. På kvelden inviterte Magne til kveldsmiddag med lammegryte på menyen. Mandag jobbet jeg litt med materiellet fra AS3, var deretter i redaksjonsmøte for Bry-seg-om avisen, etterfulgt av forhandlingsmøte for Kultursentrum om utleie av lokaler til kulturlivet. Besøk av Magne og Ragnhild på kvelden.

30.11.06:
Siste dag på NKI. Litt uvirkelig. Men med overskriften ”En sjømann går i land”. skrev jeg følgende i en mail til alle ansatte før jeg dro: ”Torsdag 30.11 mønstrer jeg av NKI-skuta etter 33 år. Det har vært en begivenhetsrik reise til mange spennende reisemål. Som oftest i medvind, men også til tider under røffe forhold og i høy sjø. Når skuta nå legger til kai denne gang så mønstrer jeg av for godt. Takk til alle for tiden vi hadde sammen. Jeg har hatt mange morsomme og utfordrende oppgaver - og noen fantastiske kollegaer! Ikke minst har den siste tiden med orkan i vindkastene vist meg det med all mulig tydelighet. Så derfor prøver jeg så godt jeg kan å følge dette: "Don’t cry because it’s over. but smile because it happened - and you where there". Ta vare på hverandre på reisen videre, vinterstormene kan fortsatt bli harde, men langt der framme venter en ny sommer hvor vinden løyer og skuta seiler inn i smulere farvann. Lykke til!”.

26.11.06:
Torsdag var det Thanksgiving Day i USA etterfulgt av Black Friday som det kalles. Da selger butikkene enkelte varer til spottpriser. Charlotte og Robert kjøpte seg en multifunksjonsskriver for en drøy hundrelapp. For å sikre seg denne var de oppe hele natta og sto i kø fra kl 03:00 om morgenen.  Steffen slo også til på lørdag. Da handlet han oppvaskmaskin, ny TV og panelovn til leiligheten i Oslo. I tillegg lurte han på om det ikke var et slikt Canon EOS 400D digitalt speilreflekskamera, som sto på ei hylle i butikken, jeg ønsket meg. Tror du ikke han kjøpte dette også og sa at han legger ut, og at hans bidrag er forskudd på en julepresang! Jeg må si jeg ble både tankefull og fjon, men du verden så moro. Jeg var kry som en unge og hadde til og med kameraet med på nattbordet da jeg la meg for å sove om kvelden.

24.11.06:
Øystein har blitt designer for actionsportbutikken WhiteWater. Etter et prosjekt i skolesammenheng, hvor han fikk karakteren A, har han sammen med en av sine skolekamerater fått et engasjement for å utvikle designprofil, logo m.m. for butikken videre.  Nå er han i gang med å lage et reklameinnslag som skal brukes i en storsatsing for butikken. Han har også blitt engasjert som modell. Da han var innom en frisørbutikk her forleden ble han spurt om han kunne tenke seg å være med. De skulle ta fram en 60-talls profil og trengte modeller til jobben. Gutten har jammen stil og særpreg! Vivian fra Idol var også med. Se foto her. Kirsten, Steffen og jeg var invitert til Ulf og Solveig fredagskvelden sammen med Lisbeth og Steinar. Terje var også hjemme. Gode venner, hyggelig selskap.  

20.11.06:
I går var det 10 års jubileumsfest i Sentrumkirken med innvielse av nyoppusset Storsal. Salen er blitt riktig så flott og stilig. Jeg hadde glede av å lede festen, med mange fine innslag hvor jeg bl.a. moret meg over å bli parodiert sammen med flere andre i et festlig dramastykke om Sentrumkirkens historie på 1-2-3. Fredag var Gunnar og jeg og underskrev kjøpekontrakten, så nå er vi via Kultursentrum eiere av seksjon 2 som det kalles i Samfunnshuset. En 4 års lang prosess er dermed sluttført. Ringte til lillebror Oddvar i dag og gratulerte med 45-års dagen. Lillebror har blitt stor gutt! Lørdag var Kirsten i Oslo for å kjøpe julegaver sammen med Øystein og Steffen. Jeg printet billetter til juleforestillingen, og var også sammen med Jørn sent lørdag kveld på Hov ungdomsskole for å printe materiell til festen dagen etter da vi hadde gått tom for toner i fargelaseren på Aktivitetshuset. Fredag var det fullt trøkk i Storsalen i Samfunnshuset med ungdomsklubb og diskotek hvor Øystein styrte spakene og musikken som innleid DJ. Se foto her.

17.11.06:
Spiste lunsj sammen med Steffen hjemme i Lakkegata. Hentet han på Fornebu. Dro inn til en Expert-butikk i Oslo hvor han bl.a. har bestilt ny TV, men den var ikke kommet. NKI har tilbudt de som nå er oppsagt et opplegg tilrettelagt av firmaet AS3. Hadde møte med dem fredag ettermiddag. Virker greit og er individuelt lagt opp for hver enkelt. Siste dag i NKI blir 30.nov. Deretter har jeg et ½-års oppsigelse med full lønn, men uten arbeidsplikt.

