2013 - molokken.no

Gå til innhold

2013

Minnerike hendelser 2013

24.12.13

Endelig er julen her! En høytid vi har gledet oss til og som er så fylt med tradisjoner og gode minner. Julen gjenoppleves på nytt hvert år i glede, kos, julemat, gaver, pynt, lys og glitter. Slik det skal være sammen med innholdet i det store som hendte i en liten by i Judea lang tid tilbake. Noe av det flotteste med julen er å få være sammen. Sammen med dem man er glad i. For vår del i år med lille Hedda som bedårende midtpunkt. Heldige er vi! Henriette, Steffen og Hedda kom allerede lørdag. Veldig koselig. Bestefar og ikke minst farmor fikk mye alenetid med veslejenta i morgentimene mens mor og far sov. Øystein kom lille julaften. Vi savnet Charlotte og Robert. Men de hadde bestemt seg for norsk julefeiring på julaften med ribbe, surkål og tilbehør før Roberts familie kommer til amerikansk julefeiring 1.juledag. Hos oss starter julehøytiden på ordentlig med gudstjenesten i Sentrumkirken. I år var Byscenen vakkert pyntet og over 300 mennesker fikk høre nydelig sang, juleevangeliet og en fin julehilsen fra pastor Jørn. Jeg sleit med kraftig forkjølelse og fikk dermed oppleve hele denne fine samlingen nede fra salen, og ikke fra scenen som tidligere år. Etter mange gode juleklemmer og ønsker om en riktig god jul er det hjem til duft av deilig julemiddag, tente julelys, fyr på peisen, gang rundt juletreet og julepresanger. Jeg unner alle å bli besteforeldre. Ingenting kan måle seg med begeistringen fra de små. Hedda fortsatte å danse rundt juletreet mens hun trallet og sang lenge etter vi andre hadde gitt oss. Så pakket Hedda opp alle sine gaver, og det var ikke få, før plassen under juletreet ble fylt på nytt og Øystein med stø og vant hånd fordelte gaver til oss andre. Noe jeg synes var veldig stas da jeg var liten var at vi julekvelden fikk lov å være opp så lenge vi ville. Nå synes jeg det var veldig fint å krype til køys, mett, fornøyd og takknemlig ikke lenge etter at en ny dag har tatt til.

20.12.13
Om det stemmer at «livet begynner der komfortsonen slutter», så har jeg levd livet i det siste. På scenen i Ringerike Kultursenter i 5 forestillinger for over 2000 mennesker er absolutt utenfor min vante komfortsone, men du verden så gøy! Det å være en del av en så stor produksjon, det å møte spente og forventningsfulle barn og foreldre, musikere, sangere, lys, lyd, film og scenearbeidere og i tillegg et stort støtteapparat, er utrolig fascinerende. Hele kulturhuset syder av liv og en sitrende atmosfære er til å ta og føle på. Krevende, ja visst, men utrolig artig. Det begynte med rigg helgen før, deretter timevis med øvelser, gjennomkjøringer og generalprøve. Dyktige medspillere i Gitte som fru Juul, Thomas, Markus-Andre, Edda, Sara, Julie, Andrea, Marthe og Elia. Dyktig er også Tonje som manusforfatter og instruktør. Rollen min i år var å være bestefar, og det var jeg visst både på og utenfor scenen. Men ordentlig bestefar var jeg bare da Hedda kom for å se premieren. Hun klappet og lo, og var ordentlig med hele første akt. 2.akt tilbrakte hun i lekerommet sammen med farmor. Flott forhåndsomtale og anmeldelse i lokalavisen. Les den her. Onsdag samme uke kom Bry-seg-om avisa ut som innstikk i Ringerikes Blad. Nok et flott produkt som jeg får være stolt redaktør for. Torsdag var stab og sentrale ledere fra juleforestilling og avis til julemiddag på Brasseriet, det gamle fengselet, for å feire. Tirsdag fylte min kjære mamma år.

01.12.13
Siste uke har vært absolutt «amazing». Charlotte og Robert har vært hjemme, og vi har storkost oss hele uken igjennom. Lørdag var hele gjengen med godjenta Hedda i spissen hjemme i Tordenskioldsgate. Det ble både julegavehandling, julemarked i Riddergården og ikke minst julegateåpning på Søndre Torg. Dagen før var det nydelig thanksgivingmiddag på ekte amerikansk vis med kalkun, stuffing og alt av tilbehør hjemme hos Øystein. Robert var dyktig sjefskokk. Med tett program fyker dagene av sted. Charlotte har hatt med mormor ut til lunsj, vi har vært til middag hos Henriette og Steffen, onsdagen var vi også med og hentet Hedda i barnehagen, Charlotte og Robert overnattet et par netter i leiligheten som de jo eier sammen med Øystein i Schouterrassen 24, og jammen rakk vi en tur innom Sandvikasenteret også. En travel førjulstid er godt i gang. Fantastisk adventslunsj i Sentrumkirken i dag, Kirsten og jeg var tradisjonen tro til rakfisklag hos Eva og Tore sammen med gruppa vår for snart to uker siden, vi har hatt en liten oppussing på badet hjemme, vi var i Sandvika her om dagen sammen med Hjerterud og Gunnar for å se filmen «Detektiv Downs» med kjentfolk på rollelisten, vi har markert 39-års bryllupsdag, Hedda fylte 1½ år 28. november og Henriette og Steffen har hatt besøk av både arkitekt og snekkere i Åsgårdstrand. Lenger sør har lillebror Oddvar hatt bursdag og Hilde og Per Ivar er tilbake fra en førjulstur til London. Mange hyggelige telefonsamtaler med mamma holder meg oppdatert om det som skjer på de kanter. Noen ganger skulle jeg ønske jeg kunne være flere steder på en gang.

