2016 - molokken.no

Gå til innhold

2016

Minnerike hendelser 2016
15.12.16:
Endelig kan vi fortelle hele verden at Sander skal bli storebror!  En fortryllende liten norsk/amerikaner kommer til oss i juni neste år. Familien på 3 skal bli til 4 når lillebror kommer. For ja, det blir en liten prins igjen. Kjempestas! Så heldige vi er, mormor, bestefar, tante, onkler og 2 søskenbarn i Åsgårdstrand sammen med oldemødre og hele storfamilien. Har ikke vært enkelt å holde på denne hemmeligheten siden vi fikk vite det helt i begynnelsen av oktober. Men nå kan vi fortelle at alt er bra med lillegutt som vokser og trives i mammas mage. En annen nyhet denne høsten er at vi har kjøpt oss leilighet. Vi flytter bare noen hundre meter opp til St.Hanshagen boligsameie i Ankersgate. Leiligheten ventes å stå ferdig senhøstes neste år. Blir spennende. Vi har pusset opp kjøkkenet og er ellers i gang med litt finish her og der med tanke på å selge boligen vi har bodd i de siste 30 årene. Blir litt spesielt. Har oppdaget hvor utrolig mye vi bare har stablet bort og samlet på. Det har blitt mange turer til Trollmyra for å kaste ting. Vi har heldigvis fått en hyggelig takst på huset, for jammen tar Tronrud Eiendom seg godt betalt. 3,5 mill. for drøye 80 kvm. Det har vært en innholdsrik høst. Sander er i ferd med å bli stor gutt. Han feiret 2 års dagen 11.november på storstilt vis med 35 gjester fra barnehage og vennekrets. 29. oktober arrangerte vi, etter 10 hektiske øvelser, en stor Gospel-konsert på Byscenen i Kultursenteret. Dyktige folk fra egne og innleide rekker med ordentlig driv og fullt trøkk. Musikk etter min smak. Koselig samling noen dager i etterkant hvor vi så film fra konserten. Av andre ting jeg husker i farten så var Kirsten og jeg i 70-års lag til Frode Teslo på Hallingby i slutten av november. Vi var i begravelse og minnesamvær på Klækken etter moren til Jørn som døde nokså brått. Vi har sett «Kongens nei» på kino og vært på den store årlig GLS-konferansen i Oslo 2 dager. Innimellom all travelheten som jula bringer med seg så har det heldigvis blitt tid til besøk av og hos gode venner også. Rakfisklaget i gruppa vår hos Eva og Tore er blitt en flott førjulstradisjon. Så har vi vært i Åsgårdstrand og hatt staselig besøk av Hedda og Mats som har besøkt farmor og bestefar hver for seg sammen med Steffen. Kjempekoselig. I tillegg til vanlig gjøremål har jeg også i år vært redaktør av «Bry seg om» avisa. Med mange dyktige medarbeidere ble det et flott produkt som distribueres til hele distriktet sammen med lokalavisen. Se den her. Så har det vært øvelser og atter øvelser med tanke på «Et juleønske». I år har jeg pyntet på CV min ved å kunne vise til erfaring som juletreselger. 5 forestilling, med 130 aktører på scenen, 120 frivillige medarbeidere og 2300 publikummere. Les omtalen i RingBlad her. Og jammen er jeg blitt intervjuet i årets julekalender i samme avis. Den kan du lese her.