16.11.06:
Gladmelding fra USA! Charlotte har fått brev om at hun er kommet inn på George Mason universitetet utenfor Washington DC! Egentlig skulle de også ha hatt karakterene fra høstens termin på NVCC, men siden hun har toppkarakterer i det hun har levert så langt, tar de henne opp allerede nå. Det passer glimrende med tanke både på studentvisumet og søknad om lån i Lånekassa. Kirsten og jeg var i 70-års lag til Liv Lien torsdag kveld. Svært så hyggelig å være med å markere dagen for Liv som vi har kjent og besøkt helt siden vi kom til Hønefoss for mer enn 30 år siden. Hjemmekontor onsdag med tannlegetime og møte i banken. Må ordne litt når jeg når blir arbeidsledig. Litt dramatikk da Kirsten kom på jobb onsdag. Det hadde tatt fyr i en beholder på Blindes, og det var full utrykning av brannbiler m.m. Hele arbeidsplassen måtte stenges i flere dager grunnet sterk røykutvikling i lokalene. Mandag ettermiddag var jeg sammen med Jon Erland og Gunnar i møte hos revisorfirmaet Ernst & Young i Oslo for å drøfte mulighet for momsrefusjon i Kultursentrum.

12.11.06:
Farsdag hvor Steffen inviterte til middag hjemme hos seg. Se foto her. Klarvær og lav høstsol over hovedstaden, men litt kaldt og skarp vind, noe vi fikk merke da vi tok en tur opp til Holmenkollen for å spasere en tur. I 60-års lag til Frode Teslo på Follum klubbhus. Overraskelsesparty for Frode med venner og familie til stede. Deilig mat og artige innslag med mye sang, musikk og taler for bursdagbarnet.

09.11.06:
Masseoppsigelser i NKI. Og ikke overraskende etter de signaler som er kommet, så er også jeg med på listen av overtallige. Litt rart å ikke skulle være med lenger etter 33 år, men det kjennes forunderlig nok helt greit. Faktisk har det vært betydelig mer slitsomt som fagforeningsleder å skulle forholde meg til alle de andre som nå må finne annet arbeid. Det har vært et res med møter, forhandlinger, advokater og jeg vet ikke hva. Kanskje er det derfor jeg nå ser fram til å bli ferdig, slike prosesser virker ikke akkurat motiverende. Det skal bli godt å få tenke på noe annet, og fokusere på det som skal skje framover. Blir spennende!

06.11.06:
Lørdag var vi i 40-års lag til John Vincent på Follum klubbhus. Venner og familie fra nær og fjern. Har ikke vært på Follum klubbhus siden 85-års dagen til bestefar Aksel 1979. Øystein var hjemom i helga. Det er snart 2 måneder siden sist han var hjemme på Hønefoss. Steffen spilte badminton i helga og var uheldig og tro over noe skikkelig. Det smalt i ankelen og hovnet opp ordentlig. Han var på legevakta og fikk sjekket at det ikke var brudd, men han må gå på krykker framover og vil få på en skinne når hevelsen har gått ned. Roger har ferie denne uken og da kjører jeg alene. Dvs. Wiggo skal sitte på noen dager da han har trøbbel med bilen. Koselig og hyggelig gruppesamling hos Høibråten mandag kveld. Disse samlingene gleder jeg meg til.

29.10.06:
Tirsdag var Kirsten og jeg invitert i bursdagsselskap hos Terje. Alltid hyggelig å komme på besøk til Aurdal. Pratet en del med blant andre Halvor fra Honerud gård. Det er noe eget og trivelig med bønder og bygdefolk.  Onsdag var det redaksjonsmøte i Bry-seg-om avisa. Torsdag kveld brukte jeg en del tid for å få fart i pc’en til Marte. Lørdag satte jeg inn hagemøblene for sesongen. Det var på høy tid. Beskar også plommetreet som hadde vokst enormt siden jeg beskar det sist for 3 år siden. Søndag var Kirsten og jeg hos Hjerterud og Gunnar på formiddagen. Gunnar og jeg jobbet med kultursaker. Søndag ettermiddag la jeg om til vinterdekk. Snakket ellers med Steffen på telefon, Charlotte på Skype og Øystein på MSN. Steffen var på tur ut i naturen med jobben i regnværet fra torsdag til fredag. Øystein var sammen med Steffen på Munch-museet søndag etter å ha jobbet i Meny på Majorstua både fredag og lørdag. Charlotte har møtt på byråkratiet og formalitetsrytteriet i USA med tanke på å bli tatt opp som student ved George Mason universitetet fra nyttår. Det er nesten håpløst. Når hun spør får hun forskjellige og motstridene beskjeder hele tiden. Nå dropper hun å få med seg papirer fra skoler i Norge og bruker resultatene fra NVCC alene.

22.10.06:
En litt regntung og grå høstdag, men fortsatt relativt mildt. Kirsten og jeg var på ledersamling i Sentrumkirken som ble avsluttet med felles bespisning på Peppes før kveldsmøte søndag. Var innom Liv og Petter etter møtet for å fikse litt på pc’en deres. Øystein var sammen med Ivan og rappet i Drammen på lørdagskvelden. Steffen kom hjem fra Spania sent fredag kveld. Charlotte og Robert feiret at det i dag er 2 år siden de ble sammen. M.a.o. – alt vel på alle fronter!