07.11.13

Vet dere hva!! Det blir ei jente! Det er helt sant. Hedda får en lillesøster! En ny liten fortryllende prinsesse er på vei. Ingen tvil på ultralyd for noen dager siden. Og alt er bra med både mor og barn. Far også forresten. Trygt og godt å vite at denne lille tulla blir ønsket til verden av så flotte foreldre, av en kjempeflink storesøster og en finfin storfamilie. At besteforeldrene er litt småtullete opp i det hele får så være. Vi gleder oss! Er ellers inne i en travel tid på året. Selv har jeg hatt de første redaksjonsmøter i Bry-seg-om avisa, jeg har fått førsteutkast, eller plottet som de sier, til nytt manus i «Et juleønske». Har ikke begynt å lære meg replikker ennå. Manus vil som alltid endres inn mot forestillingen. Men vi har begynt å øve likevel. Ellers er det en del å gjøre med billetter, annonsering og annen markedsføring. Oppfølging av sponsorer og samarbeidspartnere står også på agendaen. Var på Bjørn Eidsvåg konsert på Byscenen sist lørdag kveld. Kjempekonsert. Sangtekster med mening, tonesatt av brilliante musikere. Etter konserten var vi med gruppa vår til deilig hjemmelaget pizza hos Synnøve og Øyvind til langt ut i de små timer. Kirsten og jeg har også vært på GLS-konferansen i Oslo i 2 dager. Et høydepunkt også det. Etter første konferansedag var vi innom til middag hos Henriette og Steffen sammen med Øystein. Og Hedda vokser og trives. Selv etter bare en uke eller to har hun lært seg nye ting. Min kjære søster Marianne fyldte år 29. oktober. Like ungdommelig som alltid! Har begynt nedtellingen til besøk av Charlotte og Robert. Ikke lenge til nå. Vi gleder oss! «We can't wait», som Robert sier.

24.10.13

Dette har jeg gledet meg til å fortelle! Hedda skal bli storesøster! Tenke seg til – en ny liten prins eller prinsesse kommer til oss tidlig i april neste år. Gjett om vi gleder oss! Vi har sett bilde av det lille nurket i mammas mage allerede. Det å få slike nyheter tilhører livets magiske øyeblikk. Det gjør noe med deg, livet smiler, glede, takknemlighet, forventning. Vi har visst det helt siden 1. september da vi feiret Steffens bursdag i Sofienbergparken. Kjempepresang! En annen nyhet fra den lille familien, som altså snart blir fire, er at de flytter til Åsgårdstrand. De overtar huset etter foreldrene til Henriette. Etter utallige visninger i Oslo, Bærum og Asker velger de å flytte litt lenger. Jeg synes det er en klok og fin beslutning. Litt lenger å pendle til jobb, litt lenger til Hønefoss, men ellers bare fordeler. Gode oppvekstvillkår, flott eiendom, kort avstand til både skog og sjø, og bare noen minutter med bil til byer som Tønsberg og Horten. Og ikke minst, plass til besøk av farmor og bestefar. Ellers så har jeg skiftet til vinterdekk, i Sentrumkirken har vi bl.a. hatt en spennende «På Tvers» samling, hvor MiniKompaniet sang, og det var både kirkefrokost og kirkekaffe. Vi hadde også en interessant temakveld med besøk av Jan Harsem som fortalte fra dramaet da han mistet sin kone i «Scandinavian Star» under forliset i Skagerrak i 1990, og jeg var og hørte på Per Arne Dahl i Ullerål kirke forleden. I jobbsammenheng er det nå mer og mer fokus på alt som normalt hører denne tiden på året til. I år skal jeg være bestefar, også i «Et juleønske». Gru-gleder meg!

12.10.13

«Vi har ei tulle med øyne blå, med silkehår og med ører små. Og midt i fjeset en liten nese, så stor som så. Og tulla rusker i pappas hår, og ler og vinker til den som går, og baker kake og lar oss smake på alt hun får».  Det er Hedda det! Høstferien tilbrakte hun på Costa del Sol i Spania. Her ble mormor og morfars 70-års dager feiret i Marbella sammen med hele den nære familien Auensen. En reisevant liten dame med andre ord. Lørdag var Kirsten og jeg på besøk i Oslo. Spiste middag på en asiatisk restaurant før vi fikk leke litt i parken mens Henriette og Steffen gjorde noen ærend. Det er stas det! Var også innom Øystein og bisto litt praktisk. Øystein ble forresten headhuntet tilbake til Telio. Da han begynte der mandag sto det et stort oppslag på salgstavla: "Irock is back on track". Artig! Han kaller seg nemlig Irock på nettet. Ellers går nå dagene med vante gjøremål. Nåja, både og. Var innom IKEA et par dager. Kjøpte bl.a. nytt kjøkkenbord. Det gamle med 6 stoler står nå til salgs i bruktbutikken på Adaptor der Kirsten jobber. Investerte i tillegg i ny baderominnredning. Hmm.. jammen flink til å skaffe meg selv arbeid, men noe usikker på når jeg får tid til å montere? Håper å være ferdig til Charlotte og Robert kommer hjem en tur i slutten av november. Av investeringer ellers kan nevnes at både fruen og jeg har kjøpt oss nye briller. Det er neimen ikke noen billig moro i våre dager - faktisk den største investeringen denne høsten, IKEA til tross. Var på Oppvekstkonferansen i regi av kommunen i begynnelsen av oktober. Nyttig å være med på, ikke minst i bransjen jeg bruker mye av arbeidstiden på.