28.09.16:
Trodde nesten høsten hadde glemt oss, men i går var’n innom med en ordentlig forsmak. Regnvær og skikkelige vindkast. Måtte faktisk redde en del ting som sto løst på terrassen. Men i dag var sola og det gode sensommerværet tilbake slik det har vært det meste av september. Ellers er det oppstart av mange ting på denne tiden av året. Kulturakademiet med foreldrekafe, sangprosjektet Gospel Explosion med 10 øvelser før stor konsert i slutten av oktober, semesterstart for gruppa vår hjemme hos oss, Ringeriksdagen på Søndre Torv, Mats og Hedda er i gang i barnehagen, det samme er Sander for første gang. Det var også fest i den lokale kirken som Robert sogner til i USA da Sander ble barnedøpt der 11. september. Det er tilbakelagt to bursdager for verdens to topp rankede søstre, jeg vet faktisk ikke om noen bedre, Hilde 16. august og Wenche 3.september. Så ble det Øysteins tur 24. september. Han varmet opp i forkant ved å være DJ i hele 3 barnebursdager i diskoteket på Freezone i begynnelsen av måneden. Deretter var det invitert til fest på selve dagen i Schouterrassen 24 før man tok en tur for å se hva som rørte seg i Oslo «by night». Kirsten og jeg dro inn for å feire dagen etter. Spasertur ned til Grünerløkka hvor det ble italiensk pizza på menyen. Fortreffelig! Vi har også vært i bursdagslag hos Ragnhild og Magne, og i selskap hos Lisbeth og Steinar. Når ikke vi er på fest driver vi fortsatt og rydder i kjelleren. Du verden hva det er mulig å samle i løpet av 30 år - når man har litt for god plass, men nå begynner det å hjelpe. Men det er ikke bare jobbing. Spaserturer i godværet i Holebygda, middag på Rustad kafe på Sokna og stadig vekk en softis på Garntangen for å nevne noe. Har ellers begynt å interessere oss litt for leilighetsmarkedet. Ingen bråhast, men tanken er i ferd med å modnes, så får vi se. Er vi heldige kan det bli litt mindre å passe på etter hvert. I kirkesammenheng har vi hatt hyggelige besøk av TV-2 pastor Egil Svartdahl, og også Ivan og Andrea var innom for å fortelle om sitt opphold på Hawaii og i Asia. Og tro det eller ei, jeg har laget ferdig plakaten for årets juleforestilling! Det nærmer seg jul! Bare nevner det…
01.09.16:
Tilbake i hverdagen. En super og innholdsrik august er tilbakelagt. Nesten vanskelig å sette ord på alt som har vært, men opplevelsen og den gode, varme følelsen etter flere uker sammen med barn, barnebarn og familie tar jeg med meg inn i månedene som kommer. Takknemlig! Kirsten og jeg møtte Charlotte, Robert og Sander på Gardermoen 8. august. Sander smilte gjenkjennende da han fikk se oss. Ordentlig godgutt! Helt perfekt som alle våre tre barnebarn. Perfekt kan vi på ingen måte si at leiebilen fra Rent-A-Wreck var. Men Robert var fornøyd og synes den lille Yarisen var god og kjøre selv om den så ut som om den hadde vært i krigen. Henriette hadde skaffet barnesete. Deretter løp dagene av sted. Først frokost, så kjøre bil med Sander på stuegulvet før jeg dro på kontoret. Minnerike dager. Fra Hønefoss til Åsgårdstrand for å besøke kusine, fetter, onkel og tante. Herfra dro Kirsten og jeg sammen med Charlotte, Robert og Sander for å besøke oldemor på Tromøya. Grethe og Hilde hadde disket opp etter alle kunstens regler. Utrolig hyggelig å møtes igjen. Fra Tromøya dro vi videre til Kristiansand. Overnattet på hotell før vi brukte hele neste dag i Dyreparken. En turistattraksjon av dimensjoner. Kirsten og jeg var invitert til Majvor og Gunnar hvor vi overnattet både på tur ned og på vei hjem. Gjestfrie og veldig hyggelige mennesker. Charlotte, Robert og Sander ble igjen noen dager hos Hedda, Mats, Henriette og Steffen. Øystein kom også nedover fra Oslo. Sommer i idylliske Åsgårdstrand. Så kom hele gjengen til Hønefoss et par dager for bl.a. å være med da Sander ble barnevelsignet i Sentrumkirken. Steffen og Øystein var faddere. Ellers har «amerikanerne» hatt et tett program med både besøk av og besøk hos venner og kjente, hos Øystein i Oslo og ikke minst hos oldemor Esther. Fine dager også på Hadeland glassverk og Kistefossmuseet. Jeg var litt bråkjekk da jeg skulle vise fram at det var mulig å gå mellom de pulserende vannsøylene i den nye store vannskulpturen. Det gikk dårlig. Jeg feilberegnet ordentlig og ble søkk våt. Men solen skinte og jeg dro hjem for å skifte. Sånn gikk no dagan. Litt blank i øynene da vi vinket farvel og takk for nå på Gardermoen 27.august. Tomt og rart da vi kom hjem. Ingen Sander å leke med. Dagen etter var vi igjen i Åsgårdstrand for å feire bursdagen til Steffen. På vei hjem stakk vi innom Hjerterud og Gunnar i Drammen som disket opp med nydelig tapas. Ellers tar jeg med at Kirsten og Eva var ute og plukket blåbær en dag før amerikabesøket. Hjemmelaget syltetøy til frokost. Nam-nam!
