2015 - molokken.no

Gå til innhold

2015

Minnerike hendelser 2015
25.12.15:
«Det er morosamt med jula for dessa som er små», heter det i musevisa til Alf Prøysen. Og sammen med de små blir det ekstra morosamt også for oss voksne. Kirsten, Øystein, Esther og jeg har kost oss i Åsgårdstrand denne jula hos Henriette, Steffen, Hedda og Mats. Deilig julefeiring med alt som hører jula til av julemat, juletre, julepresanger og til og med besøk av selveste julenissen. «Er det noen snille barn her», sa nissen. «Veldig snille», sa Hedda. Begeistrede fryderop i det den ene pakken ble åpnet etter den andre. Mats var godt fornøyd allerede etter første pakken med en flott ny bil fra onkel. Hedda synes det var spennende å pakke opp flere. Et stykke ut i oppakkingen dukket det opp en bukse i en av pakkene. «Den trenger jeg ikke», sa hun og smilte, og fortsatte ivrig med neste pakke. Så mye fint! Og det fineste av alt er å få være sammen. Heldige er vi! Slik holdt julekvelden fram til langt over midnatt. Og jeg fikk mandelen i år! Mange fine julekort har landet i postkassa vår i år, ikke minst de med bilde på av verdens fineste barnebarn. Selv er jeg ordentlig dårlig på slike ting. Det ble noen sms’er til alle våre på Sørlandet og flere hyggelig telefon­samtaler i etterkant med ønske om en riktig god jul. Også til USA hvor Charlotte, Robert og Sander feiret jul på både norsk og amerikansk vis. Første dag jul kom Majvor, Gunnar og Annika til julemiddag. Da var vi 11 personer til bords. Veldig hyggelig og «god stemning», slik Øystein oppsummerte det hele.
21.12.15:
«Det snør - himmelsk korrekturlakk over feilstavet sommer» synger Anne Grete Preus. Og om dette ikke stemmer i førjulstiden her på Hønefoss i år, så stemmer det på Byscenen i «Et juleønske». For der snør det i 5 flotte forestillinger med i alt 2.257 besøkende. Ringerikes Blad skriver i sin anmeldelse: «Jul er å dele sin glede med andre, synger aktørene i «Et juleønske». Og det er akkurat det de gjør når de byr på en varm, ekte og vakker julefortelling for 15. gang på rad. For julegleden sitter tydelig og godt i hjertet på alle de medvirkende på scenen i en forestilling som bare vokser seg sterkere og bedre for hvert år.». I år skulle jeg være en leketøysmaker med det litt spesielle kallenavnet «Vinkelsliper». Litt sær og mutt type som tødde veldig opp i møte med alle barna. Hele juleforestillingen med alt av forberedende arbeid, alt samspill på og utenfor scenen er helt spesiell, og kjempestas å få være med på. Du kan se smakebiter fra 1.akt her, og 2.akt her. Stor stas også å ha besøk av Hedda og Mats denne helgen. Begge var og så på. Hedda sa at «de har lånt bestefar» da hun fikk se meg på scenen. Da jeg kom hjem fortalte hun meg at hun så det var meg, man at jeg også ligna litt på en annen voksen.  Det andre store stuntet nå i førjulstida er «Bry-seg-om avisa» som ble distribuert ut til alle abonnenter av Ringeriks Blad. Den kan du lese her. Hyggelig julebord på Brasseriet, det gamle fengselet, for hele staben med ektefeller sist onsdag. Og i morgen er jeg invitert til Ringerikes Blad for å lese juleevangeliet på deres juleavslutningen i kantinen der. Litt spent på hvordan det blir.
05.12.15:
Hjemme alene. Kirsten og Øystein er i Åsgårdstrand. Øvelser på Kultursenteret denne helgen for min del. Juleforestilling neste helg. Innspurt på Bry-seg-om avisa fredag. Kjente meg mangfoldige kilo lettere etter det. Avisa er et ordentlig stunt hvert år, selv med gode medhjelpere. For det er disse tingene som har fått størst oppmerksomhet de siste ukene, avis og juleforestilling. Men nå begynner jeg å glede meg. En blanding av spenning og forventning. Lite kan måle seg med den stemningen og den atmosfæren som er både på og bak scenen under «Et juleønske». Flott også på torvet i Hønefoss da Kulturakademiet sang under julegateåpningen sist lørdag. Stolt av alle sammen. For det nærmer seg jul. Adventslysene er tent her hjemme. Både ute og inne. Været er riktignok nokså vekslende. I går snø og kulde, i dag mildvær og vind. Ellers er rakfisklag en hyggelig tradisjon nå i førjulstida. Ikke minst selve selskapet med mange koselige mennesker. Først sammen med gruppa vår hjemme hos Eva og Tore, deretter stort selskap hos Sigrun og Steinar. Hyggelig prat med Nils-Henrik som jeg gikk på Moland ungdomsskole sammen med for mange, mange år siden. Rakfisk, lefse, ringerikspotet, løk, rødbeter, rømme og alt slags tilbehør smaker fortreffelig sammen med en bitteliten akevitt til slutt. Nåvel, helt til slutt er det kaffe og deilig julebakst. Førjulstiden er fin!