23.09.13

Så har skurtreskerne gjort jobben sin for i år. Kornet er i hus og enkelte åkre er allerede pløyd og sådd på nytt. Det er med høsten som med andre tider på året, det er en fin tid, man må bare passe på å nyte godværsdagene og øyeblikkene mens de er der. Som i dag tidlig da Kirsten og jeg satt ved frokostbordet og tittet ut på en vakker morgenrød soloppgang som farget himmelen over Åsbygda i øst. Enig med norgesvennen som sa: «I love Norwegian summer, but I think I am going to enjoy autumn as well». Apropos øyeblikk, et av de største i livet opplevde jeg for 32 år siden den 24. september da vår minstemann kom til verden. Esther, Kirsten og jeg feiret dagen hans sammen med Hedda, Henriette og Steffen i Schouterrassen nå søndag. Alltid trivelig å besøke, og ha besøk av Øystein! Han var hjemom en helg i begynnelsen av måneden. Steffen & Co var hjemom sist helg. Da fikk jeg hjelp til å kutte ned en stor buske som var begynt å skrante litt ved siden av terrassen. Nærmere 50 gjester hadde god plass i et flott nytt terrassetilbygg med gulvplass både utendørs og under tak da vi feiret Werners 60-års dag hjemme hos han og Trude på Jevnaker dagen før stortingsvalget. For da var jeg «utkommandert» i 2 dager til stemmestyret i Ullerål krets som har 5.521 stemmeberettigede. Hyggelig gjensyn med gamle kollegaer fra NKI sist uke. Var invitert til middag hos Kristin Vigander sammen med Henny Lindland, Bård Bårdstu, Kristina Lier Ingier, Bente Nikolaysen og Kerstin Small. Utrolig artig å møte igjen enkelte jeg ikke har sett på nærmere 15 år. Til slutt i denne omgang bør kanskje nevnes, i lys av omtalte årstid, og ikke minst med tanke på tider som kommer - vinterveden er i hus!

06.09.13

Nå er det mye bra folk som har hatt gebursdag i det siste, og flere er på gang! Sist søndag inviterte Hedda mormor, morfar, tante, onkel, oldemor, farmor, bestefar og mamma til stilig feiring av bursdagen til verdens beste pappa i Sofienbergparken i Oslo. Noen dager senere var det fest i Havstadlia utenfor Arendal. Wenche hadde bursdag. Verdens beste lillesøster, sier nå jeg! I tillegg til hyggelige bursdagsselskaper fører årstiden også med seg oppstart på veldig mange fronter. Ikke minst skole og arbeid. På Kirstens arbeidsplass Adaptor har de åpnet bruktbutikk, hvor selveste utenriksministeren var til stede under åpningen. I min sammenheng korøvelser, markedsdager, ungdomsklubb, søndagsmøter og planlegging av litt større prosjekter og arrangementer. Har faktisk begynt å tenke litt på juleforestillingen allerede, og medio oktober er det klart for en ny temakveld. Hyggelig oppstart også av fellesskapsgruppa vår i går kveld. Gikk først en fin spasertur hjemmefra, rundt Hovsenga og tilbake før kaffe og munter prat i sofakroken. Jeg gikk forresten samme turen med min gamle kollega Roger for noen dager siden. Han har kommet seg veldig etter trafikkulykken han var utsatt for i fjor høst. I USA har Charlotte og Robert hatt besøk av Hege en ukes tid. Her hjemme var Kirsten og jeg heldige og fikk passe Hedda sist lørdag kveld. Vi koste oss ordentlig med lek og sang før veslejenta sovnet i fanget til farmor. Så nydelig atte!

20.08.13

Sensommer. Morgenstemning. Sol fra klar, blå himmel. Dugg i gresset. Vindstille, men noe kjøligere og skarpere luft. De første tegn på at en ny årstid er i emning. Men vi strekker sommeren så langt vi kan. Har spasert flere lange turer i et fortsatt sommerlig landskap. Prøver å gjøre som Stig Andy sier: «Liv er bevegelse». Vi har besøkt Hjerterud og Gunnar på hytta ved Holmestrand minst 5 ganger denne sommeren. Sist lørdag i litt forsinket bursdagsfeiring for Gunnar sammen med Edel, Jørn, Trude og Werner. I går kveld en hyggelig ettermiddagstur litt mer på sparket. Vi har også vært på «9’ern» i teltet utenfor det gamle fengselet. Jailhouse Rock. Veldig bra konsert. Generelt skjer det mye bra på kulturfronten på Ringerike for tiden. Ellers har Hedda har hatt besøk av farmor og bestefar og vi skal på besøk dit igjen til lørdag. Kirsten og jeg hentet Øystein på Gardermoen sist mandag. Han kom hjem fra USA til ny spennende jobb i webbyrået Idium. Selv er jeg tilbake på kontoret hvor det er ting å ta igjen etter ferien, litt møtevirksomhet og ikke minst planlegging for en ny høst. Fin oppstartshelg i Sentrumkirken med samling på Åsatangen lørdag, og for første gang kirkefrokost i forkant av gudstjenesten søndag. Veldig bra! Verdens aller beste nest yngste lillesøster hadde bursdag, slik hun pleier å ha omtrent på denne tiden, sånn midt i august hvert år. Gratulerer med dagen Hilde!