01.08.16:
Da har jeg dytta et 5-tall bak 6-tallet og fått bytta ut det 4-tallet som sto der fra før. På den måten har jeg fått et nytt tall jeg kan kalle min nåværende alder. For alder er bare et tall har jeg hørt. Ble spandert på lunsj av gode kollegaer på kontoret, og marsipankake av fruen da jeg kom hjem. I tillegg hilsninger fra fjernt og nær, ikke minst på Facebook. Stor stas! Bursdagsselskap blir det når Charlotte, Robert og Sander kommer til Norge neste uke. Gjett om vi gleder oss! Sist helg var vi barnepike for Hedda og Mats da Henriette og Steffen var invitert i bryllup. Kjempekos! Veldig populært at også onkel var med. Lek og moro, inne og ute. Hedda er ei søt og oppvakt lita frøken. Bare fire år, men du verden hva hun kan og får til. Mats er blitt stor gutt og flink til å prate og ikke minst en reser på sparkesykkel. Stolte besteforeldre! Hyggelig prat med Torben og Lorne da de var innom Esther forleden. Ellers meldes det sørfra at det er funnet spor etter ulv på Tromøya. Det ble satt i gang jakt, men ulven hadde trolig forlatt området. Uansett nokså spennende. Ikke fullt så spennende er det å male kjøkkenet. Kirsten og jeg har nå holdt på i flere dager. Vegger, lister, vinduer og dørkarmer. Helt innafor det når gradestokken innimellom viser 25⁰C utafor. Noterer ellers at Aurisen var innom til 2-års service her om dagen. Tiden flyr!
20.07.16:
Kjempekoselig besøk av Hilde og Per Ivar noen dager. Flott å kunne bo under samme tak. Lange hyggelige kvelder med munter prat til kaffe og kortreiste jordbær fra Røyse. Frokost med ferskt brød fra Baker Hansen. Vi har spasert elevelangs, spist middag på Salt&Pepper, besøkt Kistefoss-museet og Hadeland Glassverk. Vi har også grillet på terrassen. Litt duskregn var ingen hindring. Vi plasserte grillen under den store parasollen. Øystein kom også en tur fra Oslo. Trivelig! Flere dager i forveien var huset fylt av lek og barnelatter. Hedda og Mats sammen med Henriette og Steffen. Da er det travel aktivitet, glede og begeistring – og en og annen tåre innimellom. Vi var også på Kistefoss-museet og Hadeland Glassverk. I tillegg besøkte vi oldemor. På lekeplassen utenfor plukket vi modne bringebær. Lørdagen ble tilbrakt på Røssholmstranda i nydelig sommervær. Og på kvelden måtte grillen til pers på nytt. Sommerdager hos farmor og bestefar på Hønefoss. På vei hjem fra glassverket fikk jeg en ordentlig smell i frontruta på bilen. En relativ stor stein fra bilen foran traff med et brak. Frontruta måtte skiftes. Ellers har jeg med god hjelp av Øystein omsider fått på plass lister langs trappetrinnene opp til 2.etg. etter oppussingen. I tillegg er ryddeprosjektet i kjelleren godt i gang. Sist uke var vi til kveldskaffe på hytta til Sigrun og Steinar sammen med Kari-Anne, Annar, Arne og