13.11.15:
Det er allerede fredag her i Virginia. Jeg sitter i kafeteriaen utenfor «skolen» til Sander, PB&Jack. Sander er sammen med andre jevnaldrende på et aktivitetsopplegg. Alt er «tima og tilrettelagt» her borte. Charlotte og Kirsten benytter anledningen til nok en handletur. Sander sjarmerer oss i senk. Helt i fra flyplassen hvor han med den lille hånden sin holdt i snora på en halogen ballong med teksten «Welcome back». Da vi kom hjem pilte han på alle fire bort til lekene sine, og bestefar etter. Alt skal vises fram. Robert disker opp med deilig middag. Sander synes alt som blir servert er like godt. Han sitter ved bordet sammen med oss og storkoser seg. Pludrer i vei, klapper og rekker fram hånden til «Give me five». Da ler han høyt, for det er gøy! Ellers går det i faste rutiner. Robert er først oppe sammen med Sander. Så vekker de bestefar (som allerede er våken) før Charlotte og mormor som står opp etter hvert. Robert og Charlotte drar på jobb mens vi koser oss sammen med Sander. Han er en utrolig blid og aktiv fyr. Vi er ute og triller vogn når Sander skal sove. Rundt omkring i nabolaget. Timber Lane ned til Falls Church er ei rute vi kan godt etter hvert. Vi har vært med Sander til legen, på den lille gymmen, til frisøren (måtte være fin på håret til bursdagen) og vi har vært ute og spist middag på kveldstid. Lunsj inntas på kjente og kjære Panera Bread. Til bursdagen kom farmor og farfar sammen med tanke Fiona og en venninne. Stor stas. Telefonkontakt med Oslo, Hønefoss, Åsgårdstrand og Tromøya. I tillegg gratulasjoner på Facebook. Stor kake med ett lys på og masse gaver slik ettårs bursdager skal være. Heldige er vi som får være med på den aller første bursdagen til denne fortryllende lille norsk amerikaneren. Skjønt, liten og liten. Da han kom til verden var det bare 10-12 prosent som var mindre enn han i fødselsvekt, nå veier mer enn snittet. Blir trist å dra hjem i morgen, men vi vil tilbake så snart vi kan. Kanskje kan vi dra alle sammen en gang, både Hedda, Mats, Henriette, Steffen og Øystein? Hvem vet - neste sommer??
12.10.15:
Ingen tvil - nå er det høst. Naturen farges av årstiden. Lufta er blitt klarere og kjøligere, og Linerla har jeg ikke sett på en stund. Den er nok sammen med andre trekkfugler på vei sørover. Sørover dro også Steff&Co sammen med hele familien Auensen. De landet til en ukes sommer og sol på Malta 26. september. Her hjemme på berget har vi så smått begynt å rette fokus mot jul allerede, med ny oppsetning av «Et juleønske». Har jobbet med billetter, plakater og annonser. Det første plottet til hva det skal handle om i år er også på plass. Det nye kjøkkenet i Cafe Freezone er nå operativt, og vi hadde prøveåpning av konseptet «Etter skolen» sist onsdag. Ble veldig bra! Ellers hyggelig å høre at Øyvind er tilbake i jobb etter øyeoperasjonen. 24.september feiret vi bursdagen til Øystein. Kjekk kar! At han ønsket seg kaffetrakter i bursdagspresang tyder på at han begynner å bli voksen. Og kaffetrakter ble det! Kirsten og jeg var i 100-års jubileum denne helgen. Våre gode venner Synnøve og Øyvind fyller 50 år begge to i år. Stor fest på Gjesvold gård i Hole hvor låven er gjort om til flott selskapslokale. Ada hadde skrevet en artig sang til jubilantene som gruppa vår framførte. Morsomt! Må også nevne at gruppa vår var med som publikum på opptak av 2 programmer av "Bit for Bit" på NRK 21.september. Fint å være med Tore på jobb. Middag i NRK-kantinen etterfulgt av omvisning på huset. Kanskje kommer vi på TV? I USA er det nå bare en knapp måned til vi skal bort å feire 1-års dagen til Sander. Charlotte er flink til å sende bilder og små filmsnutter av denne lille sjarmøren. Ingen tvil om at han vokser og trives. Gleder oss veldig til å se alle 3 igjen. Gleder oss gjør vi også til helga som kommer. Da skal vi til Åsgårdstrand for å være barnepike en par dager. Stor stas!