03.08.13
Bursdag 3 dager til ende. Først sammen med Henriette, Steffen og Hedda, så noen dager senere besøk av Lisbeth og Steinar, Ulf og Solveig, Kari-Gro og John Arne og Esther. I tillegg telefoner fra Sørlandet, Lillehammer, USA og rundt om på Ringerike. Og som ikke det var nok så ble jeg behørig feiret også på hytta til Hjerterud og Gunnar på selve dagen. Der var også Daniel på 4 år. Ordentlig koselig! Dagen etter var vi i enda et bursdagsselskap hos Steinar Frøyshov på hytta på Storøya. Trivelig! Det sies at alder bare er et tall, noe jeg har tatt til etterretning, men stilltiende tenkt at det er da noe mer. Eller? Forholdet er at flere på min egen alder, som jeg attpåtil kjenner, har tatt ut førtidspensjon allerede. Og pensjon har da normalt noe med alder å gjøre? Det underlige er at det holder å vise fram tallet 62. Tenk det! Bare et tall. Men det er da ingen alder? Så da stemmer det vel da – det at alder bare er et tall – og takk for det. For min og Kirstens del er en deilig ferie over. Vi har hatt det kjempefint. Nå er det mulig det er en viss sammenheng mellom ferietilfredshet og vær, og vær som i juli i år har vi vel ikke hatt på årtier. Det er allikevel bare noe av forklaringen. Late, varme og solrike dager. Tid sammen med alle dem som betyr mest i livet vårt. Heldige! Mandag er vi i jobb igjen. Mandag begynner også Hedda i barnehagen, bare 14 måneder gammel. Tenk det! Øystein derimot, ferierer og har det som plomma i egget hos storesøster og svoger i USA. Plomma i egget? Hmm.. tror jeg skal drøye flere språklige analyser til en senere anledning.

28.07.13:

Sommerferie, sommerglede og sommeridyll! Kjempekoselig besøk av Henriette, Steffen og Hedda denne uken. Vi har kost oss i nydelig sommervær på stranda, i hagen og på terrassen med Hedda som et bedårende midtpunkt. Farmor og bestefar har i tillegg fått ha henne helt for seg selv de to første timene på morgenkvisten. Tirsdag hadde vi også et veldig hyggelig besøk av mormor og morfar, Majvor og Gunnar. Trivelige mennesker. Lørdag morgen kjørte Kirsten og jeg Øystein til Gardermoen. To ukers tur til USA på gang for å besøke Charlotte og Robert. Spennende! Senere på dagen var vi på Hadeland Glassverk hvor Hedda bl.a. fikk hilse på noen av dyrene der. Esther var uheldig fredag og skadet hånden sin. Hun måtte på sykehuset å sy flere sting i 2 av fingrene. Tur til Knattvoldstranda på Hurum fredag 19.7 for å besøke Solveig og Ulf i campingvogna. Hege var også der. Flott i sommerværet ut mot Oslofjorden og deilig med en fridag etter en ukes jobb med oppussing av Øysteins gamle soverom, som heretter får betegnelsen gjesterom. Henriette og Steffen innviet rommet etter å ha hjulpet med å sette sammen gjestesenga fra Ikea. Resultatet ble slett ikke så verst.

21.07.13:
Det er sommermorgen! Sol fra blå, blå himmel. Slik det har vært i mange dager nå. Slik sommeren var i guttedagene på Langerød. Den gang vi løp sommerbrune ut i den nye dagen med bare ben i frodig gress. Den gang hver sommerdag varte en hel liten evighet. Litt dugg i gresset i dag også, i det jeg går for å hente morgenavisen. På kjøkkenet putrer kaffetrakteren. På brødfjøla venter ferskt, grovt rugbrød fra Baker Hansen.  Kirsten er på badet. Snart spiser vi frokost sammen – under parasollen, ute på terrassen. En solskinnsdag i ferien min.

15.07.13:
Vi har hatt en strålende weekend på Sørlandet. Utrolig hyggelig å hilse på alle igjen. Kirsten, Øystein og jeg møtte Henriette, Hedda og Steffen i Tønsberg. Derfra dro vi sammen videre sørover. Hjemme på Tromøya var gårdsplassen fylt med biler. Hit til mamma og Øyvind var de kommet både Hilde og Per Ivar, Marianne og Hans, Wenche og Halid med barna og Oddvar med veslejenta Camilla (som kanskje ikke er så liten lenger). Det er noe eget med det å komme hjem. Kjenne at her hører man til, være velkommen sammen med alle sine. Og vi skjemmes bort med deilig, overdådig servering, både på Tromøya, i Havstadlia og i Gamle Bievei. Vi overnattet på Tyholmen Hotel og rakk en liten spasertur i sommerlige Arendal etter frokosten på hotellet. Deretter tilbrakte vi formiddagen i hagen til Wenche og Halid før vi avsluttet besøket hjemme hos Marianne og Hans. På vei hjem var vi innom til kveldskaffe hos Auensen i Åsgårdstrand. Bedre start på ferien kunne vi ikke ønsket oss. Heller ikke værmessig. I mitt forrige innlegg klaget jeg litt på været, men det er det ingen grunn til lenger. Sol fra nærmest skyfri himmel. Varme, late dager og lange, lyse sommerkvelder. Siden sist har vi også besøkt Hjerterud og Gunnar på hytta i Holmestrand, spist middag hos Sigrun og Steinar på hytta på Storøya og sett årets utgave av Hønefossrevyen. «Livet er ikke det verste man har», sa danske Benny Andersen, og han var absolutt inne på noe.

Koselig med gruppe

01.07.13:
Det er høysommer, det er juli måned. Den nye dagen våkner grytidlig. På denne tiden av året er det dag nesten hele tiden. Døgnet unner seg kun en kort natts søvn, og det først etter en lang lys sommerkveld. Men sommerværet da? Det med sol, varme og badetemperaturer? Hvor blir det av? St.Hans aften regnet bort. Kirsten og jeg spaserte en tur i Holebyga før det begynte å regne for alvor. Sindre inviterte oss på kaffe da vi traff ham utenfor innkjøringen der han bor. Tore fyller 50 år denne sommeren og han og Eva inviterte slekt og venner til stort hageselskap hjemme i Åsbygda søndag. Veldig hyggelig, flott stemning og masse deilig grillmat. Tore hadde festet et digert segl over det meste av hagen, men det regnet ikke, utrolig nok! Grillmat var det også da gruppa vår hadde sommeravslutning hos Ada & Geir for et par uker siden. Ellers har vi arrangert Sommerakademiet i Kultursenteret sist uke med kjempefin forestilling i Bysalen Amfi torsdag. Jammen er det mange flinke, unge talentene på Hønefoss. Periodisk service på bilen her om dagen. Det eneste som ble gjort, i tillegg til oljeskift, var å oppgradere programvaren i bilen. Ja, slik er det blitt, der som på pc’en.