Petter. Et slag boccia i etterkant. Vi var to lag, og til tross for iherdig innsats havnet jeg på det som viste seg å bli «nederlaget». En dagstur til Åsgårdstrand har også stått på programmet. Turer vi gleder oss til. Øystein var uheldig og skallet panna i klesskapet forleden. Blodig og forslått dro han til legevakta og fikk sydd 4-5 sting. Han har ellers fått ny leieboer til rommet han leier ut. Fint å ha en ny på plass allerede samme dag som forrige leieboer flyttet ut. Tilnærmet tropevarme på USA’s østkyst gjør at Charlotte, Robert og Sander tilbringer mye tid ved bassenget. Sander synes det er kjempegøy. Kjempegøy var det også for Hedda og Mats å besøke Liseberg i Gøteborg. Fine feriedager i gamlelandet til mormor.

24.06.16:
Midtsommer! En nydelig tid på året med varme, lange og lyse dager, og netter så korte at man oppfordres til ikke å sove dem bort. Og kanskje er det en idé, for dagene flyr av sted. De fleste med sine vanlig gjøremål. Travle hverdager nokså like hverandre. Dagen i dag derimot er litt spesiell, for Kirsten har hatt sin siste arbeidsdag i dag. Avslutningsmiddag på byen forrige uke. Mange klemmer, blomster og gode ord fra kollegaer gjennom mange år i det hun gikk ut fra Adaptor for siste gang som ansatt. En ny hverdag venter. Flott å ha sommeren til å ta den i bruk på. Ellers har juni måned flere dager som er litt spesielle. Ikke minst har de to jentene mine bursdag denne måneden. Min eneste datter (på denne jord og alle andre steder som jeg til tider minner henne om) hadde bursdag 19.juni. Hun har en veldig stolt pappa! Gleder meg til å feire bursdagen sammen når hun, Robert og Sander kommer på besøk i august. I USA har de også feiret farsdag. Robert fikk gode og velfortjente ord. Charlotte skrev også til meg på Facebook så jeg ble helt rørt: «Happy Father's Day, Pappa - I am the luckiest girl in the world having you as my dad and best friend». Stolt er jeg også av min flotte kone som hadde bursdag 11.juni. Da fikk farmor besøk av to av sine aller kjæreste små. Mats og Steffen tok toget til Hønefoss noen dager i forkant. Kjempestas å kjøre tog. Hedda og Henriette kom med bil dagen etter. Øystein kom med buss fra Oslo (å kjøre buss er visstnok ikke fullt så gøy). Esther tok rullatoren (!) fra Krogenveien. Grilling i sommervær på terrassen. Kake hører selvfølgelig også med. Dameselskap et par dager i forveien. Ellers er juni en tid for generalforsamlinger, årsmøter og den slags som jeg er en del av. Hyggelig sommeravslutning for gruppa vår med grilling, boccia og en innlagt spasertur i kulturlandskapet på Hadeland har vi også hatt. Og ikke minst trivelig besøk på hytta til Hjerterud og Gunnar for å feire bursdagen hans. Jo da, visst har det vært mange fine dager, og minnerike øyeblikk – selv på hverdager.