14.09.15:
Du verden som tiden flyr! Nesten ikke til å tro, men jammen er det allerede en måned siden sist jeg skrev litt her på siden. Årstiden fører med seg oppstart i så mange sammenhenger. Vi er f.eks. i gang med høstsemesteret i Kulturakademiet, Club Freezone og i Sentrumkirken. Vi er også i gang med ombygging til fullskala kjøkken i Freezone-lokalen, og i tillegg oppgradering av diskotek og kafeområdet. Støtte fra SpareBankstiftelsen muliggjør investeringene. Blir veldig bra! Var sammen med Øystein i Oslo for noen uker siden. Spaserte ut til Tjuvholmen ytterst på Aker Brygge og ut til Sørenga på østsiden av byen hvor det bygges ut i stor stil for tiden. Blir bra det også. Vi har også fått med oss årets utgave av Jailhouse Rock på Hønefoss. Flinke folk! Hyret Øystein som DJ til en barnebursdag i Freezone diskoteket forleden. Populært! Stor stas med besøk fra Åsgårdstrand første helgen i september. Kjempekos å være besteforeldre! Helgen før feiret vi Steffens bursdag hjemme hos dem. Og nå denne helgen var vi der igjen. Fint å kunne overnatte på vei til og fra Sørlandet. Det å dra på besøk sørover er alltid en stort høydepunkt. Mange gode minner fra guttedagene strømmer på i det vi nærmer oss. Hjemme på Tromøya har Grethe laget nydelig lunsj. Flott å sitte hjemme ved kjøkkenbordet sammen med Mams og Øyvind. Deretter drar vi i bursdagsselskap til Aziza som blir 9 år. Veldig hyggelig å hilse på alle sammen igjen. For hit på besøk til Wenche, Halid, Josef, Aziza og Jonas kommer de aller fleste. Hilde og Per Ivar, Marianne og Hans, Tone og Oddvar med barna og Tore, og også mams og Øyvind. Jammen er vi en flott gjeng! Ellers markerte vi også at verdens aller, aller beste lillesøster Wenche fylte 40 år 3.september. Like ung og fager som alltid!
16.08.15:
Verdens aller, aller beste Hilde har bursdag i dag. Hurra for nest yngste lillesøster! Bursdag har det vært for min del også. Den ble feiret både på selve dagen og en uke senere i Åsgårdstrand. Hedda hadde laget en flott tegning til bestefar. Det var tegning av en banan som spiste blåbær! Ikke dårlig! Sist vi var der var hun og jeg ute og gikk en tur. Da så hun en blomst som hang litt med hodet. Jeg sa at blomsten nok var tørst og trengte vann. - Men bestefar, sier Hedda - blomsten har jo ikke munn! M.a.o. hvordan kunne den da drikke vann? Mandag 3.august begynte Mats i barnehagen. Samme barnehage som Hedda. Der har han vært på besøk før, og var dermed litt kjent, så det å begynne i barnehagen var bare artig. Øystein var i stort bryllup (over 200 gjester) i Sogndal som forlover for Ivan da han og Andrea giftet seg 8.august. Han og Stian kjørte sammen oppover. Øystein hadde skrevet en flott forlovertale med snert og humor om oppvekst og vennskap, og fikk mye skryt for den i etterkant. Skulle gjerne vært flue på veggen. Kirsten og jeg besøkte Åse Berit og hennes mann Arne i deres staslige leilighet i Asker sist søndag. Åse Berit og jeg var kollegaer på NKI i mange år før hun pensjonerte seg for 15 år siden. Veldig artig å møtes igjen. Vi kom i kontakt via Facebook. Vi var også på hyggelig besøk hos Hjerterud og Gunnar i Drammen her om dagen. Da rakk vi også en spasertur langs elvebredden. Drammen har gjort mye ut av bymiljøet de siste årene. Blitt fint! Ellers måtte Øyvind bror til Ullevål for en øyeoperasjon da netthinna på det ene øyet var løsnet. Da var det lite tid å miste så legen sende han innover med drosje(!). Det hele har heldigvis gått veldig fint, men han må ta det med ro og kan ikke kjøre bil på et ½-år framover. Ingen spøk. På tampen denne gang må jeg absolutt få med at Sander har fått sin første tann, og han har lært sitt første norske ord. Ha det, sier han og vinker. Flink gutt!