19.06.13:
Hipp, hurra! Lottemor har bursdag! Jeg husker ikke sist Charlotte var hjemme på bursdagen sin. Det må være mange år siden. Sukk! Det å være til stede per telefon er ikke helt det samme. Men heldigvis fikk vi markert bursdagen hennes litt på forskudd da vi vår på besøk i mai. En trøst er at Robert er veldig flink ved slike anledninger. Mye bra folk har bursdag for tiden. Hyggelig å være med på Petter Liens 80-års dag som ble feiret med stor Cafékonsert i Bysalen Amfi søndag kveld. Fra lørdag til søndag hadde vi besøk av Hedda som kom for å feire farmor sammen med mamma, pappa og onkel. Det er kjempestas! Vi var også sammen fredag kveld. Steffen hadde invitert Henriette på date mens Kirsten og jeg storkoste oss sammen med Hedda. Torsdag var jeg en lyntur med henger til Ikea for å kjøpe ny gjesteseng som for anledningen var på tilbud. Oppussing av gjesterommet er blant sommerens kanskje litt for mange planer.

12.06.13:
Jenta som fikk meg til å oppføre meg som en stammende tulling med heftig hjertebank, svette hender og blussende kinn for 40 år siden hadde bursdag i går. Og ja - er stolt av min flotte kone! Og det gjør ikke noe at hjertebanken fortsatt er der. Dagen ble markert med middag og røde roser og i dag var det dameselskap i Tordenskjoldsgate. I dag ble også lekeapparatene på Søndre Torv åpnet. Ordføreren klippet snora sammen med barn fra Dalsbråten barnehage. Hyggelig å være til stede, og fint at vi ut i fra Positiv Oppvekst og Bry-seg-om aksjonen kunne bidra med profilering i avisa vår, og litt økonomi. På kvelden var det rådsmøte i Kultursenteret hvor jeg ble gjenvalgt som nestleder i Rådet. Siste uke dro Kirsten med 8-bussen til Oslo for å passe Hedda. Både Henriette og Steffen måtte på jobb. Jeg møtte dem på lekeplassen i Sofienbergparken da jeg dro innover på ettermiddagen. Ordentlig kos! Vår også innom Øystein på vei hjemover. Vi avsluttet mai måned på beste måte med grillselskap hos Lisbeth og Steinar sammen med Ulf og Solveig. Og juni ble startet på aller beste måte ved å være invitert til Gunnars 60-års dag, som ble feiret med nærmeste familie på hytta i Holmestrand. Gunnar er en flott fyr og en veldig god venn som vi setter stor pris på. Heldige er vi!28.05.13:
Tenke seg til - lille, nydelige Hedda er allerede 1 år! Verdens beste Hedda! Den aller fineste i hele verden! Hun er godjenta til så mange, også til bestefar. Stor jente har hun blitt, lært seg å gå har hun gjort, og hun danser til musikk. Smile gjør hun stort sett hele tiden. Er det noe rart at bestefar er helt fortapt? Bursdagen ble feiret 3 hele dager til ende. Lørdag sto mormor, morfar, farmor, oldemor, onkel og bestefar på gjestelisten. Søndag var det ytterligere familiebesøk, og på selve dagen var det stor barnebursdag. Nå gleder vi oss til sommeren som ligger foran.

22.05.13:
Tilbake på norsk jord. Litt tommelomsk i hodet etter en lang reise. Både Kirsten og jeg sliter med å få sove på flyet. Flysetene på økonomiklasse inviterer da heller ikke til noen tornerosesøvn. Værmessig kontrast fra solfylte og sommervarme Virginia til regn og kun få varmegrader da vi landet på Gardermoen. Men vi har hatt en kjempetur. Kunne ha reist tilbake allerede i morgen. Søndagen feiret vi nasjonaldagen i Carderock Park med gratis pølser, brus og is, sponset av bl.a. den norske ambassaden i Washington DC. Vi gikk i tog, det var tale av ambassadøren og vi sang «Ja vi elsker» akkompagnert av Rockville Brass Band. Mandag var familien Agnew sammen med Ursala og Walter til middag hos Charlotte og Robert. Ursala og Walter kan fortsatt en del norsk etter oppholdet i Norge for ganske mange år siden.