28.05.16:
Verdens aller beste Hedda er 4 år i dag! Vi dro tidlig til Åsgårdstrand for å feire denne fortryllende lille jenta som sjarmerer og imponerer oss på alle vis. Strålende blid og fornøyd er hun. Det er stor stas å bli 4 år. Hun har gledet seg lenge, til besøk, til kaker og gaver. Gavebordet bugner, og Hedda er like begeistret for alt hun får. Kjoler og sommerklær, dukker og dukkeklær, og en ny flott sykkel. Vi koser oss både ute og inne. Etter kaker og kaffe blir det grilling ute på terrassen. Også bordet med grillmat og alt av tilbehør bugner. Så utrolig heldige vi er, som kjenner ei lita jenta i Åsgårdstrand, som attpåtil har bursdag i dag! Og i morgen kommer alle venninnen på besøk. Da blir de 8 jevnaldrende småfrøkner rundt bordet. Det blir stas det!

25.05.16:
Det er ikke alltid ting går helt som planlagt. Denne våren er for min del et eksempel på det. Rammebetingelse ble liksom litt annerledes. Sykmeldt siden midten av mars. Det er så mye jeg ikke har fått gjort eller vært med på. Men som kloke mennesker påpeker, så er det lurt å glede seg over det man har, framfor å fokusere altfor mye på det man ikke har. Joda, høres fint ut det, men litt frustrert har jeg nok allikevel vært til tider. Men så - tidlig torsdag morgen 12. mai satte Kirsten, Øystein og jeg kursen mot Gardermoen og USA. Du verden så deilig endelig å kunne få se Charlotte, Sander og Robert igjen! Bare det å holde denne sjarmerende og fortryllende lille norskamerikaneren i armene våre gjør en lang flytur med litt motvillig rygg og 2 timers kø i sikkerhetskontroll til en bagatell. Umiddelbar kontakt. Tillitsfull og smilende som alltid. Charlotte har vært flink i forkant til både å fortelle og vise bilder av mormor, onkel og bestefar – og nå var vi her. Sander var ivrig til å vise fram lekene sine, alle bilene og bøkene når vi kom hjem. En ordentlig godgutt som nå ikke bare går, men løper av sted. Været er på ingen måte det viktigste, men litt ergerlig var det at det skulle styrtregne dagen etter vi kom. Charlotte var blant 15 utvalgte fra Den norske dameklubben her i Washington som skulle møte den nordiske delegasjonen sammen med president Obama til en liten markering i hagen utenfor Det hvite hus. Men tror du ikke arrangementet ble avlyst grunnet dårlig vær! Hadde ellers vært en artig kuriositet å få med seg, men, men.. Fredag ettermiddag klarnet det opp og vi dro da hele gjengen til National Harbor i nabostaten Maryland. Stemningsfylt i kveldstimene. Rusletur i gatene ned mot bryggeområdet hvor folk var samlet til musikk og rytmer. Amerikansk burger på spisestedet Walrus. Det begynte å gå opp for oss at vi faktisk var her, i dette store og fascinerende landet. Sander var i vigør til tross for at han slet med litt bronkitt. Jeg derimot, måtte krype under dyna og bli der de neste 5 dagene. Kort fortalt: ny nedtur. Men for de som var på beina var det både amerikansk 17.mai feiring, minigolf, besøk på en bondegård, handledager på de store senterne, Starbucks, Panera og spaserturer i nærområdet. Fredag før hjemreise kviknet jeg litt til. Robert og Charlotte hadde tatt seg fri og vi dro inn til Washington DC. Spaserte i en av de mange flotte parkene i ordentlig sommervær med sol fra skyfri himmel. Middag på et lite fransk spisested på Capitol Hill. Vi rakk også å hilse på mor og far til Robert før hjemreisen tilbake til Norge. Vi landet søndag formiddag. Et legebesøk dagen etter konstaterte at det var en kraftig lungebetennelse som hadde holdt meg med selskap i USA og nå eskalert. En 10-dagers kur med penicillin og hvile sto for tur. Men så var det dette med å glede seg over det man har. Og jammen er det mye flott å se tilbake på. Før vi dro til USA hadde vi storartet besøk i flere dager av Hedda, Mats, Henriette og Steffen. Vår og smak av tidlig sommer. En av dagene dro vi ned til Hovsenga hvor vi grillet og koste oss i nydelig forsommervær. De små kjente til og med på badetemperaturen. Før det igjen var vi med og feiret 23-konfirmanter på Byscenen, gruppa vår var samlet hos Synnøve og Øyvind, og vi spiste vår første softis for året på Garntangen 1.mai. Og nå gleder vi oss til lørdag. Da fyller ei lita jente i Åsgårdstrand 4 år! Det blir gøy det. Som nevnt innledningsvis – det er ikke småtteri det jeg har.