29.07.15:
Ha det, mormor og bestefar! Den lille hånden til Sander vinker til oss i det de går inn i sikkerhets-kontrollen på Gardermoen. Vi står der med klump i halsen og blanke øyne og ser etter dem. Savner dem allerede. Men vi har hatt to flotte og innholdsrike uker sammen. Sanders første norgesbesøk. Ordentlig godgutt! Dagen de kom var også Steffen, Henriette, Hedda og Mats hjemme på Hønefoss. Dermed var hele vår lille familie samlet for første gang. Utrolig hyggelig! Steffen lånte bort Peugeot’n sin under oppholdet. Henriette hadde skaffet et passende barnesete. Fint å ha egen bil til disposisjon. Dagene fløy av sted med besøk på Hadeland Glassverk, flere hos oldemor, omvisning i langhuset på kulturminneparken på Veien og kaffe i den gamle kafeen i Galleri Klevjer på Helgelandsmoen for å nevne noe. De rakk i løpet av dagene de var hjemme også en snartur innom Solgunn og Carl Philip, Monica og Trygve, og var ute og spiste sammen med Hege og Terje. Tett program får’n si. Hyggelig Oslotur med spasertur i finværet fra Aker Brygge til Operataket. «Amerikanerne» ble i Oslo ytterligere to dager sammen med Øystein. Hotellrom med panoramautsikt over hovedstaden. Deretter noen dager i Åsgårdstrand. Fredagen var vi alle på tur til Tønsberg. Kirsten og jeg overnattet hos Majvor og Gunnar i deres nye leilighet i Horten. Veldig hyggelig! Lørdag fikk vi kjempetrivelig besøk av mamma, Øyvind, Hilde og Per Ivar, Oddvar og Tone m/barna. Så fint å møtes! Rett og slett storartet! Ellers har Øystein vært i Sogndal for å markere at ungkarslivet nærmer seg slutten for Ivan. Nokså vågalt i Voss rafting senter. Flere druknet flerfoldige ganger ifølge Øystein, men alle kom nå likevel og heldigvis levende fra det. Det gikk også bra da Charlotte, Robert og Sander dro tilbake fra Åsgårdstrand til Hønefoss med punktering på motorveien utenfor Asker. Heldigvis hadde bilen et reservehjul som Robert fikk satt på. Vi valgte å møte dem i Sandvika slik at vi kunne kjøre hjemover sammen om noe mer skulle skje, men først pizza på Egons.
09.07.15:
Den siste uken har jeg sammen med Kirsten og Øystein brukt masse tid på sparkling, maling og oppussing av trapp, gang og dører i 2. etasje – og vi er ennå ikke ferdig. Håpet er å komme i mål, også med nytt gulv, før Charlotte, Rober og Sander kommer torsdag til uken. Men vi har tatt oss tid til litt annet også. Søndag ettermiddag var vi f.eks. invitert til Sigrun og Steinar på hytta på Storøya sammen med Nils Henrik, Marit, Kristina og Erik. Kirsten og jeg hadde lunsj på Røholmstranda i godværet for noen dager siden. Fint i strålende sol, men ikke spesielt lurt av meg å sitte der uten solfaktor. Solbrent hud svir. Noen vil hevde som fortjent. Vi inviterte Esther ut på middag en dag, vi har grillet i godværet på terrassen da Øystein var hjemme, og vi har vært i Åsgårdstrand og bistått med legging av gulv i kjellerstua. Blir veldig fint! Nå går ryktene på at det er kjøpt inn en 65" TV til bruk samme sted. I så fall ny familierekord! Øystein er nå i tvil om hva han gjør med tanke på at han kun har en 55". Sommerkvelden nøt vi på flott ny terrasse med et glass god vin og utsikt utover Oslofjorden. Helgen før St.Hans hadde vi koselig besøk av Hedda og Mats. De kom fredag kveld. Begge hadde sovnet i bilen på vei til Hønefoss. Steffen og Henriette bar de to små sovende i seng. Så var det flere dager med lek og moro, besøk på Hadeland Glassverk og hos Oldemor. Veldig koselig! I USA dro Charlotte, Robert og Sander til Baltimore for å feire den amerikanske nasjonaldagen der. Overnattet hos gode venner på herskapelige Ritz-Carlton Residences. På Sørlandet er ferien i gang for flere. Hilde og Per Ivar fikk sin flunkende nye Skoda Octavia nå i ferien, og jeg tror jammen Øyvind også har investert. Ikke dårlig!
14.06.15:
Det er dejlig å være norsk i Danmark sies det, og med så hyggelig reisefølge blir det megadejligt. Et lite avbrekk i hverdagen og en markering av bursdagen til Kirsten. Øystein, hun og jeg dro fra Hønefoss kl. 05:00 fredag morgen og kjørte ut av Superspeed og inn på dansk jord ca kl. 12:00. Første stopp i sommerbyen Løkken til yrende folkeliv. Lunsj spiste vi på stranda. Sol fra skyfri himmel og endelig ordentlig smak av sommer. Deretter til Aalborg og hotell Cabinn. Ikke noe overdådig luksus, men nytt og moderne og det man trenger for et par overnattinger. Hotellet ligger ned mot Limfjorden hvor hele området er pusset opp og blitt et flott samlingssted for byens borgere. Var en snartur innom supermarkedet Bilka før vi avsluttet kvelden med kaffe på en hyggelig uterestaurant på det gamle Klostertorvet. Etter frokost på hotellet dagen etter dro vi på mimretur til Randers. Mange år siden vi var der sist. Vi var innom alle de 4 stedene Kirsten har bodd som barn og ungdom. Ruslet i gamle og kjente bygater før vi avsluttet dagen med en nydelig og mør biff og lekker dessert på Jensens bøffhus i Aalborg. På vei tilbake til hotellet, i øsende regnevær, prøvde vi alle tre å få plass under en liten paraply. Morsomt! Hjemreise søndag. Litt shopping i Hjørring før avreise. Grei overfart, men lang, lang kø ved Holmestrand og inn mot Oslo. Hjemme først litt før kl. 21:00.