15.10.06:
Steffen dro på en ukes ferie til Spania i dag. Han ringte fra Madrid og nøt sensommervarmen i syd Europa. Jeg puslet litt med et Nyhetsbrev i Sentrumkirken denne helgen. Mye av stoffet er knyttet til dugnad og oppussing av Samfunnshuset. Les mer ved å trykke her. Det er også det jeg driver med på ukebasis, da særlig sammen med Gunnar, hvor vi ser på budsjetter, kontrakter og avtaler m.m. Ofte sitter vi borte hos Gunnar. Da er Kirsten også med. Hun og Hjerterud prater om løst og fast, og så drikker vi kaffe sammen alle 4 før Gunnar og jeg fortsetter arbeidet ofte til langt på kveld. Kirsten og jeg hadde hjertedag søndag. Den ble markert med middag på Hvervenkastet etter en spasertur opp til Lisletta, ned via Hønen og tilbake. Skrittelleren viste over 10.000 skritt. På kvelden satt både Kirsten og jeg og chatet med Charlotte og Øystein på dataen. Øystein hadde fått studielånet og var dermed litt ovenpå økonomisk for en kort stund. Charlotte satt og leste lekser om Islam. Ellers sliter arbeidsplassen min NKI i motvind for tiden.  Mye tid har for min del medgått i styre- og fagforeningssammenheng. Det ser ikke ut til at nedbemanning er til å unngå. Det kommer helt klart også til å berøre IT-avdelingen.

08.10.06:
Nok en søndag med strålende vær. Kirsten og jeg pakket ryggsekken med termos og niste og tok turen ut til Storøya. Storøya ligger vakkert til i Tyrifjorden. Flott å kjenne at sola fortsatt varmer i høstklar luft.  Det er noe eget med det å gå langs stranda, sette seg ned et lunt sted, og se og høre bølgene slå inn mot land. Se foto her. Lørdag kveld hadde vi hyggelig besøk av Hjerterud og Gunnar til middag og kveldskaffe. Gode venner er godt å ha. Gode venner også i gruppe hos Ada og Geir hvor vi var tirsdag kveld sammen med Hilde og Odd Egil. Vi skal framover ta utgangspunkt i boka "Langs samme vei.." for samtale i gruppa. Snakket ellers med Mams fra Tromøya her om dagen. Hun fortalte at den lille tulla til Wenche og Halid skal hete Asisa etter sin farmor.

01.10.06:
Den første av de ordentlige høstmånedene er i gang. Kirsten og jeg tok en kaffekopp i det gamle bakeriet på Hadeland Glassverk. Glassverket hadde salg, og det krydde av folk som skulle sikre seg ting på tilbud. Nydelig vær med smak av sommer. Var også med Gunnar i båt på Tyrifjorden. Han er jo blitt skipsreder. Flott å se Holebygda fra ”sjøsiden”. Lørdag var Kirsten og jeg og en gjeng fra Sentrumkirken på Willow Creek seminar i Oslo. Øystein fortsatte bursdagsfeiringen lørdag med inviterte venner til leiligheten i Westye Egebergsgate. Dagen før hadde Stian og Anders overnattet der. Fredag var jeg til hjerte-/kartest hos bedriftslegen på Humana i Sandvika. Han var godt fornøyd. Jeg hadde bl.a. en makspuls på 190, hvilket skal være bra for en kar i min alder.

24.09.06:
I dag fyller yngste-gutten Øystein år.  For første gang ble bursdagen feiret i ”egen” leilighet i hovedstaden. Hele familien var samlet, inkludert Charlotte og Robert på telefon fra USA. På ønskelisten til en fattig student sto naturlig nok penger, men det vanket en del presanger også. Bl.a. hadde Steffen kjøpt en del ”stæsj” som Øystein ønsket seg da de to var på Ikea dagen før. Ellers hadde jeg rammet inn 60 bilder fra junior-sjefens opphold i Izmir i juli.  Se foto her. Lørdag kveld var vi også i bursdag. Da markerte Ragnhild og Magne at de begge nettopp hadde fylt år, hvilket de faktisk har gjort hvert år helt siden slutten av 40-tallet i forrige århundre.

18.09.06:
Øystein har fått jobb på Meny på Majorstua og skal jobbe i ferskvareavdelingen der noen lørdager og enkelte ukedager etter skoletid. Steffen jobber lange dager på Telenor. Det er budsjettstider, og Steffen koordinerer budsjettprosessen i sin divisjon. Mer enn 20 sjefer, mellomledere og prosjektledere skal involveres. Kirsten og jeg var i hyggelig lag hos Hjerterud og Gunnar sammen med Kjell og Solveig Skaran fredag kveld. Lørdag var det fortsatt sommerlig temperatur. Jeg puslet litt ute, spesialtilpasset en kontorpult og satte opp ei bokhylle på kontoret slik at også Kirsten har egen kontorplass. Søndag var vi invitert til Gunilla og Geir som har flyttet fra Jevnaker til Hole. De har bygd seg nytt flott hus ovenfor Vik. Derfra spaserte vi en tur ned til Borgenvika ved Tyrifjorden.