28.04.16:
En liten meis med «blå lue» sitter på takrenna utenfor vinduet vårt og kikker seg nysgjerrig omkring. Ser ut som om han er på boligjakt? Han har nok fridd til kjæresten og blitt enig om å stifte familie så snart de har funnet et sted å bo. Men han virker litt usikker. Mulig boligstrøket er litt for urbant? Han flyr i alle fall raskt videre.. Artig å følge med for her er det flere på besøk. På en grein i epletreet til naboen sitter en svarthvit fluesnapper. Han har kommet langveisfra. Ordentlig globetrotter. Bosetter seg i Afrika i vinterhalvåret. Linerla er også på plass. Vipper med stjerten og tripper rundt. Trivelige sommerbesøk! Men sommer! Natt til i går lavet snøen ned. Vi våknet til et totalt hvitkledd landskap. 10-15 cm med snø. Kong vinter er en luring som ikke gir seg så lett. Når jeg ikke sitter og ser ut av vinduet hjemme, prøver jeg å gjøre litt nytte for meg på kontoret. Er tilbake i 50%. Ellers kan jeg litt kort liste opp blant ting som har skjedd de siste ukene at vi har vært samlet med gruppa vår hos Tore og Eva for et par uker siden. Vi har vært i attpå lag etter konfirmasjonen til Julie. Øystein var hjemme som DJ da Kultursenteret arrangerte Barnas Dag forleden. Flott vårkonsert med Kulturakademiet på Byscenen 24. april. Jeg går fortsatt til behandling på Spina fysioterapi, og supplerer det med spaserturer sammen med Kirsten. Som oftest går vi Hovsenga rundt eller også i Sjongslunden. Mykt og fint underlag å gå på. Vi hadde hyggelig besøk av Hjerterud og Gunnar sist uke, og Steinar stilte opp med bil og henger da vi kjøpte ny sofagruppe til terrassen. I tillegg har vi løpene og koselig telefonkontakt med våre 3 nydelig barnebarn. Gleder oss veldig til USA-tur nå i mai, og besøk fra Åsgårdstrand om bare noen få dager.
06.04.16:
Det kan passe å begynne dette innlegget slik det sies i norske sagaer... «den vinteren satt han heime på gården», kort og konsist beskrevet om vikingene når de ikke var ute og herjet. Slik også med meg, om ikke hele vinteren, så i alle fall de siste ukene har jeg sittet «heime på gården». Det er m.a.o. ikke så mye å fortelle. Men jeg har alvorlige planer om å komme ut «å herje» om ikke lenge. Får god hjelp av Spina fysioterapi kombinert med litt kraftig dop (les smertestillende) til å komme raskest mulig i gang igjen. Med to privatsjåfører (les Kirsten og Øystein) kom jeg meg til Åsgårdstrand for å feire 2-års dagen til Mats. Stor stas! Mats er en ordentlig aktiv og blid godgutt. Sjarmerende til tusen! Og til selskapet kom 2 par stolte besteforeldre, 2 tanter, 2 onkler, 2 fettere og 1 oldemor sammen med de fastboende. Utrolig hyggelig! Deilige kaker og flotte gaver. Mats fikk god hjelp av storesøster til å pakke opp flere av dem. Ellers har jeg fått gjort litt nytte for meg. Ved hjelp av Jørn som kurér, for å hente og bringe papirer fram og tilbake til kontoret, har jeg tatt unna de aller viktigste tingene. Fint også med nettilgang til alt man ellers trenger. Vi er jo ikke så store virksomheten, blir derfor fort litt personavhengig, i alle fall på kort sikt. Har også hatt hyggelige sykebesøk, fått flere blomster levert på døra, mange telefoner, ikke minst fra USA, Åsgårdstrand, Oslo og Sørlandet osv. Og på fredag kommer Steffen på besøk. Så det er slett ikke så verst å «sitte heime på gården». I tillegg blir det veldig tydelig at det er godt å være to når tingene nå er som de er. Stor takk til min kjære fru!