06.06.15:
Hjem fra hyggelig bursdagsfeiring hos Hjerterud og Gunnar lørdag kveld, eller mer presist natt til søndag. De har flyttet inn i nyoppusset leilighet i Drammen sentrum og fått det veldig kjekt. Litt uvant med den type rangling i vår alder, men fint å kjøre hjem i juninatta, lys og fløyelsmyk som den er. Men tenke seg til, gulljenta vår Hedda er blitt 3 år! Hun er bare helt utrolig sjarmerende. Hun blir så glad når hun ser oss – og gjett om det er gjensidig! Stort bursdagsselskap på lørdagen. Da var alle 4 besteforeldre, tanter, onkel, fetter, lillebror, mamma, pappa og oldemor med i selskapet. Stas når alle er med og synger bursdagssangen for godjenta vår. Bursdagsfeiring også i barnehagen på selve dagen 28.mai. Hun fikk veldig mye fint, klær og leker og masse deilige kaker. Ekstra gøy å leke butikk med eget kassaapparat og litt av hvert å sette i butikkhyllene. Litt synd at det regnet den dagen, da vi ellers ville ha benyttet den nye store og flotte terrassen Henriette og Steffen har fått bygget siden sist vi var der. Hjemme på Hønefoss var også oppgangen med 50 kvm belegningsstein ferdig lagt da vi kom hjem fra USA. Ble veldig bra. Daniel har gjort en kjempefin jobb. Ellers fører årstiden med seg en del hagearbeid. Skal si graset gror!
25.05.15:
Hjemme igjen etter noen utrolig trivelige dager hos Charlotte, Robert og Sander i USA. Savner dem allerede, men heldigvis er det bare 7-8 uker til de kommer på besøk til oss i Norge. Det blir kjempestas. Flyturen hjem gikk greit. Vi oppgraderte til litt bedre seter ved å bruke opptjente bonuspoeng. De siste dagene før hjemreisen fløy av sted. Fredag var vi alle til fotograf. Koselig med familiebilde. Lørdag spiste vi lunsj sammen med Agnews på True Food Kitchen. Hyggelig å møtes igjen. Deretter spaserte vi mellom bodene på «Farmers marked» i Mosaic District i ordentlig sommervær før vi dro ned til Georgetown som i dag er en del av Washington DC, men fortsatt noe av en «by i byen» med et yrende folkeliv og en fascinerende stil med røtter helt tilbake til den første kolonitiden.

19.05.15:
Det er onsdag kveld i Falls Church. Charlotte og Kirsten ser på TV. Robert har nettopp servert oss middag. Sander sover. Jeg prøver å tenke tilbake på alt vi har vært med på de siste dagene. Mye dreier seg naturlig nok om Sander. Han sjarmer oss fullstendig. Ordentlig godgutt. Smil og latter sitter løst og han pludrer i vei som bare det. Kvikk og helt med til tross for sine bare 6 måneder. Han kommer inn til oss på soverommet litt før kl 7 om morgenen, da passer vi han fram til ca halv 10 når Charlotte er tilbake fra jobb. Da drar vi ut sammen. Vi har trillet barnevogn i ordentlig sommervær. Over 30 grader i sola er uvant kost. Kaffe på Starbucks, lunsj på Panerea hører med. Vi har også vært en del i Mosaic District. En ny flott bydel som bygges opp i disse dager. Lørdag kveld inviterte den norske dameklubben i Washington DC til 17.mai-fest. Her var vi over 60 gjester. Lokalet var pyntet med norske flagg, det ble servert nydelig norsk varmmat etterfulgt av et bugnende dessertbord, taler og godt drikke. Selve dagen ble markert i Carderock Park. Her var flere prominente gjester til stede. Dagens tale ble holdt av attache Finn Kristin Hannestad fra den norske ambassaden. Fint vær og mange mennesker. Tydelig stolte av å sine norske aner. Køen til pølser, brus og is var enorm. På kvelden inviterte Charlotte og Robert oss ut på restaurant til en bedre middag. Katie satt barnevakt. Artig å hilse på Katie igjen. Charlotte passet henne og hennes to mindre søsken da jeg besøkte Charlotte i USA første gang i 2004.