18.05.13:
Har vært en tur på Ikea her i Virginia. Charlotte skulle supplere noen innkjøp. Konseptet er identisk med det norske, eller kanskje mer presist det svenske. Produktene de samme. Masse folk også her. Men nå har jeg tatt med meg pc-en til Tyson Corner. Sitter i bokhandelen Barnes&Noble med en kaffe fra Starbucks. Store plakater på veggene av gamle klassikere. «Gone with the Wind», «Go tell it on the mountain», «For whom the bell tolls» osv. Leser litt web-aviser fra gamlelandet. Chatter med Øystein på FB. Han og Steffen er i Hønefoss for å besøke mormor. Hyggelig! Nasjonaldagen feiret Charlotte, Kirsten og jeg Down town Washington DC i nydelig sommervær. 83°F for å holde oss til det amerikanske. Ca. 28°C. Ruslet over broen inn til Georgetown. Smakte på de berømte lokale Cup Cakes herfra, før vi spaserte videre. Lunsj utenfor et av George Washington universitetets mange campuser. Universitetet hvor far til Robert arbeider som professor og Dean. Graduation day. Masse unge mennesker i sine karakteristiske sorte kapper og «square academic caps». Deretter spaserte vi videre til Lincoln Memorial og ned til National World War II Memorial og derfra langs National Mall til det Hvite hus. Tilnærmet samme strekning tilbake. Medbrakt plaster forhindret trolig noen gnagsår. Lang og flott spasertur langs Washingtons brede sidewalks. Vi startet som nevnt ved lunsjtider og var ikke tilbake til hvor vi parkerte bilen før mørket senket seg over den amerikanske hovedstaden. Da var det tid for middag. Sydlandsk stemning ute på terrassen på restaurant Sweetwater. Robert hadde enda en lang dag med jobb og studier. Han satt og rettet eksamensoppgaver da vi kom hjem kl. 22:30. Dagen før dro vi til Ashburn, et stykke utenfor Dulles flyplass. Her ute bor det enormt mange mennesker og det bygges fortsatt ut i stort tempo. Det bor tross alt over 8 millioner mennesker i Virginia som i størrelse er noe mindre enn de 3 nordligste fylkene i Norge hvor det til sammenligning bor ca. 465.000 mennesker. På vei til Ashburn var vi innom byen Reston Town Center. Her inntok vi en meksikansk lunsj av det absolutt utsøkte slaget. Må på slanker’n når jeg kommer hjem! Kvelden tilbrakte vi i trivelige Kingstown. Formiddagene har vi de siste dagene prøvd så godt vi kan å bistå litt med ferdigstilling av leiligheten til Charlotte og Robert. Handler om finish og småplukk. Sluttresultatet blir veldig bra!

15.05.13:
Sitter og koser oss på Panera Bread. Et av våre favorittspisesteder hva gjelder lunsj her i USA. I dag også på favoritt Paneraen i Kingstown, den Kirsten og jeg besøkte første gang vi her. Her har de deilig grovt brød til nydelig broccolisuppe med velsmakende sandwich til. Nam! Charlotte og Kirsten er på handletur. Jeg har med pc’en og chatter litt med Øystein på Facebook, leser mail og norske nettaviser. Fri tilgang til kaffe, og som antydet, gratis nettilgang. Dette er ferie for meg. I går dro Henriette, Hedda og Steffen tilbake til Norge. De kom overraskende på besøk til Charlotte sist søndag. Kirsten visste heller ikke noe da vi ankom et par dager senere. En avtale mellom Robert, Steffen, Øystein og meg. Morsomt å se når de ikke tror sine egne øyne. Glede og vanntro om hverandre. Vi har hatt en strålene uke sammen. Ikke minst har det vært kjempekoselig å være sammen med solstrålen Hedda. Leke, kose og ha det gøy. Vi har hatt lange fine spaserturer i et sommerlig og frodig nærmiljø rundt Falls Church hvor Charlotte og Robert bor. De har også fått det flott i leiligheten de kjøpte. De har vært utrolig flinke, pusset opp og bare siden november i fjor har leiligheten etter oppussing hatt en betydelig verdiøkning. Første dag i USA spiste vi frokost ute. Kun blåbærpannekaker med sirup på menyen. Hmm.. ikke bra, men godt da! Søndag var det «Mothers day» på disse kanter. Steffen ordnet både kake, blomster og ballonger – også det til frokost. Senere på dagen manikyr for damene. Jeg ble også invitert, men takket nei. Det var liksom noe som «butta». Robert slo imidlertid til. Vi har selvfølgelig hilst på familien Agnew som var innom til middag på morsdagen. Robert er jo en mesterkokk. Hugh var innom til kaffe et par dager tidligere. Han hadde en konferanse han skulle reise til en ukes tid og rakk derfor ikke middagen. Tur sammen med Hedda, Henriette og Steffen til Old Town Alexandria. Fint å «henge på» de unge reisevante med bruk av buss og Metro. De unge dro også til Georgetown en dag, mens Kirsten og jeg satt og ventet på en rørlegger som «aldri» kom. Vel, han kom 3 timer forsinket. Det er tydeligvis her som hjemme. Ellers dagstur til gigantkjøpesenteret Tyson Corner. Der tilbrakte jeg nesten 5 timer i biblioteket mens de andre ruslet rundt på storsenteret. Kaffe og internett-tilgang også der. Tur sammen med Charlotte og Robert til Capitol Hill en ettermiddag. Flott boområde øst for DC sentrum. Ellers er nok Starbucks stedet vi har besøkt flest ganger fram til nå. Her har vi sløst med tid, under parasollen, i sola, i sommerlige, frodige og vakre Virginia. Her tror jeg faktisk jeg kunne ha slått meg til, hadde det bare ikke vært så langt hjemmefra.

06.05.13:
Flott konfirmasjonssøndag i Sentrumkirken med over 300 tilstede fra familie, venner og bekjente på Byscenen. Jeg hadde gleden av å lede høytideligheten. Hyggelig besøk hos Sigrun og Steinar sammen med Ulf og Solveig fredag. Gruppa vår var samlet hos Synnøve og Øyvind torsdag kveld. Onsdag kjempekoselig besøk av Hedda, Henriette, Steffen og Øystein. Sist søndag innom Elisabeth Aurdal som fylte 60 år denne dagen etterfulgt av en storartet vårkonsert med ArtKompaniet. Jeg kjørte storskjerm og det litt utrolige var at i det jeg skulle starte filmen som skulle vises, ringte Charlotte på Skype. Dette kom naturlig nok inn på pc’en hvor jeg har Skype installert. Jeg jobbet febrilsk med å stoppe samtalen, som ellers ville ha blitt hørt utover høyttaleranlegget, samtidig som jeg skulle starte framvisningen, hvilket medførte at kun lyden fra filmen ble hørt. Bildene kom først 15-20 sek senere. Svett! Heldigvis gikk resten bra. Trist nyhet for et par uker siden. Vår gode venn gjennom mange år, Kjell Surland-Hansen døde nokså brått, kun 69 år gammel. Begravelse fra Norderhov kirke med stort minnesamvær på Filadelfia i etterkant.