27.03.16:
Påske med varmegrader, sol og smak av vår de første dagene. I dag, 1.påskedag, er det grått og trist med regn og vindvær. Jeg ser det hele gjennom vindusruta hjemme. Fikk et ordentlig kink i ryggen her forleden. Isjiasnerven var den første som oppdaget dette, og har siden beklaget seg på sedvanlig vis. Har derfor de 2 siste ukene måttet holde meg i ro. Ellers har en stolt bestefar sett bilder av Hedda som har gått sitt første skirenn med startnummer på brystet og vunnet flott pokal. Flink jente! Hyttegrenda på Meheia var arrangør. Mats var ikke med denne gangen, men tok i stedet en liten spasertur på tomannshånd sammen med en liten venninne. Hmm..? Begynner tidlig i våre dager. I USA er det fullt kjør hele påsken. Der er det bare skolebarna som har springbreak. Sander var veldig fornøyd med sine første sko. Med dem på har han kunnet påta seg litt tyngre jobber som å trille handlevogner og bære skolesekken for Sam. Her hjemme har vi hatt trivelig besøk av Øystein. Han har gått lange turer sammen med moder’n, besøkt mormor og også underholdt sin gamle far som har humpet rundt på krykkene sine. Hyggelig besøk hadde vi også av Sigrun og Steinar, Annar og Kari-Anne for 3 uker siden. Tar også med at Øystein inviterte Steffen på et lite Oslobesøk med hotellovernatting rett før påske. Han hadde vunnet en natts opphold i en selfie konkurranse han deltok i under Earth-Hour Mingel på Hotel Christiania Teater for et år siden. Det hadde han nesten glemt, derfor ble det storebror på litt kort varsel mens tilbudet fortsatt var gyldig. Før isjiasen ble sjef var Stian og jeg en tur hos Idium i Oslo for å få en presentasjon av publiseringsverktøyet WordPress. Dette har jeg fått leke meg litt de sist dagene her hjemme da det heldigvis har gått greit å sitte litt etter hvert. Får litt abstinens uten pc-bruk må vite!
29.02.16:
Skuddår. Fint med «en dag ekstra» når mye skal gjøres, hehe. Februar har vært en travel måned, slik de foregående månedene vel også har vært. Men som man reder så ligger man heter det, så da får man ta konsekvensen, men det er artig å få være med på ting og bra at man kan brukes til noe. Det er jo flest hverdager når alt kommer til alt, selv i februar, men innimellom skjer det også andre ting. Siste del av januar var jeg til lunsj hjemme hos Eirik Jørgensen, Kirsten og jeg var invitert på middag en kveld hos Aud sammen med Lisbeth, Steinar og Ulf, og vi hadde hyggelig besøk av Hjerterud og Gunnar en lørdagskveld. Februar åpnet med bursdag for søster Grethe og årsmøte i KrF. Jeg er så visst ingen politiker, har langt fra noe ønske om det heller, men har allikevel av forunderlig årsaker vært kasserer i lokallaget i mangfoldige år nå. Februar inneholder også «Krafttak for kultur» som avsluttes med en storartet artistgalla med lokale utøvere på scenen. Øystein har vært hjemme på Hønefoss for å besøke mormor og bistå som DJ i en barnebursdag. Han dro deretter til Åsgårdstrand for å være onkel noen dager. Bursdag var det også hos Kari-Gro forleden. Gode venner og gode naboer. Vi har hatt gruppa vår på besøk hos oss en kveld og ellers har det vært en del forberedelser til den første