14.09.06:
Tenke seg til, en ny liten verdensborger er født. Wenche og Halid fikk ei lita jente natt til i dag! Josef er blitt storebror og Kirsten og jeg er blitt tante og onkel. Charlotte, Steffen og Øystein har fått en ny liten kusine. Mamma ringte og fortalte den gledelige nyheten. Alt står bra til med mor og barn. Hun fortalte også at Øyvinds bil blir vraket, og ikke reparert. Så dermed blir det ny bil på brorsan. Var hjemme fra jobb i dag. Forkjølelsen tok overhånd, men tenkte å ta det med ro nå helt i begynnelsen, så slipper jeg kanskje med å være borte flere dager. Charlotte er engasjert også utenom jobb og skoletimer. Hun skal bl.a. være vertinne under neste Phi Thea Kappa seremoni. I tillegg skal hun jobbe sammen med sin professor i psykologi og gjøre noen undersøkelser med tanke på hans neste bok.

07.09.06:
Kirsten har fått signaler om at hun er sikret 1/2-jobb som arbeidsleder på Blindes Produkter fra nyttår! For oss er dette kjempegode nyheter. Hun har til nå hatt arbeidspraksis samme sted med støtte fra aetat, men engasjementet ville ha gått ut nå i høst, og da ville hun ha stått uten noe annet tilbud, så dette var bra! I Sentrumkirken er vi i gang med oppussing av lokaler i Samfunnshuset. Kirsten bisto på kjøkkenet i kveld - for dugnadsgjengen må jo ha mat! Jeg var i møtet i interimsstyret i går kveld (se reportasje fra RingBlad her), og satt i dag sammen med Gunnar og Werner for å forberede møtet med banken fredag. Våre tre barn står på for fullt der de er. Charlotte er ferdig på NVCC til jul og begynner da på George Mason universitetet. Men bare det å søke som internasjonal student er en møysommelig affære da systemet i USA kan være nokså firkantet til tider. På Noroff er Øystein i gang med flere større gruppeoppgaver. Steffen jobber lange dager på Telenor. Jo da, sommeren er over. Høsten med sine mange gjøremål og travle dager er godt i gang.

04.09.06:
Hjemmekontor. Papirer strødd utover både kjøkken-, stue-, og salongbord. PC’en koblet opp mot systemer og nett på NKI. E-mail leses og sendes både hit og dit. Hjemmekontor er fine greier! Ellers sol fra skyfri himmel, fint temperatur og smak av sensommer denne første mandagen i september. Typisk at det regnet i hele går, søndag.   Da fylte også lillesøster Wenche år. Men en regnfull søndag inviterer til å spise middag ute, ikke minst når det også er hjertedag på kalenderen. Fredag var jeg vakt på klubben, lørdag kveld var vi hos Hjerterud og Gunnar.   Vi kombinerte det hyggelige med det nyttige. En god del ting skal følges opp på kulturfronten både hva gjelder, kjøp, organisasjon, styre og stell av det som skal bli Ringerikes framtidige kultursenter. Som del i dette er Sentrumkirkens eiendomsselskap Kultursentrum hvor det nå fram mot jul legges opp til en relativt hektisk dugnadsinnsats. Tar også med at Charlotte har kjøpt seg ny bil etter at den gamle ble påkjørt og vraket. Nå har hun en sølvgrå Nissan Altima 1995-modell. Fruen har ellers investert i skrittellere til seg og husbonden. Det å gå skal visstnok være sundt. 10.000 skritt om dagen ifølge de lærde.

28.08.06:
I dag fyller eldste sønn år. Han begynner å bli stor, gutten, men fortsatt ung og sprek, og skulle jeg anslå alderen hans ville jeg nok tippe et sted i 20-årene. Esther, Kirsten, Øystein og jeg dro inn til Oslo for å markere dagen søndag. Steffen dekket opp etter alle kunstens regler i sin trivelige leilighet i Lakkegata. At taksten på leiligheten har steget med 400.000 på 5 måneder sier en god del om oppussingsjobben som ble gjort, men også noe om boligmarkedet i Oslo for tiden. Vi besøkte også Øystein i Westye Egebergsgate. Senere, etter at vi kom hjem til Hønefoss, var Lorne og Torben innom en liten tur. De var på vei tilbake til Danmark etter å ha besøkt Lornes mor som bor i Trøndelag.

16.08.06:
I dag var det flyttedag for Øystein. Han skal bo sammen med Ivan i en flott leilighet sentralt i Oslo. Ivan pendler til lærlingplass hos Clas Ohlson i Sandvika, mens Øystein får 10 min å gå til studier ved Noroff. Leiligheten ligger høyt og har flott utsikt utover byen. Den er nyoppusset og har to soverom i tillegg til stor stue med åpent og nytt Ikea-kjøkken. Fra takterrassen har man panorama utsikt over hele hovedstaden. Her vil gutta få det bra! Se foto her. Snakket ellers med min søster Hilde på telefon som fyller år i dag. Hun forteller at Øyvind var uheldig og kolliderte med bilen. Han ble påkjørt av en annen bil som kom i stor fart på den smale veien fra Færvik til Gjerstad på Tromøya. En ganske så kraftig kollisjon, men heldigvis gikk det bra med alle, også med lille Josef som var ute og kjørte med onkel Øyvind.