20.04.13:
Nå er våren her! Det er ingen tvil lenger. I dag trippet Linerla på plenen utenfor kjøkkenvinduet! Dette første møtet synes jeg er like trivelig hvert år. Det er attpåtil lørdag, det er sol og det er faktisk tid for litt hagearbeid. Vask av terrassegulv, kosting av grus og bøss langs oppgang og utenfor garasje, kanskje også litt vask av bil og hva som ellers måtte dukke opp av lystbetonte gjøremål. Kirsten dro til Oslo for å besøke Øystein. Disse to er familiens mest urbane og planen er å shoppe litt sammen i tigerstaden. Onsdag gjorde jeg det jeg kanskje bør gjøre oftere. Det frister i alle fall til gjentagelse. Jeg tok meg fri fra jobb! Tenke seg til, midt i uka! Kirsten hadde også fri så vi dro tidlig til Sandvika. Der hadde vi avtalt å møte Hedda og Steffen som kom med lokaltog fra Oslo. Kjekt med pappaperm. Vi tok turen ut på Kalvøya. Flott turterreng. Medbrakt lunsj som vi inntok på en krakk i sola. Ordentlig kos. Senere dro vi inn på Sandvika Storsenter og brukte tid på lekerommet «Småsenteret». Her koste vi oss sammen med Hedda og masse nye spennende leker. Vi var der helt til Henriette kom fra jobb. Hun jobber som kjent i Sandvika. Ellers er vi ute på spasertur rett som det er. Vi spaserte f.eks. rundt om på Grünerløkka med barnevogn for bare en drøy uke siden. Spaserte også sammen med gruppa da vi hadde samling hos Eva og Tore i Åsbygda i begynnelsen av måneden. I tillegg så lange turer vær og føreforhold og rygg og hofter tillater hver helg. Ellers kan nevnes hyggelig bursdag hos Hjerterud 8.april, fin og interessant temakveld med Egil Svartdahl sist uke, kafébesøk sammen med Hjerterud og Gunnar på Hadeland Glassverk søndag, etter besøk i kirken av Cristina og Stelica fra Boiu i Romania. Charlotte og Robert var uheldig og fikk vannlekkasje her om dagen. Varmtvannsberederen som står i et skap på kjøkkenet hadde begynt å lekke. Vann hadde bl.a. sivet ut og inn under det nylagte parkettgulvet i stua. Store deler av gulvet må skiftes. Uff av meg. Må også ha ny bereder. Heldigvis dekker forsikringen det meste, men allikevel. - Skulle jeg ønske du var her, sa Charlotte litt oppgitt da hun ringte og fortalte hva som hadde skjedd. Det skulle jeg mer enn gjerne ha vært, men jammen er de flinke og ordner opp. Så stolt atte!

01.04.13:
De senere år har jeg som Bjørnson valgt meg april, den første av de ordentlige vårmånedene. Når sant skal sies så var valget ikke så vanskelig når nå mars måned nærmet seg slutten. Og med den var også en fin påskehøytid vel overstått. Vi har hatt besøk av Hedda, Henriette, Steffen og Øystein. Hedda har lært seg å krabbe, og jeg skal si det går unna! Rundt sofaen, under salongbordet, ut på kjøkkenet, opp trappetrinnene i gangen og tilbake igjen. Kjempegøy! Det å være bestefar kan anbefales! Det å være svigerfar er heller ikke dumt. Vi feiret bursdagen til Henriette mens de var hjemme. Den lille familien dro videre på hytta til Auensen siste del av påsken. Øystein dro til Hafjell sammen med Ivan og Andreas. Øystein hadde en laseroperasjon på det en øye i begynnelsen av påskeuken, men han er ikke av den typen som setter seg inne av den grunn. Gikk med lapp på øyet et par-tre dager, deretter ut i skibakken. Kirsten og jeg var i hyggelig selskap hos Ulf og Solveig langfredag, felleskirkelig påskegudstjeneste skjærtorsdag og ellers flere fine spaserturer i det flotte været. Siden sist har også Robert hatt bursdag og bror Øyvind har bursdag i dag 1. april. Spasertur i Åsbygda sammen med Sigrun og Steinar da vi var innom der palmesøndag. I USA er Charlotte og Robert i innspurten med oppussing av leilighet. Det har vært en del forsinkelser som følge av at det har tatt veldig lang tid å få ting godkjent i borettslaget, men nå er alle ting formeldt godkjent og på plass. Leiligheten er pusset opp med alt fra nytt kjøkken og ellers fra gulv til tak i alle rom og framstår nå som helt ny. Vi gleder oss til å se! For nok en gang å sitere Bjørnson og mange hyggelige telefonsamtaler til hjemtraktene sørpå: også på Sørlandet er det vårtegn å se.

17.03.13:
Våren lar vente på seg. Etter noen fine dager med varme fra det vi håpet var en tidlig vårsol, så laver snøen ned igjen i dag. Ikke unormalt ut i fra hvor vi er på kalenderen, men vinteren har vært lang i år. Ser derfor mer enn vanlig fram til varme, til foråret som danskene kaller det, til lave sko og til den første blåveisen. Skiene frister dessverre ikke så mye lenger, til tross for strålende forhold i lokale skiløyper like i nærheten. Apropos ski var det veldig artig å høre Anders Jacobsen fortelle fra hoppsportens formel 1 da vi i Positiv Oppvekst arrangerte «Tett på Anders» på Klækken Hotell i begynnelsen av mars. Over 170 hoppinteresserte var til stede. Svigermor Esther fylte 93 år i slutten av februar, og der var blant mange andre også oldebarnet Hedda til stede for å gratulere. Hyggelig samling på Jevnaker med gruppa vår for noen dager siden, innspilling av et lite filminnslag for På Tvers-samlingen sist søndag, regnskaper og budsjetter, styremøter og årsmøte i kirken for å nevne noe. Travle dager hvor tiden flyr. Ble igjen minnet om det da det allerede var tid for EU-kontroll av bilen her om dagen. For tiden den flyr og jeg har ikke lenger «ny bil». Sånn er det bare.