05.05.15:
De store nettavisene skriver hver morgen en kortfattet oppsummering på sine nettsider om hva som har skjedd i løpet av natten. Nå prøver jeg meg på noe av den samme stikkordsformen med hva som har skjedd siden sist i min lille verden. I går var gruppa vår samlet til hyggelig lag hos Ada på Jevnaker. Dagen før nyttig møte i Koordineringsstyret. Mai måned startet på beste vis med besøk i Åsgårdstrand. Is og kaffe på torvet i den vesle byen, deretter masse sandkakebaking sammen med Hedda og Mats i hagen hjemme i Karl Uchermanns vei. Henriette og Steffen er ellers godt i gang med et større prosjekt med bygging av ny terrasse. Lørdag måtte jeg invitere Øystein hjem for å være DJ på en discobursdag på Freezone. Som ventet til stor begeistring fra de unge. Søndag 3. mai fikk jeg lede høytidsdagen i kirken med konformasjon av 10 flotte ungdommer. Storartet våravslutning for Kulturakademiet med oppsetningen av «Vår drøm» for 300 besøkende på Byscenen 25. april. Se hva RingBlad skrev her. Har også begynt å sykle til kontoret, i alle fall på godværsdager, men siden været har vært litt opp og ned i det siste har det ikke blitt altfor mange dager til nå. For å kompensere litt tar Kirsten og jeg ofte noen spaserturer i nærområdet etter arbeidstid. Noen ganger kombinert med et lite kaffebesøk hos Esther. Torben og Lorne har også vært innom.  Tok for resten i bruk nyoppusset hjemmekontor her om dagen. Stas! Hver vår er det ekstra hyggelig å se linerla spankulere på plenen utenfor når våronna er i gang i hagen hjemme med raking, klipping av busker, vask av terrasse og hagemøbler. Kirsten og jeg var i stort forlovelsesselskap til Lisa og Svein Andre lørdag 18. april. Og ikke minst hadde lillebror Tore en stor dag 15. april da han markerte 60-års dagen sin. Blitt stor gutt nå! Gratulerer! Ellers gleder vi oss veldig til USA-tur om ikke lenge! Tenke seg til, lille Sander er et 1/2-år allerede. Stor gutt blitt han også! 
12.04.15:
Tilbake i Åsgårdstrand. Denne gangen som besteforeldre helt på egenhånd. Henriette og Steffen skulle endelig ta ut julegaven om et spa-opphold på Farrisbadet i Larvik. Det å være besteforeldre kan anbefales på det varmeste, men du bør være i god form, for jammen er det krevende å henge med. Men utrolig gøy! Hedda er veldig flink til å organisere leken, og det hele kan lekes fullt ut i fantasien. Hun ser alt for seg. Andre ganger må både tiger’n, lille kanin, dukken, en 4-5 bøker, legoklosser, dukkevogn og sparkesykkel være med. Og så spør hun om ikke farmor kan ta seg av lillebror, så hun og bestefar får leke i fred. I alle fall for en stund, for Mats vil også være med, og da er det ekstra gøy å kjøre traktor eller lastebil, eller kanskje til og med få trille dukkevogna til storesøster. Og det synes hun er helt greit. Mats er da også en ordentlig sjarmerende 1-åring, blid og fornøyd. Vi feiret dagen til Mats og Henriette sammen med Øystein og Esther og Henriettes familie og en vennefamilie helgen før. Stor stas! Ellers har jo også Øyvind hatt bursdag. Gratulerer alle 3. Både Kirsten og jeg hadde fri påskeuken. Brukte de første dagene på oppussing av kontoret. Vegger, tak og nytt gulv. Nå gjenstår kun litt listing. Første del av selve påskedagene hadde vi kjempekoselig besøk fra Åsgårdstrand før de dro til hytta i Telemark. Øystein var også hjemme. 2. påskedag var gruppa vår samlet hos Eva og Tore hvor lammestek sto på middagsmenyen. Nydelig måltid. Flott selskap. Torben og Lorne har vært innom før og etter en ukes vinterferie på Sjusjøen ved Lillehammer. Hyggelig besøk med nyheter fra Danmark. Var naturlig nok også innom Esther. Henriette og Steffen har påbegynt oppussing av kjellerstue og ny terrasse. Vi var med på litt rivning av den gamle terrassen, men mye gjenstår før snekkere skal sette opp en ny og større om ikke altfor lenge. Ellers oppdateres vi fortløpende med bilder og små videoklipp fra USA. Og selvfølgelig er Sander med på hvert eneste bilde. Og vi viser stolt fram bilder av de flotte barnebarna våre til «alle» vi ser. Nydelige atte!
