2018 - molokken.no

Gå til innhold

2018

Minnerike hendelser 2018
31.12.18
Et nytt år er på trappene. Tid forå se både litt i bakspeilet og framover mot 2019 som nå står for tur. Avslutningen på 2018 ble markert på best mulig vis hjemme hos oss ved besøk av Hjerterud & Gunnar og Lisbeth & Steinar. Julen ble for første gang feiret i Ankersgate. Koselig julekveld sammen med svigermor Esther og Øystein. 2.juledag kom Hedda, Mats, Henriette og Steffen på trivelig romjulsbesøk. Førjulstiden hadde som vanlig stort fokus på «Et juleønske». Seks flotte forestillinger på Byscenen i Hønefoss. Nesten 2.500 publikummere. Jeg hadde rollen som Hr. Pedersen sammen med fantastiske unge medspillere. Føler meg privilegert. Tradisjonelt og kjempetrivelig rakefikslag for gruppa vår hos Eva & Tore et par dager etter siste forestilling. Var også i år redaktør for «Bry-seg-om avisa». Som vanlig ble den distribuert til Ringerike, Hole og Jevnakers lesere som innstikk i Ringerikes Blad. Vervet som styreleder i St. Hanshagen Boligsameie har tatt en del tid i høst. På det ekstraordinære årsmøte i begynnelsen av november la vi fram forslag til nye vedtekter. Bra med enstemmig vedtak. Vi har et dyktig styre og et godt samarbeid med Ringbo som forretningsfører. Tilbud om innglassing av balkonger og terrasser var et av de større prosjektene som ble fullført i sameiesammenheng denne høsten. Kirsten og jeg slo også til og er meget godt fornøyd, kostnadene til tross. Arbeidet i valg- og programkomite i KrF Ringerike har også tatt oppmerksomhet ved siden av deltakelse i SU/SMU-møtene på Hove ungdomsskole. Ellers hyggelig besøk av og hos gode venner og naboer, blant annet hos Kari-Gro og John Arne som har flyttet til Halden. 70-årsdagen til Steinar på Storøya bør også nevnes hvor vi traff igjen gode venner fra yngre dager, blant andre Elin & Einar. Flott å kjenne den umiddelbare og gode kontakten selv om vi ikke har sett hverandre på flere år. I tillegg veldig hyggelig å være med i feiringen av 75-års bursdagene til Majvor og Gunnar i Åsgårdstrand i slutten av oktober. Seminarer og noen kulturelle begivenheter har det også vært plass til, og ikke minst flere turer til Åsgårdstrand. Og tenke seg til, Hedda begynte på skolen denne høsten! En milepæl for ei aktiv og sporty jente. Dyktig fotballspiller er hun også! Et annet stort høydepunkt denne høsten var ny tur til USA i slutten av september. Utrolig trivelig å se og være sammen med Sander, Liam, Charlotte og Robert igjen. Uforglemmelige besøk! Ny bil ble det også denne høsten etter at vi hentet en splitter ny C-HR hos Toyota Hønefoss i slutten av august.

01.08.18
For 67 år siden kom en liten gutt til verden på Eydehavn fødehjem. I dag er samme gutten blitt pensjonist. Ikke dårlig! Får si som Ole Paus «Det begynner å ligne et liv». Men pensjonistfølelsen lar vente på seg – om den da i det hele tatt finnes. En milepæl er det nå om ikke annet, selv om livet på mange måter fortsetter som før. Den digitale verden er på den ene siden imponerende, på den andre siden litt skummel. Med tidslinjen på Google Maps, får jeg en oversikt over stedene jeg har vært i løpet av juli måned. Det sørger samhandlingen med mobilen min for, for den har jeg jo med meg overalt. Der står det at i juli har jeg bl.a. vært i Holmestrand, Danmark, Gullerudtjern (samling hos Ulf i Dragonhagen som er nærmeste nabo til Moløkka) og Arendal, men også på jobb, på Røsholmstrand og på Kiwi. Posisjonsloggen kan jeg selvfølgelig slå av, men jeg synes det er greit nok. Det jeg imidlertid lurer litt på er hva Google legger til grunn når den påstår at i løpet av juli har jeg opplevd kun 4 høydepunkter?? Der bommer den digitale verden totalt og heldigvis. Bare ferieturen til Danmark sammen med Hedda, Mats, Henriette, Steffen, Øystein og Kirsten hadde daglig flere høydepunkter enn hva Google fikk med seg totalt for måneden. Har sagt det før og gjentar det gjerne: Ingenting slår Danmark som ferieland. Her kan vi slappe av, kjøre ned turtallet og finne den gode feriefølelsen. Sommer, sol og dovne dager sammen med dem vi er så glad i. På samme måte da vi besøkte Tromøya 26.juli. Så flott å treffes! Sørlandsfamilien betyr utrolig mye for meg selv om vi ikke sees så ofte. Kanskje pensjonisttilværelsen åpner for litt hyppigere besøk etter hvert. Det hadde vært noe!