15.08.06:
Så er Charlotte og Robert reist tilbake til USA. Tomt og trist å si farvel for nesten et helt år framover, selv om det selvfølgelig er en trøst at de trives og har det bra.  Charlotte dro i går og fikk en plundrete reise. I nyhetene hadde vi hørt om terrorfrykt på Heathrow mot fly til amerikanske storbyer, og det viste seg å være kaotiske tilstander på den engelske flyplassen. Charlottes fly var kansellert. Neste fly med samme selskap gikk ikke før dagen etter. Alle hotell var fullbooket rundt flyplassen. Flyselskapet kunne ikke hjelpe da de sa at dette ikke var deres feil, men noe myndighetene hadde bestemt. Charlotte fikk allikevel ordnet plass på et fly til Chicago.  Meningen var å ta et fly videre til Washington samme dag, men det lot seg ikke gjøre. Dermed måtte hun overnatte på et hotell i Chicago. Kofferten var ikke kommet, og hun hadde bare den plastposen hun fikk på Gardermoen for oppbevaring av pass og lommebok. Det er neimen ikke greit. Robert som reiste mer enn et døgn senere, men skulle via Reykjavik og ikke Heathrow, kom fram tidligere enn Charlotte og kunne møte henne på Dulles flyplassen utenfor Washington natt til onsdag norsk tid.

06.08.06:
Fagert er landet..  skrev Anders Hovden – og fagert er Sørlandet. Ikke minst når sommeren med blå himmel og solgangsbris stryker over skjær og holmer, og du hører bølgeskvulp og skuer ut mot Torungen fyr fra en båt i sakte fart utover Galtesund. Kirsten, Charlotte, Robert og jeg booket inn på Thon hotell i Arendal lørdag. Dro deretter til Tromøya hvor vi ble traktert etter alle kunstens regler. Kjempekoselig å hilse på mams, Øyvind, Wenche, Josef, Oddvar, Tone, Kamilla, Marianne, Hans, og også Hilde og Per Ivar som kom fra Stavanger. Dagen etter tok vi sightseeing båt opp langs Nidelva, utover mot Torungen fyr, la til ved havna på Mærdø før vi etter 2 timer var tilbake i Pollen i Arendal. Kaffe og boller hos Wenche, ettermiddagsmat på Tromøya for deretter å sette kursen hjemover. Masse kø – ikke minst utenfor Drammen.

02.08.06:
Så er kroppen blitt 55 år og én dag. Setter man disse to 5-tallene etter hverandre får man alder i år og muligens visdom – eller erfaring, eller hva nå det er. Setter man et pluss mellom disse to tallene så blir resultatet 10. Jeg har lest et sted at alle celler i kroppen fornyes i løpet av en 10-års periode selv om aldringsprosessen går sin gang. Sa kanskje er det like korrekt å si at denne kroppen egentlig er 10 år gammel? Mange hyggelige hilsninger på telefon og sms på selve dagen. Bursdagsparty med besøk av Lisbeth og Steinar, Ulf og Solveig, Hjerterud og Gunnar, og Esther. Søndag ble jeg ordentlig feiret på forskudd sammen med hele min lille familie. Charlotte, Robert, Steffen og Øystein sammen med Kirsten og Esther markerte dagen med bløtkake og andre godsaker, og ikke minst pakker som om det var selve julekvelden. Ellers fint med ferie og lange litt late dager. Har beiset og ordnet litt på utsiden. Fikk også vinterveden i hus i dag.

28.07.06:
Vi har hatt noen strålende dager på den danske riviera. Sol fra skyfri himmel, kun en touch av svak bris i luften, dovent bølgeskvulp inn mot stranden, og badetemperatur på mange og tjue grader celsius. Nesten for mye av det gode på en gang for en med vinterblek hud. Feriemiddag på hytta, eller mer luksuriøs kveldsbuffé på Casa Blanca i Løkken. Kveldskaffe utenfor hos Lisbeth og Steinar. Bedre kan man knapt nok ha det. Det gode ferieliv omsatt i praksis.

26.07.06:
Charlotte og Robert dro tilbake til Oslo etter å ha vært i Hønefoss noen dager. Charlotte var på jentekveld hos Solgunn, mens Robert besøkte Trygve til Monica. Steffen er i gang på Telenor igjen med et større prosjekt hvor han med frist 15. august skal legge fram en samlet kommersiell vurdering av hele Telenor Mobil. I dag dro Øystein tilbake til Norge fra Izmir i Tyrkia etter 4 ukers behandlingsreise. Turen hjem gikk fint, men gamlelandet møtte ham med et ordentlig tordenvær.

25.07.06:

Sommerdagene flyr late av sted med sene frokoster, sol, vind og Jammerbuktens endeløse strender, spaserturer og besøk i småbyer som Løkken, Blokkhus og Lønstrup med softis og kveldskaffe på en utekafé.  På dagtid kryper gradestokken oppover mot 30 °C og jeg bruker solfaktor 40.