22.03.15:
På 1960-tallet, før vi fikk TV, satt vi som klistret rundt radioen og hørte på radioteatrets Dickie Dick Dickens – den farligste mann på det amerikanske kontinent! En elleville fortelling basert på hans egne erindringer - som han skrev 20 år senere i fengslet Sing Sing. Skal si han husket godt! Utrolige detaljer 20 år tilbake i tid. Jeg husker knapt nok hva som har skjedd de siste 14 dagene. Bør kanskje begynne å notere litt hver dag? For selv om ingen dager er like, ligner de allikevel på hverandre. Nåja, en del dager skiller seg ut. Sist fredag dro Kirsten og jeg rett fra jobb til Åsgårdstrand for å være sammen med Mats og Hedda. Vi overnattet til lørdag. Hedda har fått en flott 2-hjuls sykkel med støttehjul. Lørdag formiddag syklet hun hele veien fram og tilbake til butikken sammen med farmor og bestefar. Mats tar sine første skritt helt på egen hånd, og med trillevogna å støtte seg til går det unna i full fart. Henriette og Steffen drev på ute i hagen store deler av dagen med beskjæring av trær og busker m.m. Vi andre hadde det også travelt med å lek og moro. Tøft nok å følge tempoet til to små, men veldig gøy! Fra USA får vi hyppige oppdateringer med bilder og små videoglimt av lille Sander. Blid og sjarmerende gutt altså! Stolte besteforeldre til 3 fortryllende små! Fredag hadde vi veldig hyggelig besøk til kveldskaffe av Lisbeth, Steinar og Ulf. Samme dag fylte Robert år. Charlotte hadde ordnet barnevakt slik at de to kunne dra ut å spise og kose seg. Dagen før var Hjerterud og Gunnar på Hønefoss og kom til oss på middag. Gode venner. Ellers fellesskapsgruppe hos Synnøve og Øyvind mandag for 2 uker siden. Det er samlinger vi ser fram til. I kirken i Kultursenteret de siste søndagene har barne- og ungdomskorene i Kulturakademiet stått for sang og musikk. Flinke atte! 
05.03.15:
Jeg sitter i bilkø på bybrua på vei til kontoret og ser at solstrålene fra en skyfri himmel treffer en våryr foss. Kan knapt huske at vannet i Hønefossen har kommet så tidlig på året før. Fossen er jo et heller trist skue der den ligger som en delvis snødekt steinørken det meste av vinterhalvåret. Men nå buldrer vannmassene av sted. Flott å se på. Det har ellers vært en relativ mild vinter, det begynner å bli bart her i lavlandet allerede. Så selv om gradestokken var langt nede på den blå halvdelen i natt, tror jeg nok våren har tenkt å prøve seg tidlig i år. Fossen tenker tydeligvis i de baner. Den bryr seg i alle fall lite om frostrøyken som stiger opp fra elva nedenfor. Heia fossen! Når sant skal sies så er det ifølge lokalavisen vedlikehold i og utenfor kraftstasjonen som gjør Hønefossen våryr, men for meg er dette vår. Siden sist har vi hatt gleden av å feire Esthers 95-års dag. Hun holder seg virkelig godt. Hedda og Mats kom for å feire oldemor helgen før selve dagen, i tillegg har det vært flere besøk i løpet av uken, og Øystein var hjemom for å feire mormor nå i helga som var. Charlotte og Robert sendte hyggelige hilsninger fra USA, og også fra Danmark kom det gratulasjonskort. Heia svigermor! Innimellom alt som skjer har jeg tittet litt på ski-vm i Falun. I etterkant av det har vi ut i fra Positiv Oppvekst puslet litt med å invitere sponsorer til Kollensøndag 15.mars. Det ble jo gull i laghopp i Falun. Heia Norge! Ellers var ledergruppa med følge samlet til hyggelig selskap hos Trude og Werner forleden. Anledningen var en markering av at Gunnar nå går ut av ledergruppa når han og Hjerterud flytter til Drammen. Kan til sist nevne at jeg slapp nokså uskadd ut fra den årlige tannlegesjekken her om dagen. Heia tannbørsten!
12.02.15:
Tidlig morgen i Tordenskioldsgate. Det putrer fra kaffetrakteren og det spraker i vedovnen på kjøkkenet. Ute er det vinter og 5-6 kuldegrader. Himmelen er farget purpurrød fra en gryende soloppgang. Jeg har nettopp hentet morgenavisen og dekket på til frokost. Ost, syltetøy og Hansens rugbrød. I tillegg litt skinke, rødbeter etc. – også tran da. Slik starter de fleste dager her hjemme. En koselig og fin start på dagen. Utover dagen blir variasjonene større. De siste 2 ukene har jeg ledet årsmøte i KrF, besøkt Øystein, evalueringstreff med middag etter «Et juleønske», gruppesamling hos Ada, foreldrekafe, besøk i Åsgårdstrand og i Wahlstrømsgate, Kulturkirke, artistgalla og møte i Koordineringsstyret for å nevne noe. Det var veldig hyggelig å besøke Øystein sist uke. Vi hentet han etter jobb på Skøyen og dro ut for å spise middag. Deretter dro vi innom et bakeri for å kjøpe med litt til kaffen som vi tok hjemme i Schouterrassen. Alltid trivelig å være sammen med Øystein. Også kjempestas å besøke Hedda og Mats forrige helg. Ekstra stas å overnatte fra lørdag til søndag. Flott å kunne bruke hele dagen sammen. Ellers veldig hyggelig å besøk Hjerterud og Gunnar i Wahlstrømsgate sist fredag. Litt underlig å tenke på at dette kanskje var siste gangen der. Huset er solgt og flyttelasset til Drammen er påbegynt. Om 14 dager er nye eiere på plass. For øvrig hyppige og trivelige elektroniske besøk til USA, Tromøya og Arendal. Tenke seg til - Sander var 3 måneder i går. Grethe markerte sin 62. fødselsdag 1. februar. Store gratulasjoner til de begge!