01.07.18
Sommermorgen i Ankersgate. Skyfri blå himmel. Solen når meg mellom grønne bjørketrær her jeg sitter på terrassen med kaffekoppen og tenker tilbake på alt som har skjedd de siste 2 månedene. Og kanskje ikke så rart, så ligger besøk hos barn og barnebarn helt øverst i minnet. 11. mai satte Kirsten og jeg kursen mot USA hvor 2 små ventet på oss i ankomsthallen utenfor Washington DC. Stor gjensidig gjensynsglede! Sander som alltid sprudlende blid og aktiv. Liam sjarmerer oss i senk. Alltid blid og fornøyd. Vi feiret 17.mai sammen med Agnews, var på vikingfestival, var innom den Danske ambassaden som hadde åpen dag, langtur til det store togmuseet i Baltimore og ikke minst feiret vi 1-års dagen til Liam. Ellers flyr dagene av sted med daglige gjøremål også på de kanter. Lek med gutta, tur i parken, spaserturer til Falls Church, kjøre og hente Sander på skolen, lunsj på stamkafeen Panera Bread osv. Flyet hjem var kansellert, ble omdirigert om Paris. Endeløse køer i sikkerhetskontrollen gjorde at vi ikke rakk flyet vi skulle ha vært med videre til Oslo. Måtte booke om og vente i flere timer på Charles de Gaulle flyplassen. Hjem til bursdag for Hedda som ble 6 år 28.mai. Skolejente fra høsten. Kjempesøt og flott jente! Hyggelig besøk av Hilde og Per-Ivar som kom fra noen feriedager på Lillehammer. Kirsten feiret bursdagen 11.juni med besøk av en gjeng damer, og de kom også fra Åsgårdstrand for å feiere dagen sammen med Øystein og mor Esther. 24.juni var vi og så Hønefossrevyen i det nyåpnede Gledshuset nede ved Glatved brygge. Meget bra forestilling. I slutten av mars feiret vi Henriettes bursdag sammen med Mats som ble 4-år. Kjempekjekk gutt med omsorg for alle. Jeg er helt sikker på at ingen i hele verden har så flotte barnebarn som oss!

13.04.18
Endelig er våren her! Etter en lang, snørik og til tider kald vinter nyter vi sol fra skyfri himmel og tosifrede varmegrader. Snart 3 måneder siden siste skriblerier her på siden. Forhåpentligvis har bildene fortalt litt om hva som har skjedd i mellomtiden. For å få med noe som helst til historiefortellingen, er jeg nå i etterkant redd jeg må nøye meg å hente fram noen stikkord fra kalenderen min. Noe annet blir litt for massivt for en med tilnærmet skrivesperre. Men siste del av januar i møte med Sparebankstiftelsen DNB hvor Positiv Oppvekst har fått 250.000 til oppussing av klubblokalene. I sameiet seminar og dialog med Ringerikes-Kraft om ladestasjoner for el-bil. Dernest veldig koselig tur med overnatting til Åsgårdstrand. Februar starter med Grethes bursdag, samling for gruppa vår hos Ada og besøk av Lisbeth og Steinar sammen med Hjerterud og Gunnar. Årsmøte i KrF Ringerike. Fikk på plass ny avtale med Vardar om levering av fjernvarme til sameiet. Deretter styremøte. Hyggelig besøk av Sigrun og Steinar sammen med Lisbeth og Steinar. Esther fylte imponerende 98 år i fin form. Ellers flere ledermøter i Sentrumkirken og ny samling for gruppa hos Synnøve og Øyvind. Også har jeg kjøpt meg nye briller! Synet endres jo litt med årene. I mars fikk vi besøk av Hedda som overnattet hos oss helt alene for første gang. Kjempestas. Hun og Mats besøkte oss også noen uker senere. Våre to i USA bor altfor langt unna, men heldigvis er Charlotte flink til å sende bilder og små videosnutter. I tillegg nesten daglige småprater på bildetelefon. I sameiet har vi fått på plass en intensjonsavtale om innglassing av terrasser. Flott gospelkonsert i Hønefoss nye kirke med lokale sangere i Gospel Explosion. Vår alles kjære Robert fylte år 20.mars. Skjærtorsdag var vi sammen med gruppa vår til fjells på hytta til Eva og Tore i strålende vintervær! Henriette (29+) og Mats (4) fylte år i påskeuken og ble feiret på behørig vis 1.påskedag. Sykkel til Mats fra Hønefossgjengen og 4 amerikanere. April begynner med Øyvinds bursdag. Deretter fra kalenderen årsmøte i sameiet med bra oppslutning og fornøyde sameiere. Må til slutt i denne omgang beklage til alle som hadde gledet seg til å se oss i 17.mai toget i Hønefoss i år. Vi har bestilt tur til USA!