21.07.06:
Kl 04:50 startet Kirsten og jeg fra Hønefoss, og ca 2 timer senere stoppet vi på fergekaia i Larvik. Dermed var sommerferien til Danmark begynt. Vi spiste lunsj på Jensens bøffhus i Hjørring og booket in på stedets ungdomsherberge som var greit nok for en natt, men ikke stort mer enn det. Dro til Rolighed camping og hadde en hyggelig aften i forteltet til Lisbeth og Steinar sammen med Hjerterud og Gunnar. Snakket med Steffen på telefon som da var på ferie i Aalborg sammen med Vegard og Kristian. De hadde først hatt noen dager i strålende vær på Grønhøy, deretter Skagen, så Sæby og nå altså Aalborg. Dagen etter hentet vi nøkkelen til hytta på Grønhøy strand. Hytta innfridde alle forventninger. Overnattingsplass til 8-10 personer, to stuer og utsikt gjennom store panoramavinduer utover havet. Kjempested! På kvelden var vi til julefest på campingplassen. Yepp, julefest… Utrolig med dansk julemat og riskrem, pyntet juletre og julepresanger midt på sommeren!

19.07.06:
Var på utendørs Bjørn Eidsvåg konsert på Kistefos-museet. Masse mennesker og flott konsert, og en nydelig sommerkveld. Kirsten og jeg dro sammen med Ada og Geir, og Hilde og Odd Egil. Charlotte fortalte at der hvor hun bor i USA, i et stille og rolig strøk, så hadde en sterkt beruset mann i stor fart kjørt inn i bilen hennes som sto parkert, og deretter smadret bilen til far til Robert. Vedkommende ble senere fanget og arrestert av politiet. Vi får håpe forsikringen ordner opp, for Charlottes bil er ikke kjørbar slik den nå er. Se foto her.

17.07.06:
Kirsten, Charlotte, Robert og jeg la ut på en dagstur nedover østsiden av Oslofjorden. Første stoppested var gamlebyen i Fredrikstad. Her spiste vi medbrakt lunsj på festningsvollen, men måtte søke ly bak en bygning da det blåste ganske kraftig.  Spasertur i brolagte gater og små butikker i flere hundre år gamle bygninger. Kjørte til Strömstad i Sverige og oppdaget, eller fikk bekreftet mistanken om at byen er full av nordmenn som kommer hit både i biler og båter. Deretter gikk turen til Halden hvor vi var oppe på den flotte utsikten fra Fredriksten festning. Dette imponerende festningsverket ble påbegynt tidlig på 1600-tallet.

12.07.06:
Formen er stadig stigende, og i går var Kirsten, Steffen og jeg på en dagstur til Sverige. Noen kaller det ”Harry-tur” når man drar til svenskegrensa for å handle, men en hyggelig tur hvor vi var innom gamlebyen i Fredrikstad på vei hjem. I dag har vi påbegynt malingen av murveggen på utsiden av kjøkken etter at vi sist helg tok bort all villvinden. Steffen var hjemme og hjalp til.  Snakker stadig med Øystein på telefon og msn fra Tyrkia. Charlotte jobber på Ultra både seint og tidlig. Robert er en snartur og besøker familie i London.

30.06.06:
På avdelingsseminar med jobben til Oscarsborg festning utenfor Drøbak. Et storslagent sted med et unikt historisk bakteppe. Anlegget er nå et kurs og konferansesenter etter at forsvaret flyttet ut for noen år siden.   Spesielt å se kanonene som senket det tyske krigsskipet Blüchers 9. april 1940. Les mer ved å klikke her. Vi hadde to flotte dager i strålende vær inkludert RIB-kjøring i over 50 knop i gummibåt utover Oslofjorden. Da var det bare å ikle seg overlevelsesdrakter og klamre seg fast. Ellers måtte jeg en tur til legevakten etter at jeg kom hjem fredag kveld med store smerter i rygg og i lysken. Diagnosen var nyrestein.

28.06.06:
Kjørte Øystein til Gardermoen. Han gledet seg stort til fire ukers behandlingstur i Izmir i Tyrkia. Han var samme sted for et år siden og visste hva han gikk til. Les mer om Balcova Termal Hotel ved å klikke her. En del kø ved innsjekkingen på denne tiden av året, men ingen kjente å se fra fjorårets tur. Hentet Robert i Oslo på vei hjem. Han skal bo hos oss noen dager mens Charlotte og Steffen jobber i Oslo. Steffen og Robert var forresten i Lillesand i helga på hytta til Christians onkel.

23.06.06:
St. Hans aften på Onsakervika. Hele Sentrumkirken og flere til var samlet til feiring med grilling, sang og ballspill til langt på kveld da et stort bål ble tent nede på stranda. Vi feiret også at kommunestyret kvelden før vedtok å gå inn for støtte til kulturhusprosjektet vårt som vi har jobbet med i snart 4 år. Vi var svært spent på utfallet fra avstemningen i kommunestyret da både rådmannen og hovedkomiteen for oppvekst og kultur hadde sagt nei noen dager i forkant. Men vi vant fram med et overbevisende flertall på 32 for og 11 mot.

19.06.06:
Juni er bursdagsmåned for jentene mine. I dag er det Charlottes tur. Hele gjengen dro inn dagen før for å feire i leiligheten til Steffen. En fin søndag kveld med sommerlig temperatur, lang og lys slik den jo er på denne tiden av året. På selve dagen dro Charlotte og Robert til Ikea. Det gjør de også i USA når de skal hygge seg. Da ser de på ting de ønsker seg og drømmer om å innrede sitt eget hjem en gang når studiene er tilbakelagt.