26.01.15:
Flott vintervær. Sol og drømmeforhold for skientusiastene inne i Nordmarka. Fruen tilhører ikke nevnte entusiastgruppe, og jeg er heller ikke fanatisk i så måte, selv om.. ja, ja.. så da spaserer vi heller hånd i hånd her i lavlandet. Litt tåke i lavereliggende strøk, men friskt og godt å få røre på seg og kjenne at -6°C biter litt på nesetippen. Det har vært en travel start på det nye arbeidsåret etter hjemkomst fra USA. Drømmer meg fortsatt litt tilbake til den lille familien i Falls Church, mens jeg sitter på kontoret på kveldstid. Det hjelper dog litt at Charlotte er flink til å sende både bilder og små videosnutter. I tillegg får vi se Sander pludre og smile på direkte-overføringer via Skype. Nydelig liten gutt! Trist å reise, men gjett om vi gledet oss til å se igjen alle her hjemme, ikke minst Hedda og Mats! De besøkte oss sist helg. Mats er blitt en reser til å krabbe. Ordentlig godgutt som synes det er spennende med alt storesøster foretar seg. Hedda sjarmer oss som bare det. Hun er så flink til å prate og sette ord på ting, og vil ha oss med i alt som skjer. «Kom bestefar, jeg skal vise deg». Som nevnt er det nye året godt i gang. Kirsten har begynt på Stadion treningssenter, jeg holder på med årsavslutninger og årsoppgjør, semesterstart i Kulturakademiet, møte med sponsorer, evaluering av juleforestillingen osv. Ellers samling i gruppa vår hos oss onsdag. I kveld er det årsmøte i Ringerike KrF. Til helgen drar vi til Åsgårdstrand. Sånn går no, dagan!

06.01.15:
Brr.. Surt og kaldt her på USAs østkyst i dag. Minusgrader. Falls Church er dekket av et 4-5 cm hvitt teppe av nysnø. Hjemme er det varmegrader og regn ifølge yr.no. Men været varier veldig på disse kanter. Søndag kveld, da vi var ute og spiste og spaserte i Old Town Aleksandra, var det 15 plussgrader. Men i dag snør det og Google.com vet tydeligvis hvor jeg er, for de sender meg følgende melding på mobilen: «Heavy snow accumulating on all surfaces. Well below freezing and visibility below half mile will continue to make for very hazardous travel conditions». Men ikke bare det, flere skoler og offentlige kontorer er også stengt grunnet snøværet. Ellers storkoser vi oss. Sander er det selvfølgelige midtpunkt og sjarmerer oss alle sammen. Sover greit om natta gjør han også. Et måltid og et bleieskift i 4-½5 tiden er det hele. Selv har jeg vært litt håndverker. Prøvd meg både som rørlegger og snekker, delvis sammen med Robert. Charlotte er overbærende og sider det blir veldig fint. Vel, vel.. Vi slo sammen nyttårsfeiringen med en litt forsinket julefeiring. Deilig mat og masser av pakker, i alle fall til Sander som fikk de fleste gavene. Det skulle da også bare mangle. Hans første jul. Masse gaver fra familie og venner i Norge. Gaven fra oldemor på Sørlandet skal gå til innkjøp av tripp trapp stol som også selges her i USA. På dagtid nyttårsaften var vi på tur til Sky Meadows State Park som ligger 6-7 mil inn i landet. Flott natur, fin utsikt og smak av historie. Jeg kunne faktisk se for meg slagmarkene fra den amerikanske borgerkrigen som raste her for ca. 150 år siden. Men inngangen til et nytt år gir rom for mer nære refleksjoner og tilbakeblikk. For 2014 var et godt år, med mange fine øyeblikk, tid med venner og familie, fest og mange hverdager, men det å bli besteforeldre til 2 nydelige gutter på ett og samme år, gjorde 2014 til noe helt spesielt.

Nyheter fra 2014 kan du les her.
Tilbake til innholdet