av flere jubileumsfester i anledning av at Sentrumkirken fyller 20 år i år. Februar ble ellers avsluttet på best mulig vis med besøk noen dager i vinterferien av Hedda, Mats, Steffen og Henriette. Vi feiret Esthers 96-års dag som var lørdag 27.2. Jeg hadde også besøk på kontoret dagen før. Hedda tegnet det hele da hun kom hjem. En scene med masse lys og bestefar som danset sammen med alle jentene. Fin jobb jeg har! Hedda har vært på juleforestilling, og det er jo også en del av jobben min, og hun husker godt. Flink jente! Mats har funnet ut at jeg kan hete «pappapappa» inntil videre. Enklere enn både farfar og bestefar. Smart fyr! I USA er det også travle dager. Charlotte og Robert leser til eksamen med tanke på å jobbe som eiendomsmeglere litt på si. Se nederst på denne siden. Ellers må jeg gratulere lillesøster Wenche med strålende resultat på sin masteroppgave som ble levert og framført nå på nyåret.
21.01.16:
Brr… mer enn 40 grader mellom inne og utetemperatur. Peis og kjøkkenovn er sultne storetere av tørr bjørkeved for tiden. Og jeg mater dem gjerne. Om morgenen spraker det lystig i kjøkkenovnen når fruen kommer ned til frokost. Da dufter det også av nytrukket kaffe og dagens papirutgave av Ringerikes Blad er hentet inn og ligger klar på benken. Jeg har som regel lest avisen på nettet kvelden før. De første ukene etter jul har vært innholdsrike og travle. Romjula var en blanding av jobb, selskaper og spaserturer med lue og votter i litt kald vintersno. Hyggelig besøk av Lisbeth, Steinar, Ulf og Aud en kveld. Vi var også tilbake i Åsgårdstrand en dag da Henriette ble syk og Steffen måtte jobbe. Da fikk vi innviet de nye akebrettene Hedda og Mats fikk til jul. Stor stas! Nyttårsaften tilbrakte vi på Jevnaker hos Trude og Werner sammen med Mari, Arne, Tove, Trond og Anne-Helene. Gode venner, nydelig mat, hyggelig og munter stemning. 2. nyttårsdag var vi på besøk hos Øystein. Helgen etter fikk vi være barnepike for Hedda og Mats. Steffen og Henriette dro på en liten kjærestetur til Oslo. Julepresang fra Steffen. Kjempekos å få være besteforeldre noen dager. Skulle gjerne vært i USA en tur også, for selv om Skype er fine greier er det ikke på noen måte det samme. Heldigvis kommer det også bilder og små videosnutter titt og ofte. Vi hygger oss i gruppa vi er en del av. Sist lørdag kveld var det taco på menyen hjemme hos Synnøve og Øyvind. Hjertesøndagene fortsetter også i 2016 med middag for to, oftest på et av de lokale serveringsstedene her på Ringerike. I jobbsammenheng har oppbyggingen av nytt kafé-kjøkken åpnet nye muligheter. Dette vårsemesteret har vi en prøveordning på tirsdager med middagstilbud for barn og foreldre i Kulturakademiet. Dette gjøres i samarbeid med Fontenehuset ved at vi har opprettet en overgangsarbeidsplass ut i fra Positiv Oppvekst. Vi skal også i gang med oppgradering av web-løsningene våre og vi har vært i møte hos Idium i Oslo i den anledning. Er ellers valgt inn som kommunens representant i SU-møte for Hov Ungdomsskole. Et resultat av at man motvillig ble dyttet oppover på ei valgliste sist høst. Ja, ja..
Nyheter fra 2015 kan du les her.
Tilbake til innholdet