11.06.06:
Kirstens bursdag! Charlotte, Robert og Steffen kom fra Oslo for å feire. Hele vår lille familie samlet i strålende sommervær med grilling i hagen og deilig bløtkake til kaffen. Kirsten og jeg kjørte ”Oslo-folket” hjem på kvelden. Heldigvis kunne vi ta med bagasjen til Robert som var kommet i løpet av helga. Også Charlottes bagasje ble kjørt hjem til oss etter et par dager at hun kom. Øystein har fått innvilget ny 4 ukers behandlingsreise til Izmir i Tyrkia! Han reiser allerede 28. juni.

08.06.06:
Endelig har også Robert landet på norsk jord. Han skulle egentlig ha kommet i går, men flyet fra Washington måtte bråstoppe under take off grunnet en eller annen teknisk feil. Nokså dramatisk da flyet var i ferd med å lette, og det var ikke så mye av rullebanen igjen å stoppe på. Han ble sittende på flyplassen i flere timer uten mulighet til å få gitt beskjed. Øystein og jeg ventet på Gardermoen i over 5 timer. Men så ringte far til Robert, og også Robert ringte etter hvert og vi fikk da beskjed om at flyet var kansellert og at Robert først kom dagen etter. Da var Charlotte og jeg på Gardermoen og tok i mot. Hyggelig endelig å møtes igjen. Alt vel, bortsett fra at også Roberts bagasje var kommet bort.

25.05.06:

Så var det Charlottes tur til å bli hentet på Gardermoen. Endelig! Vi hadde gledet oss lenge til å få veslejenta hjem. Spesielt de siste dagene før hun skulle komme gikk vi rundt og gledet oss til å se henne igjen. Hjemme ventet bløtkake og kaffekos. Dessverre var kofferten blitt borte på veien. Hun hadde kun en liten håndbagasje med seg. Alle klær og andre ting hun hadde med var forsvunnet.

23.05.06:
Flyet til Steffen og Øystein var så forsinket fra Washington at de ikke rakk flyet som gikk videre fra Paris til Oslo. De ble dermed sittende og vente over 7 timer i Paris før de omsider fikk plass på neste fly hjem. Kirsten og jeg hentet to trøtte, men storfornøyde karer sent tirsdag kveld på Gardermoen.

18.05.06:
Amerikafarerne har det helt topp ”over there”. Etter flere dager i Washington dro Charlotte, Robert, Øystein og Steffen med bil til New York. Som Steffen skrev i en mail ”byen er gigantisk!!” Artig å få telefon fra gjengen mens de spaserer utenfor Broadway i Times Square midt på Manhattan hvor det syder av liv helt fra gateplan og 100 etasjer lengre opp.  17.mai regnet nesten bort her hjemme, men barnetog i Hønefoss og hagefest på Jevnaker ble det likevel. Godt kledd nær gassovnen i partyteltet og foran grillen ble det ganske hyggelig - været til tross.

12.05.06:
Så var dagen kommet. Steffen og Øystein dro for å besøke Charlotte i USA! Sent i seng før alt var pakket kvelden før, grytidlig opp for å være på Gardermoen 2 time før flyavgang kl 9:55. To blide karer vinket etter gjennomgang i sikkerhetskontrollen på vei inn til gate 44. Ringte på mobil fra Amsterdam hvor de mellomlandet. Litt over kl 15:00 lokal tid, etter drøye 11 timers reise, sto de begge på amerikansk jord hvor storesøster sto spendt og ventet. Skulle mer enn gjerne ha vært med, men vi gleder oss stort på deres vegne. Kirsten og jeg i bursdag til Steinar på kvelden. Ellers slo jeg plenen for første gang i år. Må jo pynte litt til 17.mai.

08.05.06:
Like plutselig som våren kom, så kom selve sommeren. De siste dagene med sol og temperaturer over 20 varmegrader har fått rekordfart i bjørk, gress og andre vekster. Nå er det plutselig grønt! Frokosten kan igjen inntaes på terrassen. Shorts og t-skjorte holder i massevis. Jeg brukte mye av lørdagens godvær i hagen. Steffen har også blitt ferdig i leiligheten. Kjøkkenet er ferdig, elektrikeren har vært der, møblene er på plass og flyttelasset er kjørt både fra Vegard og fra Hønefoss. Ellers var det konfirmantfest i Sentrumkirken i helgen. Jeg hadde gleden av å lede festen for syvende eller åttende året på rad tror jeg.

22.04.06:
Våren kom raskt når den først kom. Noen dager med sol og varme, og plutselig er blåveis, hvitveis, Linerle og andre sikre vårtegn på plass. I dag har jeg raket i hagen for første gang i år, og jeg har vasket bilen innvendig. Det var på tide. Den er ikke vasket innvendig siden i fjor høst. Ellers syklet Kirsten og jeg en tur. Det var loppemarked ute på Hvalsmoen. Vi tok en tur dit. Passe avstand til en første liten sykkeltur. Øystein med Ivan til Sandvika. Steffen har hjelp av Jan, far til Birthe, med oppsett av kjøkken og andre ting i leiligheten.