16.01.18:
Midtveis i januar allerede! Nesten utrolig at det er over 2 måneder siden sist jeg skrev litt på siden her. Men det har vært to flotte og begivenhetsrike måneder. Innimellom litt travelt, slik det jo gjerne er på denne tiden av året, men dager og øyeblikk jeg tenker tilbake på med et stort takknemlig smil om munnen. I midten av november begynner teaterøvelsene til Et juleønske. I år skulle jeg være fosterfar for ei jente som kom med toget til Høyby stasjon fra barnehjemmet hvor hun hadde bodd tidligere. Kaja var helt fantastisk i rollen som den unge jenta. Trolig den beste motspilleren jeg noen gang har hatt. Mellom teaterøvelsene og redaktørjobben for «Bry seg om» avisa og løpende gjøremål har jeg vært på kurs i styrearbeid arrangert av Ringbo, vi har hatt brannøvelse i blokka hvor vi bor, julegateåpning hvor Kulturakademiet sto for sang og underholdning fra scenen på torvet i Hønefoss måtte vi ha med oss, som styreleder i Sameiet hadde vi overlevering av fellesarealer fra utbygger, julebord med ledergruppa i kirka, vi har hatt vårt store rakfisklag for gruppa vår hos Eva og Tore og ikke minst har vi vært og sett Hedda danse på scenen i Bakkenteigen Kulturhus utenfor Åsgårdstrand. Kjempeflink! Så stolte atte! Fikk også en hyggelig telefonprat med lillebror Oddvar som fyller år på denne tiden og fruen fikk blomster som hun pleier på bryllupsdagen. Etter generalprøve fredag og to forestillinger lørdag på Byscenen for min del, sto Kirsten, Øystein og jeg og ventet spent på Gardermoen. Og vi ventet og ventet. De hadde blitt forsinket fordi barnevogna ikke var kommet med da de mellomlandet i København. Men så endelig var de der. Sander møtte oss med et stort smil. Kontakten var der med en gang. Også lille Liam da, som er blitt stor gutt. Blid som bare det. Vi måtte ha en ekstra bil og hadde leid en Peugeot stasjonsvogn av Annar. Sammen kjørte vi hjemover i et ordentlig snøvær. Tilbake til flere forestillinger og noen veldig koselige dager sammen. Charlotte & Co skulle bo i leiligheten til Øystein mens han overnattet hos oss. Fra Hønefoss dro de videre til Åsgårdstrand. Stor stas med søskenbarn. Mange gratulasjoner til mor, svigermor, bestemor og oldemor på Tromøya som fylte 85 år 17. desember. Og så ble det jul. For første gang var vi alle samlet julekvelden. Kirsten og jeg med barn, svigerbarn og barnebarn. Også oldemor Esther var med. Til og med nissen var innom. Deilig julemiddag og masse flotte gaver. Ordentlig trivelig å være sammen. Det ble natt til 1. juledag før Kirsten, Øystein, Esther og jeg var tilbake til Hønefoss.  2. juledag kom Sander og Liam for å feire jul i Ankersgate. 4. juledag var vi tilbake på Gardermoen, litt blanke i øyekroken i det vi ønsker god tur, den lange veien tilbake til Virginia. Nyttårsaften feiret vi på Tolpinrud hos Lisbeth og Steinar sammen med Hjerterud og Gunnar, Liv og Frode, og Torhild og Ånund. Året 2018 kom veldig godt i gang!

Nyheter fra 2017 kan du lese her.
Tilbake til innholdet