18.02.13:
Jeg har en snikene fornemmelse av at jeg egentlig er litt lat. Sånn i bunn og grunn. Har prøvd å analysere det faktum at flere kvelder er tilbrakt på sofaen denne uken. Må til og med innrømme at jeg synes det har vært behagelig. Har kommet til at dette må da være et snev av det gode liv? Hvilket jo ikke er å forakte. Men nå er det jo måte på hvor dyp selverkjennelsen skal være, i alle fall i forhold til hva man bør tilkjennegi i spalter som dette, så jeg jobber derfor litt overtid i kveld, bare sånn for sikkerhets skyld. Ellers flyr nå dagene i vant stil med ulike gjøremål, møter, bursdager, tannlegetime, spaserturer, frokost med trivelig vedfyring i kjøkkenovnen osv. Vi hadde hyggelig overnattingsbesøk av Hedda sammen med mamman, pappan og onkel i begynnelsen av måneden, og den aller første dagen i februar fylte min kjære søster Grethe 60 år. Men ingen selskapeligheter. Hun og Bent var reist bort på dagen. Til tross for iherdig etterretningsvirksomhet, kunne ingen svare på til hvor. Men mer feiring blir det nok når også Bent fyller 60 år neste måned. Ellers var mamma uheldig, falt og måtte på sykehuset her om dagen. Det ble en tøff omgang, hun ble liggende en stund før Øyvind kom hjem, men det går heldigvis bedre nå. Kanskje en trygghetsalarm bør vurderes? Måtte ha elektriker på besøk sist søndag. Problemer med hovedkabelen inn til huset. Typisk at det skjer på en søndag, men også det er bedre nå. Og ellers? Jo - billettene til årets USA-tur er bestilt! To uker medio mai. Gjett om vi gleder oss, Kirsten og jeg.

24.01.13:
Brr.. mer enn 40 graders forskjell mellom inne og utetemperatur i flere uker nå. Iskaldt ute. Godt og varmt foran peisen inne. Mandag var Kirsten og jeg på besøk hos Hedda og Steffen. Steffen og Henriette deler fødselspermisjonen ved å jobbe annenhver uke nå etter jul og fram til påske. Heldigvis ikke fullt så kaldt denne dagen. Dermed ble det en lang og fin spasertur rundt om på Grünerløkka og gamle Oslo. Farmor fikk trille barnevogn. Kaffe på Waynes Coffee. Middag hjemme hos Hedda, Henriette og Steffen. Kveldskaffen tok vi hos Øystein. Flott med en fridag i ny og ne. Men vi sitter altså en del foran peisen nå for tiden, både hjemme og i Bakeriet på Hadeland glassverk. På Hadeland sist søndag sammen med Hjerterud og Gunnar. Som tilbehør er det ved slike anledninger varm sjokolade som gjelder. Kirsten har vært på to dagers seminar på Hurdalssenteret i forbindelse med jobben og jeg på evalueringsmøte etter juleforestillingen for å nevne noe. Sammen var vi på møtet for å «ta pulsen» på kirken i Kultursenteret og vi har hatt fellesskapsgruppa til koselig samling hjemme hos oss nå på onsdag. Ellers har Øystein fått leieboer. Han og Charlotte leier ut det ene store soverommet i Schouterrassen 24. Hyggelig 70-års lag hos Liv Vatne på lørdag. Familie og venner samlet på General Hotel på Helgelandsmoen. Men 70-års lag? Det slår meg at jeg er i færre 30-års lag nå enn før. Hmm…? Charlotte og Robert er i full gang med oppussing av leiligheten de kjøpte rett før jul. Blir spennende å se hvordan de har fått det når Kirsten og jeg tar en tur dit litt senere ut på vårparten. Gleder oss!

06.01.13:
Vi er godt i gang med det nye året allerede etter en deilig julefeiring sammen med alle våre. Ekstra koselig var det å ha Charlotte hjemme til jul. Som de stolte besteforeldre vi er så var det også ekstra stas med lille Heddas aller første jul. Hedda, Henriette og Steffen kom til oss 2. juledag og vi dro sammen inn til Charlotte og Øystein som inviterte hele gjengen til juleselskap 4. dag jul i deres trivelige leilighet i Oslo. Flinke er de alle sammen. Fineste familien i hele verden! Turbulent reise tilbake til USA for Charlotte. Slitsomt med mye vind og mye venting. Hyggelig selskap nyttårsaften sammen med Lisbeth og Steinar hjemme hos Gunnar og Hjerterud. Øystein feiret med venner i Oslo. Hedda, Henriette og Steffen var på hytta til Auensen, Esther hos Hovland og Charlotte og Robert feiret på amerikansk vis. Som nevnt er vi godt i gang med det nye året. Noen lange arbeidsdager innledningsvis for å ta igjen noe av det jeg ikke rakk før jul. Lørdag var vi på IKEA sammen med Øystein for å gjøre noen innkjøp og klargjøre til utleie. En venninne av Øystein flytter inn på det ledige rommet senere i dag. Ellers har vi fulgt litt med på sporten på TV. Ikke minst hoppuka med Anders i spissen. Det vil vel være å dra det litt langt å si at VG gjorde et intervju med meg i sakens anledning, men jeg ble da om ikke annet så vidt nevnt i søndagsutgaven i dag. Ja, ja.. VG vinkler nå saken som de vil. Artikkelen kan du lese her.

Nyheter fra 2012 kan du les her.

Tilbake til innholdet