19.04.06:
Kirsten og jeg har brukt en del tid i leiligheten til Steffen i påsken. Vi har kombinert det nyttige med det hyggelige. Været har ikke innbudt til de store utendørsaktivitetene, så det å holde på inne har passet fint. Ellers har vi vært i selskap hos Hjerterud og Gunnar i løpet av påsken. Øystein har vært på hyttetur til Myking, og kom hjem farget av et par dager med påskesol. I USA har de ikke fri i påsken slik vi har det her, så Charlotte har stått på for fullt med skole og jobb. Hun har fått brev om at hun er kommet med på The National Deans list. Kun de aller beste studentene er med på denne listen, ca 0,5% av alle collegestudentene fra hele USA. Utrolig bra! Det må være lov å skryte litt, i alle fall på min egen hjemmeside.

01.04.06:
Så er april kommet. April åpner med bursdag for Øyvind, og som vanlig tok jeg en telefon for å slå av en prat og gratulere "lillebror". Øystein holdt surprise party for Ivan som har bursdag samme dag. Det er full fart på alle fronter for tiden slik det pleier. I løpet av de siste 14 dagene har Charlotte blitt tatt opp i Phi Theta Kappa International Honor Society Center for Excellence (se foto her). Steffen har hatt mye å gjøre på jobben, men har allikevel fått gjort en del i leiligheten. Han og jeg var på Ikea for å se på kjøkken. Vi fikk tegnet og skissert en veldig fin løsning. Denne helga er det sliping av gulv som pågår. Han fikk ellers tilbud om en større jobb innenfor Telenor, men valgte å takke nei i denne omgang. Øystein går nå på ny behandling som synes å virke veldig bra. Det er sprøyter han må sette selv annen hver uke. Kirsten og jeg trives i fellesskapsgruppa vår, hvor vi nå sist var samlet hos Beate og Jan Ivar. Ellers er det innspurt med forprosjektet i Interimsstyret for nytt kultursenter. Har jobbet litt sammen med Gunnar her. På NKI har jeg som fagforeningsleder påbegynt forhandlinger med ledelsen. Jo da, travle og innholdsrike dager!

15.03.06:
Smak av vår og varme når solen skinner fra skyfri himmel midt på dagen, men mars måned er lunefull, så i dag snødde det litt igjen. Jeg sier som Bjørnson ”Jeg velger meg april...”. Var inne hos Steffen sist helg for å bistå litt med oppussing av leilighet. Vi hadde hjelp også av Christian og Vegard for å få slått opp de siste takplatene. Mye arbeid, men det kommer til å bli veldig bra. Hele leiligheten vil framstå som helt ny. Kirsten, Ada, Geir og jeg dro inn til Høgskolen i Oslo for å se lærerskolens dramaklasse, hvor Beate er student, framføre ”En midtsommernatts drøm” av William Shakespeare fredag kveld 10. mars. Et søtt lite eventyr som ble dyktig framført. Etter forestillingen dro vi til Mr Hong og spiste en bedre middag. Hovedstaden har noe å by på døgnet rundt.

05.03.06:
Gunni, Ada, Jørn og jeg dro til Willow Creek konferanse i Gøteborg torsdag ettermiddag 2. mars. 5 timers kjøring med bil på snø og vinterføre. En spennende konferanse i Smyrnakyrkan med tittelen ”Ögonblick som förändrar”. Det hele handlet om kunstnerikse og kreative utrykksformer i våre gudstjenester, alt fra bruk av lyd, lys og bilder til sang, musikk og drama. Vi bodde på Hotel Apple (jeg delte dobbeltseng med Jørn) og spiste lunsj og middag ute ”på stan”.   Ikke minst var lunsjen på Cafe Villakulle en artig opplevelse. Ellers obligatorsk svenskehandel på Svinesund sent lørdag kveld på vei hjem.

28.02.06:
Vi hadde avtalt å hjelpe Steffen med å flytte møbler, hvitevarer og andre store ting fra leiligheten i dag. Planen var å låne en stor henger, men et forrykende snøvær gjorde at vi måtte leie en varebil i stedet for. På kort varsel fikk Steffen tak i en leiebil på Asker Bilutleie. Det sier litt om de trafikale forhold når han brukte over 1 time og 15 min fra Asker til Stensgaten i Oslo. Normalt tar turen ca 20 min. Parkeringsforholdene i snøværet i trange bygater er helt håpløse. Vi parkerte mer eller mindre på fortauet, vasset i snø til langt opp under knea, men fikk alt inn i flyttebilen og plassert det hel hos Vegard i påvente av leiligheten til Steffen skulle bli ferdig oppusset.

Tidligere hendelser....
Det utrolige har skjedd at jeg på uforståelig vis mistet disse sidene ved en eller annen anledning. Store avanserte Telenor med et av Norges største IT-miljøer klarte ikke å legge tilbake en backup (eller ville de ikke???) slik at dette kunne komme på plass igjen. Ganske utrolig, og for meg beklagelig og trist.
Noen linker som fortsatt er operative selv om tilhørende tekst er borte:
Fra Ringerikes Blad 12.06.06: Planer om ungdomsklubb i Samfunnshuset.
Fra Ringerikes Blad 16.02.06: Krafttak for kultur
Fra Ringerikes Blad 17.12.05: Bry-seg-om aksjonen 2005.
Utgivelse av avis 07.12.05:   Bry-seg-om avisen 2005
Fra Ringerikes Blad 20.06.05: Utdeling av bry-seg-om prisen 2005.
Fra Ringerikes Blad 05.05.05: Planer om nytt kultursenter i Hønefoss.

Tilbake til innholdet